Първо публикуване: юни 8, 2022 |

Плажове на El Cotillo

За мнозина плажовете на Ел Котильо са най-добрите плажове в Европа и тук ще ви разкажем защо. Става дума за набор от красиви плажове със спокойни води с наситен тюркоазен цвят, които галят брега с фин бял пясък.

По своята красота и очарование тези плажове няма за какво да завиждат на плажовете на Карибите. Пригответе се да прекарате един ден в рая, ще изживеете едно уникално преживяване с пиршество на сетивата и мозайка от усещания.

Село El Cotillo

Това е малко рибарско селище в северозападната част на Фуертевентура с голяма туристическа стойност. То се намира в северната община Ла Олива и е заобиколено от красиви девствени плажове и кристално чисти лагуни, които очароват посетителите. В него има и много ресторанти с отлична гастрономия, където ще опитате автентичните вкусове на морето. Ако имате късмета да отидете на Фуертевентура, задължително трябва да се запознаете с очарованието на Ел Котильо.

Залезът в Ел Котильо е впечатляващ, насладете се на най-красивите залези от плажа или по време на разходка с лодка. Това е вълшебен спектакъл, при който небето се обагря в различни нюанси на оранжево, розово и виолетово.

От всички плажове в Ел Котильо повечето са малки заливчета с малко посетители, идеални за тези, които обичат да се наслаждават на морето далеч от тълпите. Плажовете с малки вълни са идеални за прекарване на ден със семейството и споделяне с децата.

Малки плажове в северната част на Ел Котильо

Северните плажове са тези, които се намират вдясно от фара Тостон. Тук ще откриете специални плажове, на които да се насладите с цялото семейство, предлагащи спокойни води, бял пясък, рифове и вулканични скали, които да съживят всички сетива.

Плаж Ла Конча

El Cotillo - Fuerteventura Beach (2)

Това е най-известният от плажовете на Ел Котильо. Красотата му е поразителна – тюркоазени води с много рифове, които го предпазват от силните вълни. Освен това има много разнообразен подводен живот, ценен от водолазите. Ако обичате да изследвате морското дъно, Плая де Ла Конча ви очаква.

Въпреки че е най-популярната, тя не е твърде пренаселена, така че все още е идеална за наслада и релаксация. Разполага с плажни барове за хранене и релаксация. Когато искате да хапнете, можете да отидете и в ресторантите, които са наблизо и ви очакват с вкусна храна.

Езерата

Лос Лагос е група от малки заливчета, които, подобно на съседните, се отличават с бял пясък и кристално чиста вода. Те са заобиколени от рифове, които предпазват плажа от силните вълни. Те са идеални за разходка с децата и за къпане в естествените басейни, образувани в скалите.

Лос Чаркос

Лос Чаркос е името на група плажове, които се простират на 4 км в подножието на фара Фаро дел Тостон. Фарът е разположен върху група вулканични скали, които образуват малки естествени басейни.

Той предлага бял пясък и изключително бяла вода за всички, които искат да се отпуснат и да се насладят на прекрасния крайбрежен пейзаж на Фуертевентура.

Големи плажове в южната част на Ел Котильо

В южната част на острова се намират дълги плажове, някои от които са девствени и заобиколени от стръмни скали. Тук вятърът е по-силен и създава дива среда, идеална за водни спортове. Плуването е разрешено, но трябва да се внимава. Ако предпочитате по-спокойна среда, препоръчваме ви северните плажове.

El Caletón

Този плаж се намира в покрайнините на общината и е заобиколен от красиви бели пясъчни заливи.

Този плаж зависи от прилива и отлива. Когато приливът е малък, не е подходящо да го посещавате, тъй като е трудно да се влезе в морето заради вулканичната скала. От друга страна, когато приливът се покачи, плажът се превръща в рай за плуване, гмуркане с шнорхел и изследване на морското дъно с много рифове и разнообразна морска фауна.

Плаж Piedra

El Cotillo - Fuerteventura Beach (3)

Известен също като El Aljibe de la Cueva. Дълъг е около 1 километър и предлага мек бял пясък в непосредствена близост до големи вулканични скали. Той е отдалечен и до него се стига само по черни пътища, така че можете да му се насладите без шума и суетата на по-оживените плажове.

Той се характеризира с диви води в девствена среда, идеална за сърф и други морски дейности. Тук ще намерите много сърфисти и уиндсърфисти, които идват да се насладят на морето в един истински рай.

Плаж Агила

El Cotillo - Fuerteventura Beach (4)

Известен е също като La escalera. Разположен е между скалите, така че ще трябва да се спуснете, за да стигнете до него. Особеност на този е стълбището, което свързва пътя с брега, след като паркирате, трябва да слизате по всяко стъпало, за да докоснете най-накрая финия пясък и да започнете да се наслаждавате на един чудесен ден на плажа.

Как да стигнете дотам

Ако сме ви убедили и искате да посетите плажовете на El Cotillo, всичко, което трябва да направите, е да поемете по пътя към фара Faro del Tostón и да паркирате наблизо. Ще пристигнете без затруднения и ще можете да се насладите на един великолепен ден на плажа, който никога няма да забравите.

Плажове в Фуертевентура
Свързани статии: