Плажове Папагайо

Плажове Папагайо

В тази статия ще ви разкажем за плажовете на Папагайо или по-добре казано, за най-добрите плажове на Лансароте. По различни причини това е район, предпочитан от много туристи, за да се къпят и да се наслаждават на морето.

Плажовете на Папагайо се отличават със златистия си пясък и наситено тюркоазените си води. Те приемат посетители през цялата година, но голямото продължение на бреговата линия не е пренаселено. Повечето от посещенията са през лятото, така че ако обичате уединението, можете да отидете и по друго време на годината и да се насладите на морето в свободното си време и по един изключителен начин.

Местоположение

Плажовете Папагайо се намират в община Яиса в южната част на Лансароте и принадлежат към туристическия център Плая Бланка. Можете да стигнете до тях пеша само за няколко минути, ако сте отседнали в някой от хотелите.

Те се простират на пет километра и са разделени на малки заливчета, известни като Плая Мухерес, Калета дел Конгрио, Ел Позо, Пуерто Муелас и Папагайо. Всяка от тези зони е обрамчена от ниски скални стени.

На тези плажове времето винаги е хубаво, така че ще се насладите на чудесен ден с много слънце и малко вятър. От плажа можете да видите съседния остров Фуертевентура и островчето Лобос.

Водни спортове

Ако сте привърженици на морето и неговите прелести, задължително трябва да дойдете и да посетите плажовете на Папагайо. Ако искате да се поизпотите, докато се наслаждавате на морето, ви препоръчваме да се разходите по брега на плажовете Папагайо. Но ако търсите морето, ние ви очакваме, за да се гмуркате, да плувате и да се гмуркате с шнорхел. Насладете се на водата и изследвайте морското дъно на най-популярното крайбрежие на Лансароте.

Спокойствие и релаксация

Поради малките си размери заливчетата осигуряват безопасна среда за деца, които обичат да се плискат във водата и да строят пясъчни замъци.

Можете да лежите на пясъка, за да правите слънчеви бани и да се отпуснете. Това е една прекрасна релаксираща терапия, която не може да се сравни с най-добрия спа център в света. Ще се намирате сред райски пейзаж, ще усещате освежаващия вятър по лицето си и ще чувате нежното бучене на морето. Това несъмнено е едно необикновено преживяване за всичките ви сетива.

Плаж Папагайо

Playas de Papagayo - Lanzarote Beach (2)

Това е един от най-красивите плажове на групата и този, който дава името ѝ. Той образува малък залив между две скали, създавайки перфектна обстановка за релаксация и наслаждаване на морето.

Простира се на 120 метра дължина и около 20 метра ширина, където ще откриете фин златист пясък и кристално чисти води, които остават почти неподвижни. Това е идеалният плаж за изследване на морското дъно.

Разполага с паркинг и зона за къмпинг, както и с плажен бар, където можете да се снабдите с храна и напитки. На този плаж се стичат както нудисти, така и ненудисти.

Плаж Playa Mujeres

Lanzarote Beach Playa Mujeres.min

Този плаж се простира на 400 метра бял пясък. Той предлага спокойни води и впечатляващи пейзажи. Тъй като е толкова широк, няма да ви се налага да се притеснявате дали ще намерите спокойно и тихо място.

Природен паметник Лос Ахачес

Playas de Papagayo

Групата плажове на Папагайо принадлежи към природния паметник Лос Ахачес, което означава, че това е чувствителна зона, която трябва да се опазва. Поради тази причина достъпът до него е ограничен за лица, които не са жители на страната, и те трябва да платят 3 евро, за да се насладят на водите му.

Как да стигнете до плажовете Папагайо

Ако пътувате с кола, трябва да отидете до долината на природния паметник Los Ajaches, където има хижа за контрол на достъпа. Но ако решите да стигнете дотам пеша, трябва да изберете пътеката Сан Марсиал дел Рубикон, която започва в Лас Колорадас и ви отвежда първо до Плая Мухерес, а след това и до останалите плажове в комплекса.

Playas de Papagayo

Плажове в Лансароте