Плаж El Matorral

Плаж El Matorral

Playa del Matorral е известна още като Playa de Jandía, Playa de la Solana или Playa del Saladar. Разположена е на полуостров Хандия – обширна пясъчна зона със 70 км красиви плажове, които влизат в списъка на най-известните плажове в света.

Това е полуградски плаж с разнообразни дейности и очарователна природна среда. Той е почти девствен, има фин златист пясък и е много красив и привлекателен за плажуващите и любителите на водните спортове.

Простира се на 4 километра с широки пространства за почивка и наслаждаване на морето в тишина и спокойствие. По крайбрежната алея ще намерите ресторанти, магазини и места за забавление и развлечение.

Местоположение

Разположен е в покрайнините на Морро Жабле в община Паяра в южната част на остров Фуертевентура. По-конкретно се намира на източния бряг на полуостров Джандия, място, известно като Сотавенто.

Село Морро Жабле

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (3)

Това е най-населеното село на острова. В днешно време то е туристическа референция заради плажовете си със спокойни тюркоазени води, стария град и отличната гастрономия.

От 70-те години на миналия век то се развива в туристическо отношение и днес разполага с широка гама от хотели, ресторанти, магазини и различни възможности за отдих. Това е градът с най-много туристически услуги на острова и, разбира се, с най-блестящите и приказни плажове.

Какво можете да правите в Плая дел Маторрал?

На плажа има толкова много дейности, че няма да можете да се насладите на всички тях за един ден. Освен обичайното излежаване на пясъка и наслаждаване на пейзажа, ще намерите разнообразни дейности, които да задоволят желанието ви да се насладите на морето.

Семейна атмосфера и спортни дейности

В частта, която е най-близо до крайбрежната алея, можете да отидете със семейството и децата, това е зона със спокойни води и семейна атмосфера за почивка и релакс. Тук ще намерите места за наемане на дъски за сърф и кайтсърф, а ако желаете, можете да вземете уроци, за да започнете да се занимавате с този вълнуващ спорт. Можете също така да наемете дъски за гребане и канута, ако времето позволява. В тази зона можете да играете и плажен волейбол благодарение на мрежите, които са осигурени за удоволствие на посетителите.

Нудистка зона

В края на плажа Маторрал се намира фарът Моро Хабле, който е забележителност за посетителите. Той е висок 60 метра и от него се открива гледка към цялото крайбрежие. На север от фара се намира влажната зона Саладар – по-голяма зона, където посетителите могат да бъдат по-разпръснати и е разрешен нудизмът.

Екстремно каране на сърф

За любителите на сърфа е районът около фара – зона, считана за място за сърф поради идеалните условия. Тук се образува известната вълна „Червен кръст“, която събира много сърфисти, за да се насладят на това, което правят най-добре – сърфирането.

Гмуркане

Има и две зони, които са идеални за изследване на морското дъно. Първата е известна като El Veril Grande, в крайбрежната част пред фара. Другата зона е известна като Верил Чико и се намира на около 200 метра.

Услуги

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (4)

Тъй като е достъпен плаж, той приема много посетители и предлага всичко, от което плажуващите се нуждаят, за да се насладят на фантастичен ден на плажа. В Playa del Matorral ще намерите:

  • чадъри и шезлонги под наем
  • Обществени тоалетни
  • Плажни барове
  • Спасители
  • Достъпност за хора с намалена подвижност

Плажът е отличен със Син флаг, което означава, че има отлични условия за къпещите се и разполага с всички услуги, от които туристите се нуждаят.

Паркинг

Плажът разполага с паркинг в близост. Можете да оставите колата си на спокойствие и да се разходите до плажа, разстоянието е кратко.

Как да стигнете до там

За да посетите плажа Playa del Matorral, можете да пристигнете с корабче в Пуерто дел Росарио или да стигнете дотам със самолет. След като пристигнете в пристанището, поемете по пътя за южната част на Фуертевентура (FV-2) към Моро Хабле. Пътуването от Пуерто дел Росарио отнема около час и 15 минути, но ви уверяваме, че си заслужава да стигнете до плажа, тъй като ще се почувствате сякаш сте пристигнали в рая.

Плажове в Фуертевентура

Свързани статии: