El Matorral-stranden

El Matorral-stranden

Playa del Matorral er også kendt som Playa de Jandía, Playa de la Solana eller Playa del Saladar. Den ligger på Jandía-halvøen, et stort sandområde med 70 kilometer smukke strande, som er på listen over de mest berømte strande i verden.

Det er en semi-urban strand med forskellige aktiviteter og et fortryllende naturmiljø. Den er næsten uspoleret, har fint gyldent sand og er meget smuk og attraktiv for badegæster og vandsportsudøvere.

Den strækker sig over 4 km med store områder, hvor man kan hvile sig og nyde havet i fred og ro. Langs promenaden finder du restauranter, butikker og steder, hvor du kan hygge dig og have det sjovt.

Beliggenhed

Den ligger i udkanten af Morro Jable i kommunen Pájara i den sydlige del af øen Fuerteventura. Konkret ligger det på østkysten af Jandía-halvøen, et sted kendt som Sotavento.

Landsbyen Morro Jable

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (3)

Dette er den mest befolkede landsby på øen. I dag er den en turistreference for sine strande med roligt turkisblåt vand, den gamle bydel og den fremragende gastronomi.

Siden 1970’erne har den udviklet sig med hensyn til turisme, og i dag har den et bredt udvalg af hoteller, restauranter, butikker og forskellige fritidsmuligheder. Det er den by med flest turisttjenester på øen og naturligvis de mest strålende og fantastiske strande.

Hvad kan du lave i Playa del Matorral?

Der er så mange aktiviteter på stranden, at du ikke vil kunne nyde dem alle på én dag. Udover det sædvanlige med at ligge på sandet og nyde landskabet finder du en række aktiviteter, der kan tilfredsstille din lyst til at nyde havet.

Familiestemning og sportsaktiviteter

I den del, der ligger tættest på promenaden, kan du gå med familien og børnene, det er et område med roligt vand og familiestemning, hvor du kan hvile og slappe af. Her finder du steder, hvor du kan leje surfbrætter og kitesurfingbrætter, og hvis du ønsker det, kan du tage undervisning for at komme i gang med denne spændende sport. Du kan også leje paddleboards og kanoer, hvis vejret tillader det. I dette område kan du også spille beachvolleyball takket være de net, der er opstillet til glæde for de besøgende.

Nudistområde

For enden af Matorral-stranden ligger Morro Jable-fyrtårnet, som er et vartegn for besøgende. Det er 60 meter højt og har udsigt over hele kystlinjen. Nord for fyrtårnet ligger vådområdet Saladar, et større område, hvor de besøgende kan være mere spredt, og hvor nøgenbadning er tilladt.

Ekstrem surfing

For surfentusiaster er der området omkring fyrtårnet, et område, der betragtes som et surfspot på grund af de ideelle forhold. Det er her, at den berømte Red Cross-bølge dannes, som samler mange surfere for at nyde det, de er bedst til, nemlig at surfe.

Dykning

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (4)

Der er også to områder, der er ideelle til at udforske havbunden. Det første er kendt som El Veril Grande, på kyststrækningen foran fyrtårnet. Det andet område er kendt som Veril Chico og ligger ca. 200 meter derfra.

Services

Da det er en tilgængelig strand, modtager den mange besøgende og tilbyder alt, hvad badegæsten behøver for at nyde en fantastisk dag på stranden. I Playa del Matorral finder du:

  • Udlejning af paraplyer og stole
  • Offentlige toiletter
  • Strandbarer
  • Livreddere
  • Tilgængelighed for bevægelseshæmmede personer

Stranden har fået tildelt det blå flag, hvilket betyder, at den har fremragende forhold for badende og har alle de tjenester, som turisterne har brug for.

Parkering

Stranden har et parkeringsområde i nærheden. Du kan lade din bil stå i fred og ro og gå til stranden, afstanden er kort.

Hvordan man kommer dertil

For at besøge Playa del Matorral kan du ankomme med båd i Puerto del Rosario, eller du kan komme dertil med fly. Når du er i havnen, skal du tage vejen mod syd på Fuerteventura (FV-2) mod Morro Jable. Køreturen fra Puerto del Rosario tager ca. en time og 15 minutter, men vi forsikrer dig om, at det er køreturen til stranden værd, da du vil føle dig som om du er ankommet til paradis.

Strande i Fuerteventura

Relaterede artikler: