Първо публикуване: март 13, 2023 |

Най-добрите плажове на Гран Канария: открийте очарованието им!

В тази статия ще ви представим най-добрите плажове на Гран Канария за незабравима почивка. Този велик остров ви очаква с повече от 236 км брегова линия, пълна с райски плажове и заливчета. Ще намерите различни възможности, които да задоволят всички вкусове. В южната и източната част на острова ще откриете златисти или тъмни пясъчни плажове в близост до хотелската зона. В западната част са разположени скалисти и диви плажове, далеч от шума на града, идеални за тези, които търсят по-естествена среда.

Топ на най-добрите плажове в Гран Канария

Чрез този пътеводител ще можете да се запознаете с предложенията за плажове, които предлага Гран Канария, за да можете да изберете кои да посетите според предпочитанията си. Насладете се на чудесния климат на Гран Канария и се възползвайте от възможността да практикувате водни спортове, да релаксирате, да правите слънчеви бани и да плувате в спокойните води на Атлантическия океан. Много от тези плажове са удостоени със Син флаг, което показва, че водите са подходящи за къпане и че плажните услуги са отлични.

Пуерто Рико

SP-GC-puertorico-strand

Името му ни напомня за Карибите и плажовете на тропиците и това много му подхожда, тъй като този красив плаж има сходни характеристики с карибските плажове. Той се намира в югозападната част на Гран Канария и е известен със слънчевото си греене през по-голямата част от годината, кристално чистите и спокойни води, белия пясък и красивите палми. Той е един от най-популярните плажове сред британците поради качеството на услугите и близостта до ресторанти, барове и магазини.

Плаж Амадорес

Playa de Amadores - panoramio
Това е един от най-добрите плажове в Гран Канария със семейна атмосфера, известен с белия си пясък и кристално чистите си води. Елате с децата, за да се насладите на спокойните му води и мекия климат. Той предлага шезлонги, чадъри и спасители. Разположен е в непосредствена близост до големия плаж Пуерто Рико и до голям брой ресторанти и заведения за удоволствие на почиващите. Той е изкуствено създаден, за да отговори на голямото търсене от съседно Пуерто Рико. Въпреки това той все още е много претъпкан, така че не е най-добрият избор, ако искате да избягате от шума и суетата.

Анфи дел Мар

Anfi Del Mar - panoramio (1)
Това е чудесен изкуствен плаж, много привлекателен за туристите и местните жители. Смята се за един от най-красивите плажове в Гран Канария със златист пясък и приятен морски бриз. Идеален е за посещение с деца заради спокойните си и плитки води. Има шезлонги и чадъри под наем. Можете също така да наемете джетове, с които да се разходите из топлите води на Атлантическия океан.

Плаж Моган

Puerto de Mogán, May 2018 -02
Намира се в непосредствена близост до яхтеното пристанище на Пуерто де Моган. Това е малък и много тих плаж, идеален за разходка и за усещане на морския бриз. Включен е в списъка на най-добрите плажове в Гран Канария заради спокойствието и семейната си атмосфера. Пристанището е отправна точка за няколко лодки за разглеждане на крайбрежието, а също така можете да се качите на тях, за да стигнете до съседния остров Тенерифе. Когато посещавате Плая де Моган, трябва да се разходите и из селото с неговите красиви улички и балкони, пълни с разноцветни цветя.

Плая дел Инглес

"Playa

Това е най-популярният плаж в Гран Канария сред младите хора и любителите на нощния живот. Разположен е в южната част на острова и се простира на почти 3 км красива брегова линия. Плажът е отличен със Син флаг и на него е разрешен нудизмът, за да се почувствате в единство с природата и морето. Той предлага и семейна атмосфера, със защитени зони, където децата могат да играят на спокойствие и тишина. Ще намерите сърфисти, които си играят с вълните, и спортисти, които практикуват своя спорт. Намира се в близост до хотели, барове и ресторанти. На пешеходно разстояние се намират и някои от най-добрите нощни клубове на Гран Канария с хубава музика и отличен нощен живот.

Сан Агустин

SP-GC-sanagustin-strand
Това е красив плаж в южната част на острова с релаксираща атмосфера. Той се простира на 600 метра и предлага златист пясък и спокойни води, идеални за плуване. Той е предпочитан от тези, които търсят спокойствие и релаксация. Можете да си почивате на пясъка и да правите слънчеви бани, за да забравите за света и тревогите си. Това е и един от най-големите центрове за таласотерапия на острова. Не забравяйте, че тази терапия се възползва от ресурсите на морето, за да се отпуснете и да обновите енергията си.

Плажът на МаспаломасНай-добрите плажове на Гран Канария: открийте очарованието им!

Пейзажът на Маспаломас е много специфичен, със златисти дюни, които напомнят на пустинята Сахара. Посетителите отделят време да се разходят сред дюните, да усетят пясъка по краката си и да поиграят на яркото крайбрежно слънце. Това е един от най-хубавите плажове в Гран Канария, където всички са добре дошли – от едната страна има семейства с деца, които щастливо играят на брега, а в по-усамотените зони се събират нудисти, гейове и нудисти, за да се наслаждават на морето на свобода. Намира се в непосредствена близост до Плая дел Инглес, от която го отделя Пунта де Маспаломас.

Плаж Плая де Лас Ниевес

PuertodelasNieves
Намира се в северната част на остров Гран Канария, до пристанището Лас Нивес в Агаете. Водите му са спокойни и без силни вълни, което ги прави идеални за плуване. Той е удостоен със Син флаг. На този плаж няма фин пясък, а само камъчета, характерни за вулканичните плажове на Канарските острови. В близост до плажа се намират 3 невероятни естествени басейна със спокойни води, идеални за плуване и гмуркане с шнорхел.

Плажове на Лас Кантерас

Playa de Las Canteras D81 4938 (25662255018)
Това е градски плаж, разположен в Лас Палмас де Гран Канария, столицата на острова. Смята се за един от най-добрите плажове на Канарските острови. Простира се на 3 км от златисти пясъци, окъпани от тюркоазени води. Той предлага всички услуги, от които се нуждаете, за да се отпуснете и да се насладите на морето. Тъй като се намира съвсем близо до града, ще можете бързо да стигнете до заведенията за отдих и ресторантите. Това е и един от най-добрите плажове в Гран Канария за каране на сърф, гмуркане и шнорхелинг.

Северният плаж Сардина

Той се намира в община Галдар в северната част на Гран Канария. Той предлага отлични условия за гмуркане и изследване на морското дъно. Награден е с отличието „Син флаг“. Той е популярен и сред рибарите, които се възползват от изобилието на сардини в района, за да ги уловят и да ги отнесат в близките ресторанти. Не можете да пропуснете възможността да се насладите на добро ястие със сардини на фона на морето.

Каним ви да откриете най-добрите плажове на Гран Канария по време на следващата си почивка. На този велик остров ще намерите идеален вариант за всеки вкус. Каквито и да са предпочитанията ви, Гран Канария предлага всичко.

Плажове в Гран Канария
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0