El Matorral-stranden

El Matorral-stranden

Playa del Matorral er også kjent som Playa de Jandía, Playa de la Solana eller Playa del Saladar. Det ligger på Jandía-halvøya, et omfattende sandområde med 70 kilometer med vakre strender som utgjør listen over de mest kjente strendene i verden.

Det er en semi-urban strand med varierte aktiviteter og et fortryllende naturmiljø. Den er nesten uberørt, har fin gylden sand og er veldig vakker og attraktiv for badegjester og vannsportentusiaster.

Den strekker seg over 4 kilometer med brede plasser for å hvile og nyte havet i fred og ro. Langs promenaden finner du restauranter, butikker og steder å nyte og ha det gøy.

Plassering

Det ligger i utkanten av Morro Jable i Pájara kommune sør på øya Fuerteventura. Nærmere bestemt er det på østkysten av Jandía-halvøya, et sted kjent som Sotavento.

Landsbyen Morro Jable

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (3)

Dette er den mest befolkede landsbyen på øya. I dag er det en turistreferanse for sine strender med rolig turkis vann, gamlebyen og utmerket gastronomi.

Siden 1970-tallet har det vært i utvikling når det gjelder turisme og har i dag et bredt utvalg av hoteller, restauranter, butikker og ulike fritidstilbud. Det er byen med flest turisttjenester på øya og, selvfølgelig, de mest strålende og fantastiske strendene.

Hva kan du gjøre i Playa del Matorral?

Det er så mange aktiviteter på stranden at du ikke vil kunne nyte dem alle på en dag. Bortsett fra det vanlige å ligge på sanden og nyte naturen, vil du finne en rekke aktiviteter for å tilfredsstille ditt ønske om å nyte havet.

Familieatmosfære og sportslige aktiviteter

I delen nærmest promenaden kan du gå med familien og barna, det er et område med rolig vann og familieatmosfære for å hvile og slappe av. Her finner du steder å leie surfebrett og kitesurfingbrett, og hvis du ønsker det kan du ta leksjoner for å komme i gang med denne spennende sporten. Du kan også leie padlebrett og kanoer, hvis været tillater det. I dette området kan du også spille sandvolleyball takket være nettene til glede for besøkende.

Nudistområde

Ved enden av Matorral-stranden ligger Morro Jable fyrtårn, et landemerke for besøkende. Den er 60 meter høy og har utsikt over hele kystlinjen. Nord for fyret ligger våtmarken Saladar, et større område hvor besøkende kan være mer spredt og nudisme er tillatt.

Ekstrem surfing

For surfeentusiaster er det området rundt fyret, et område som anses som et surfested på grunn av dets ideelle forhold. Det er her den berømte Røde Kors-bølgen dannes, som samler mange surfere for å nyte det de kan best, surfing.

Dykking

Det er også to områder som er ideelle for å utforske havbunnen. Den første er kjent som El Veril Grande, på kystdelen foran fyret. Det andre området er kjent som Veril Chico og ligger omtrent 200 meter unna.

Tjenester

Siden den er en tilgjengelig strand, tar den imot mange besøkende og tilbyr alt den badende trenger for å nyte en fantastisk dag på stranden. I Playa del Matorral finner du:

  • Utleie av paraplyer og stoler
  • Offentlige toaletter
  • Strandbarer
  • Badevakter
  • Tilgjengelighet for bevegelseshemmede

Stranden har Blått Flagg-utmerkelsen, noe som betyr at den har utmerkede forhold for badegjester og har alle tjenester som turister trenger.

Parkering

Stranden har en parkeringsplass i nærheten. Du kan la bilen stå i fred og ro og gå til stranden, avstanden er kort.

Hvordan komme seg dit

For å besøke Playa del Matorral kan du ankomme med båt i Puerto del Rosario eller du kan komme dit med fly. Når du er i havnen, ta veien sør for Fuerteventura (FV-2) mot Morro Jable. Kjøreturen fra Puerto del Rosario tar omtrent en time og 15 minutter, men vi forsikrer deg om at det er verdt å kjøre til stranden, siden du vil føle at du har kommet til paradis.