Първо публикуване: ноември 14, 2021 |

Информация за Тенерифе: Вечната пролет: ваканционен остров

Когато ежедневната рутина кара дните ви да изглеждат еднакви, когато стресът от градския живот и проблемите в работата достигнат най-високата си точка, най-доброто нещо, което можете да направите, е да прекъснете кръга: вземете си ваканция и избягайте в рая. Говорейки за райски кътчета, няма как да не споменем Тенерифе.

„Островът на вътрешната пролет“ заема едно от първите места в списъка на райските кътчета. Комфортният климат (20°-26°С през зимата и 23°-29°С през лятото) дава възможност да се наслаждавате на острова през цялата година.

И няма значение как предпочитате да прекарате ваканцията си: на Тенерифе всеки може да намери подходящи занимания.

За любителите на природата Тенерифе предлага много впечатляващи, незабравими пейзажи: Тейде – вулканът и най-високата точка на Испания; планината Анага – най-старата част на острова, която се е образувала преди около 7-9 милиона години, със своите спиращи дъха панорамни гледки и невероятни лаврови гори; известните клипове Лос Гигантес, с височина 500-800 метра над морето. Списъкът с невероятно впечатляващи места може да бъде продължен доста дълго.

Тенерифе е остров с дълга история. Така че за тези, които обичат разглеждането на забележителности, музеите и историята на Тенерифе, също ще се намерят занимания. Места, които трябва да видите: Ла Лагуна, Канделария, Ла Оротава, Гарачико и Пирамидес Гюимар.

И разбира се, Тенерифе е рай за тези, които обичат да прекарват вечни дни на плажа, наслаждавайки се на слънцето и освежаващия, чист океан. За да направите почивката си по-незабравима, можете да съчетаете релаксацията на плажа с някои от разнообразните водни дейности: водни ски, разходки с лодка, парапланеризъм и много други.

И не забравяйте да опитате типичните канарски картофи и мохос, както и пресни морски дарове и риба, като седнете в някой от крайбрежните ресторанти с чаша местно вино.

Със сигурност ваканциите на Тенерифе ще запомните завинаги и ще се връщате тук отново и отново.

Свързани статии:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom