Първо публикуване: ноември 14, 2021 |

Санта Крус де Тенерифе Пазаруване

В тази статия ще ви дадем най-пълния пътеводител за пазаруване в Санта Крус де Тенерифе.

В една от нашите статии вече писахме за пазаруването в южната част на Тенерифе. Но ако търсите шопинг рая на Тенерифе, тогава ви препоръчваме да посетите Санта Крус де Тенерифе. Търговските центрове в Санта Крус и огромният избор от марки няма да оставят равнодушни дори опитните купувачи. Не забравяйте, че ако искате да посетите Санта Круз де Тенерифе, можете да резервирате нашия директен автобус от юг (Лас Америкас, Лос Кристианос, Коста Адехе) –

 

Основните търговски центрове

Всички основни търговски центрове в Санта Крус де Тенерифе се намират в непосредствена близост до централната автогара. Това означава, че няма да ви се налага да губите време в търсене на подходящо място и ще се концентрирате върху главното – пазаруването. Ако пристигнете в Санта Крус с автобус, първото нещо, което ще видите, е огромен търговски център – el Corte Ingles. Наблизо ще откриете още два търговски центъра: el Meridiano и Tres de Mayo. Сега ще кажем малко повече за всеки от тях.

El Corte Ingles

El Corte Ingles е известна испанска мрежа от търговски центрове с магазини в цяла Испания. Тук можете да си купите всичко – от козметика и дрехи до електроника, интериор и храна. За жители на страни извън ЕС El Corte Ingles предоставя отстъпки за някои марки. За да я получите, просто трябва да отидете с паспорта си в пункта за туристическа информация.
В El Corte Ingles ще намерите всички най-популярни испански и международни марки:
Adolfo Domínguez, Armani, Calvin Klein, Carolina Herrera, Custo Barcelona, Desigual, Diesel, DKNY, Fred Perry, Furla, Gloria Ortiz, Guess, Hugo Boss, Karen Millen, Lacoste, Ralph Lauren, Levi’s, Nike, New Balance, Pandora, Purificación García, Reebok, Ugg Australia и много други.

Santa Cruz de Tenerife Shopping

Tres de Mayo

Непосредствено до El Corte Ingles се намира друг търговски център – Tres de Mayo. Той заслужава вниманието ви първо заради огромните магазини Adolfo Domínguez и Puruficación García. Тези луксозни испански марки предлагат висококачествени дрехи, чанти, обувки и аксесоари.
Търговският център Tres de Mayo ще бъде интересен и за тези, които искат да си купят електроника – там се намира и световноизвестният Media Market.

 

El Meridiano

В този район ще откриете още един търговски център на Санта Крус де Тенерифе – El Meridiano. Той привлича вниманието на туристите и местните жители с многото известни евтини марки. Тук ще откриете Zara, Pull&Bear, Calzedonia, Bershka, Massimo Dutti и, разбира се, известния Primark.

Calle Castillo

Още едно място, което заслужава вашето внимание, е известната търговска улица Calle Castillo. Тя се намира в центъра на града, близо до площад Испания. Така че покрай нея можете да разгледате малко забележителности. Връщайки се към пазаруването, Calle Castillo е пълна с международно известни и някои местни магазини, където можете да намерите всичко, като се започне от дрехите и се стигне до канадските хранителни специалитети.

Mercado de Nuestra Señora de Africa

Вървейки към Calle Castillo от района на големите търговски центрове, минете покрай този известен пазар. Самата автентична и много специална сграда заслужава вашето внимание. Освен това можете да си купите пресни плодове и зеленчуци, подправки и други испански и канадски продукти. Моля, имайте предвид, че пазарът затваря около 14:00 часа.

Продажби

Ако имате късмета да посетите Тенерифе в периода на разпродажбите, можете да си купите неща с 30-60 % отстъпка. Поради намалените данъци цените на Тенерифе като цяло са малко по-ниски от тези в континентална Испания, така че с допълнителните отстъпки можете да направите добро и разумно пазаруване. Датите на разпродажбите са: 7 януари – 6 март и 1 юли – 31 август.

Работно времеОбщо търговските центрове и магазините в Санта Крус де Тенерифе са отворени от понеделник до събота. Големите търговски центрове са отворени без почивка, но някои магазини в града затварят за сиеста. Неделя не е най-добрият ден за посещение на Санта Круз, всичко е затворено, включително ресторантите и кафенетата.

Свързани статии:
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0