Първо публикуване: ноември 14, 2021 | Последно обновено: януари 31, 2024 | Автор: Jan Daniel

Наблюдение на китове: екскурзии с лодка в Тенерифе

Тенерифе определено е място, където можете да наблюдавате китове и делфини. Тук ще намерите толкова много екскурзии с лодка, че ще ви е трудно да решите коя да изберете.

Не се притеснявайте, винаги можете да ни помолите за помощ. В тази статия бихме искали да ви разкажем повече за наблюдението на китове. Тя винаги ще бъде чудесен вариант за вашата почивка.
Без значение дали сте романтична двойка, семейство с деца или група приятели, това невероятно занимание ще бъде правилният избор, а ето и основните му предимства:

 

Релаксация

Разходката с лодка е силно препоръчителна в началото на вашата почивка. Удобната яхта, шумът на вълните, топлото слънце и лекият океански бриз ще отнемат всичките ви проблеми и притеснения.

След тази разходка с лодка ще се откъснете от работата и стреса и ще започнете да изпитвате удоволствие от почивката си и да се наслаждавате на времето си.

 

Китове и делфини

Тази част от разходката с лодка няма да остави безразлични нито децата, нито възрастните. Веднага след като напусне пристанището на Пуерто Колон, лодката ще поеме в посока към съседния остров Ла Гомера и ще направи спирка.

Тази точка между Тенерифе и Ла Гомера е постоянен дом на бутилконоси делфини (спомняте ли си Флипер?) и пилотни китове. Организаторите на екскурзиите гарантират, че ще видите някое от тези интелигентни и грациозни животни да си играе съвсем близо до лодката.

Pampano Luxusyacht Astondoa 40 Teneriffa Bootscharter

Плуване и гмуркане с шнорхел

Какво голямо удоволствие е да съчетаете слънчевата баня на борда на лодката с освежаващото плуване в чистите води на El Puertito (Залива на костенурките).

Между другото, тук ще имате възможност да се запознаете с още един от жителите на Тенерифе – костенурките.

 

Скали Лос Гигантес

Ако обичате морето и невероятните природни пейзажи, изберете 5-часовата екскурзия с лодка до Лос Гигантес. В допълнение към преживяванията, които споменахме по-горе, ще получите още едно незабравимо изживяване – впечатляваща гледка към скалите Лос Гигантес.

Никакви думи не могат да изразят това, което човек изпитва, гледайки тези огромни, от 500 до 800 м. скали, издигащи се директно от вр.

 

Заключение

И така, сега виждате защо наблюдението на китове е задължително занимание на Тенерифе. Но ако все още се съмнявате, остава ни още един аргумент: на Тенерифе ще намерите голям избор от лодки, от огромни до яхти с намален брой пътници.

Продължителността на пътуването също може да бъде различна – от 3 до 5 часа. Просто посетете нашия магазин и изберете идеалния вариант за вас.

Тук можете да намерите различни видове екскурзии с лодка на Тенерифе, които извършват наблюдение на китове!

Оставете ни коментар, за да разберем вашето мнение. И не забравяйте да споделите във Facebook и Twitter, ако тази статия ви е харесала!

Свързани статии:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom