Maspalomas sanddyner

Maspalomas sanddyner

Maspalomas-dynene er et område som består av flere sanddyner, en palmelund og en sunn lagune som ligger sør på Gran Canaria. Takket være sin sjarm og egenskaper som vi vil nevne, er den av stor turistinteresse og tiltrekker seg hundrevis av besøkende hvert år.

I dette området finner du et utmerket klima med en årlig gjennomsnittstemperatur på 23°C med lite nedbør. Finn ut hvor Maspalomas-sanddynene er og hvorfor du bør besøke dem under din neste ferie.

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (2).min

Maspalomas sanddyner naturreservat

Det naturlige miljøet kjent som Las Dunas de Maspalomas er hjemsted for forskjellige økosystemer med forskjellige egenskaper. På den ene siden er det en brakk lagune som gir et paradisisk aspekt til landskapet. Det er også noe vegetasjon i det som en gang var en palmelund.

Men det mest slående trekk ved området er vidden av gylne sanddyner. Sanddyner er hauger med sand modellert av vinden som når høyder på mer enn 15 meter og en bredde på mer enn 200 meter. Når det gjelder Maspalomas, er passatvindene som frekventerer øya ansvarlige for å skyve sanden innover landet. Sanden i sanddynene består av rester av bløtdyrskjell og millioner av partikler fra naboravinene.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas.min

Fauna og flora

I nærheten av dammen finner fugler som trekker fra Afrika et trygt miljø å hvile under reisen. Du vil kunne observere trekkfugler som flamingo, lille egret, grå hegre, bøyle, snurre, svartvinget krølle, sandpipe og steinsnakk.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (3).min

Andre endemiske arter som du vil kunne se er svartvinget stylte, lynghøne, hønsehøne, hønsehøne, hjelm, flekkstær, gulpiper og kragedue. De terrestriske og endemiske artene som bor i sanddynene er Boettgers staude og den gigantiske øglen på Gran Canaria.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (4).min

Når det gjelder floraen i området, kan vi nevne Ruppia marítima, daddelpalmer, Uvilla, Immortelle, Balancon og tamarisken på Kanariøyene.

plassering

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (6).min

Naturreservatet Maspalomas sanddyner ligger i San Bartolomé de Tirajana kommune. Området strekker seg over mer enn 400 hektar inkludert sanddynene, dammen og palmelunden. Den har vært under beskyttelse siden 1994 med ulike lover for å sikre dens integritet.

Sør på Gran Canaria er et svært viktig turistområde på øya. Turister kommer til denne delen av øya på jakt etter sol, vakre strender og feststemning. Her finner du frodige landskap opplyst av strålende solskinn.

Hva du skal gjøre i Maspalomas-dynene

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas.min

Barn elsker å løpe barbeint i sanden og snurre her og der. Mange voksne blir også fanget av moroa og hopper inn for å leke i dette praktfulle sandhavet.

Dette området egner seg til nudisme, da det gir intime områder for å nyte solen og naturen uten å ha på seg klær.

Besøk også utsiktspunktet og informasjonssenteret i Playa del Inglés. Derfra kan du nyte utsikten fra sanddynene. Gled sansene dine med et fortryllende landskap og observer sanddynene fra et annet perspektiv.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Du kan også gå langs stien fra Playa del Inglés til Maspalomas-stranden. Gå gjennom sanddynene og bad i sanden. Her kan du også sette deg på en kamel og ri gjennom sanddynene som om du var en araber som krysser Sahara-ørkenen.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Besøk Maspalomas-sanddynene for å legge til et nytt nivå av eventyr til ferien. Lek som et barn i sanden, gå i stiene og ta en kameltur. Husk at Gran Canaria har mye å tilby, så planlegg ferien godt for å være sikker på at du ikke går glipp av noe.

 

-Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (5).min

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (2).min

Relaterte aktiviteter: