Първо публикуване: ноември 14, 2021 |

Основни ваканционни курорти в Тенерифе

Въведение

В тази статия ще говорим за основните курорти в Тенерифе.

Със сигурност можем да кажем, че всички основни курорти на Тенерифе са разположени на брега. В северната част на острова се намира Пуерто де ла Крус, където климатът е по-влажен. Растителността в тази част на острова също е по-зелена.

В южната част на острова се намират Лос Кристианос, Плая де лас Америкас, Коста Адехе и Лос Гигантес като основни курорти. Продължете да четете, за да научите важна информация за всеки от тях.

Не забравяйте да проверите връзките в статията, за да получите повече информация за всеки курорт

Плая де лас Америкас

Ваканционното селище Плая де лас Америкас е построено специално за целта през 60-те години на миналия век и се смята за център на нощния живот на Тенерифе. Ако ще отсядате в Плая де лас Америкас, на пешеходно разстояние ще имате на разположение различни видове плажове, търговски центрове и ресторанти.

Също така тук ще намерите изобилие от всякакви барове, забавления и нощен живот:

  • Караоке барове
  • Музика на живо
  • спортни барове
  • барове за развлечения
  • Британски и ирландски пъбове
  • Дискотеки
  • Плажни клубове

Плая де лас Америкас се намира на 30 минути път с автобус от летище „Рейна София“, южната част на Тенерифе.

Препоръчваме ви също да разгледате нашата статия за това какво да правите в Playa de las Americas, ако сте отседнали в този курорт, там можете да намерите екскурзии и дейности, които е лесно да осъществите, пребивавайки в този курорт.

Препоръчваме Playa de las Americas специално за млади хора.

 

Пуерто де ла Крус

Този курорт се намира в северната част на Тенерифе, която е много по-зелена от южната част. Тук се намира световноизвестният парк Лоро Парк. В Пуерто де ла Крус се намира и Ботаническата градина.

Ако искате да прекарате по-спокойна почивка, бихме ви препоръчали този курорт специално в Ла Пас, което на испански означава Мирът ☮️.

В Пуерто де ла Крус основният плаж се нарича Плая Жардин, който има красив черен пясък, но също така не бива да пропускате и басейните на Лаго Марцианес. Канарският архитект Сесар Манрике е проектирал комплекса от басейни, в който има много вулканични скали. Със сигурност си заслужава да го посетите и да му обърнете внимание. Централният площад Plaza del Charco и околностите му са запазили местния канарски и исторически характер.

Разгледайте нашата статия, за да разберете какви дейности предлагаме от Пуерто де ла Крус.

Коста Адехе

Коста Адехе се намира на южния бряг на Тенерифе. Вероятно най-популярният курорт за семейства. Тук можете да намерите луксозни хотели като Bahia del Duque, Jardines de Nivaria или Hard Rock Hotel Tenerife.

В непосредствена близост до Коста Адехе се намира Плая де лас Америкас. Тук се намира и пристанището Пуерто Колон, което е идеалното място за отпътуване за наблюдение на китове или делфини и за водни спортове като джет, парапланер и лодка банан. Тук ще намерите много плажове на пешеходно разстояние.

Разгледайте статията ни за Какво да правите в Коста Адехе, за да намерите пълния списък с неща за правене от курорта (включително водни спортове, обиколки на острова, сафари, наемане на яхти, разходки с лодка и др.)

Лос Гигантес

Курортът Лос Гигантес има впечатляваща гледка към скалите на Лос Гигантес. Важно каменно образувание с височина до 500 метра и др.

Най-добрият начин да ги оцените в пълния им размер е с разходка с лодка. Лос Гигантес е курорт, идеален за прекъсване на връзката и за по-спокойна почивка в Тенерифе.

Разполага с магазини за сувенири, ресторанти, кафенета и някои барове. В този курорт се намира и плаж с черен пясък.

Лос Кристианос

Лос Кристианос някога е бил малко рибарско селище. Сега с развитието на туризма то се е превърнало в туристически курорт. Също така в този курорт ще намерите плаж на брега.

От пристанището на Лос Кристианос тръгва фериботът за Ла Гомера и Ла Палма. В Лос Кристианос можете да намерите много ресторанти. Особено ни харесва ресторант El Cine до пристанището.

За да пазарувате, отидете на Шведския булевард, в търговския център Pasarella или Santiago 6.

Прочетете нашата статия за нещата, които трябва да правите в Лос Кристианос, за да получите по-конкретна информация за този курорт.

 

Надяваме се, че това ръководство ще ви помогне да изберете подходящия курорт за вашата почивка в Тенерифе. Ако е така, моля, споделете тази статия с приятелите си.

Свързани статии:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom