Първо публикуване: ноември 14, 2021 |

Пътеводител на курорта Тенерифе: Лос Кристианос – идеален за семейна почивка

В предишната статия говорихме за Лас Америкас, центъра на развлеченията в южната част на Тенерифе. Но какво да правите, ако плановете ви не включват постоянни партита и забавления?Изберете Лос Кристианос без никакво колебание и бъдете сигурни, че сте направили правилния избор.

История на Лос Кристианос

За разлика от Лас Америкас, който е изцяло туристическо място, Лос Кристианос е истински малък град с местно население от около 19 хил. души и собствена история.
Бил е малко рибарско селище, но Лос Кристианос се превръща в известен курорт благодарение на един швед, Бенгт Риландер, който пристига през 1956 г., за да подобри здравето си чрез топлия климат. Тъй като наистина започнал да се чувства по-добре, като бивш писател и телевизионен коментатор, той разпространил информация за прекрасното място, което открил. В памет на тези събития главната улица в Лос Кристианос е наречена „Авенида де Суеция“ (Шведско авеню). Още едно място, което напомня за шведския принос за развитието на Лос Кристианос като курорт, е Шведската лютеранска църква на брега на морето (бивша Casa Sueca).

Въведение

Лос Кристианос е подходящо място за семейства с деца, хора в напреднала възраст и просто за тези, които предпочитат спокойната почивка пред танците до сутринта.
Но спокойствие не е синоним на скука. Лос Кристианос предлага голямо количество ресторанти, барове и магазини, някои от които, за разлика от тези в Лас Америкас, са построени за местните хора. А това означава, че ще имате възможност да опитате висококачествена храна и да пазарувате, без да плащате туристическа цена за това. Нашата статия ще ви помогне да откриете най-добрите места, както и ще ви посъветва как да прекарате времето си по най-добрия начин.

Плажове в Лос Кристианос

Най-вероятно първото място, за което искате да научите, е плажът, тъй като именно той ви е накарал да изберете Тенерифе. Лос Кристианос ви кани да посетите два плажа. Основният е Playa Los Cristianos. Освен с пясъчен плаж, Playa Los Cristianos разполага с пристанище, което означава, че са достъпни различни водни спортове и дейности. Най-доброто забавление за цялото семейство ще бъде разходка с лодка. На борда ще се насладите на океанския бриз, ще видите китове или делфини, ще се гмуркате с шнорхел в залива на костенурките. Включени са обяд и напитки, както и незабравими впечатления. Не забравяйте фотоапарата си и дрехите за плуване

Екскурзии

От пристанището на Лос Кристианос можете да стигнете и до съседните острови: Ла Гомера, Ел Хиеро и Ла Палма с ферибота Fred Olsen Express.
Добра новина за любителите на риболова – от пристанището на Лос Кристианос можете да отидете на океански риболов, който със сигурност ще заеме едно от водещите места във вашата риболовна история.

Плажове на Лос Кристианос

След плажа Лос Кристианос следва плажът Лас Вистас. Този жълт пясъчен плаж е един от най-големите и най-популярните на Тенерифе. Playa Las Vistas разполага с всичко необходимо за комфортна почивка, включително водни спортове, игрища за волейбол, детски площадки и специална зона за хора с ограничени физически възможности.

Ресторанти в Лос Кристианос

Откъм скъпата страна на плажа Лас Вистас се намира зона с различни барове, дискотеки и ресторанти с една от най-добрите гледки към океана в южната част на Тенерифе. Прекарайте някоя от вечерите, опитвайки испански ястия или просто пиейки коктейл.

Но ако искате да вечеряте в наистина местна атмосфера, потърсете различни странични улички на Лос Кристианос. На една от тези улички, близо до пристанището, ще откриете El Cine – място, обичано от местните хора и туристите, които от години избират Тенерифе за своята почивка. Това място ще ви зарадва с много пресни морски дарове и топла, семейна атмосфера.
Въпреки скритото място, El Cine винаги е много зает вечер, затова резервирайте масата си предварително.

Говорейки за местни места, не можем да забравим Croissanterie – малък италиански бар, разположен на една от страничните улички на Лос Кристианос, която минава от централната църква до плажа.
С цялата си отговорност можем да кажем, че там ще опитате една от най-добрите фокачии в южната част на Тенерифе.

За най-добрия домашно приготвен сладолед отидете в La Golosa, която се намира откъм брега, близо до Шведската църква. Наскоро отвориха и втори пункт за сладолед в Сан Телмо, близо до плажа Лас Вистас.

За пазаруване отидете на Шведския булевард и в района близо до централната църква. И непременно посетете местния пазар, който се организира близо до плажа Лос Кристианос всяка неделя.

Пазаруване

Посетете и магазин Fund Grube в началото на плажа Las Vistas. Този магазин ще ви зарадва с богат избор на козметика, слънчеви очила, дрехи и обувки и по-ниски цени, отколкото в търговските центрове на Лас Америкас. Разгледайте промоционалните им предложения в хотела си.
И така, както виждате, в Лос Кристианос ще намерите много занимания и няма да ви е скучно. В същото време ще получите спокойна и релаксираща почивка встрани от шума, суетата и тълпите от хора. А ако някога ви липсват партита и забавления, съседният Лас Америкас винаги ще ви отвори вратите на своите ресторанти, барове и нощни клубове.

Свързани статии:
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0