Първо публикуване: юни 8, 2022 |

Плаж Коста Калма

Днес искаме да ви разкажем за главния плаж на Коста Калма – красив градски плаж, който се простира на 2 километра дължина и може да бъде широк до 60 метра. Винаги ще намерите място, където да се излежавате на пясъка и да се наслаждавате със семейството и приятелите си.

На този плаж можем да наблюдаваме морски вкаменелости и да се насладим на някои китоподобни, които идват съвсем близо до брега. Най-щастливите туристи ще отнесат у дома спомена за делфин, който идва на плажа, за да поздрави и зарадва посетителите с дивия си чар.

Местоположение на плажа Коста Калма

Плажът Коста Калма се намира в община Паяра на остров Фуертевентура, по-точно в град Коста Калма, който е много привлекателен туристически център на острова. Всяка година тук пристигат туристи от цял свят, за да се насладят на морето, слънцето и пясъка.

Градът е заобиколен от хотели и принадлежи към природния парк Jandía. Той е най-достъпният от плажовете, които съставляват групата Sotavento, и разполага с всичко, от което се нуждае туристът, за да се наслади на морето.

До него се стига лесно по различните пътеки и пътища, които се намират между хотелите.

Вид пясък

Пясъкът на плажа Коста Калма е много фин и има красив белезникав оттенък. Той е съставен от разлагането на вулканични субстрати в комбинация с органогенни пясъци.

Услуги

Това е идеалният плаж за тези, които търсят качество в естествена среда с голяма красота. Тук ще намерите:

  • Плажни барове
  • Тоалетни
  • Душове
  • Умивалник за крака
  • Слънчеви чадъри, шезлонги и лодки под наем
  • Детска зона
  • Спортна зона
  • Спасител и спасителен пост

Наслаждавайте се с децата

Вятърът, който гали плажа, спомага за образуването на спокойни вълни, на които може да се наслади цялото семейство. Можете да вземете децата със себе си, за да могат да играят на спокойствие и да плуват в морето.

Спорт

Тук можете да се насладите на различни занимания за всички вкусове и възрасти:

Уиндсърф и кайтсърф

Този плаж е облагодетелстван от пасатите, които спомагат за създаването на перфектна среда за уиндсърфинг и кайтсърфинг. Тук ще намерите училища, които ще ви обучат в тези водни спортове и ще ви предложат всичко необходимо за практикуването им.

Гмуркане

Кристално чистите води на плажа Коста Калма и морското дъно се съчетават в една великолепна среда за гмуркане и изследване на морското дъно.

Джогинг

Това е един от най-популярните плажове за разходки и джогинг. Това е един от най-популярните спортове на плажовете на Фуертевентура, който през последните години набира все повече привърженици.

Хотели

В близост до плажовете на Коста Калма ще намерите широка гама от висококачествени хотели. Хотелите в този залив са си спечелили признанието, че се радват на най-висока финансова възвръщаемост благодарение на високото качество на услугите си. Сред тях бихме искали да споменем Crystal Beach, Taro Beach и Monica Beach, както и много други, всички с първокласни услуги.

Плажове в Фуертевентура
Свързани статии: