Първо публикуване: март 13, 2023 |

Открийте най-добрите плажове на Фуертевентура: опознайте нейното очарование!

Елате и открийте най-добрите плажове на Фуертевентура, известни в цял свят. Насладете се на красивите пейзажи, златистия пясък и топлите слънчеви лъчи. Тук ще откриете няколко възможности – от тихи плажове, на които да се наслаждавате със семейството, през девствени плажове, далеч от тълпите, до фантастични вълни за сърф. Разберете защо бреговете на Фуертевентура са на първо място в списъка на най-добрите плажове в Европа.

Най-добрите плажове на Фуертевентура

Фуертевентура е вторият по големина от Канарските острови. Бреговата му линия се простира на 340 км с повече от 150 плажа, някои от които са международно известни. Предлагаме ви нашата селекция на най-добрите плажове на Фуертевентура, за да ви помогнем да изберете кои да посетите при следващото си пътуване до острова.

Плажът Ел Котильо

El Cotillo - Fuerteventura Beach (2)

Това е малък плаж в северозападната част на остров Фуертевентура. Простира се на 200 метра с бял пясък и приятни тюркоазени води. Защитено е от скални образувания, които създават красивите заливи Ла Конча, Плая де Марфолин и Плая де Лос Лагос. Все още е запазена като девствена среда с малко посетители, в която главните действащи лица са сърфистите. Село Ел Котильо предлага няколко магазина и ресторанта, където да се снабдите с продукти и да продължите да се наслаждавате.

Плажът на пуканките

Заради особения си вид той винаги присъства в списъците на най-добрите плажове на Фуертевентура. Намира се в северната част на острова и особеното му име се дължи на пясъка му, който е примесен с фрагменти от корали, които заедно създават вид, подобен на пуканки. Това е отдалечен плаж, който си заслужава да посетите заради неговата текстура и уникални снимки.

Плая де Кофете

Cofete Beach Fuerteventura.min

Плая де Кофете е разположена в югозападната част на острова, в дива среда, далеч от урбанизма. Водите на този плаж са малко бурни, така че трябва да вземете предпазни мерки, когато се къпете. Достъпът до плажа също е различен вид приключение. Ще трябва да минете по 8-километров черен път, за да стигнете до морето. Що се отнася до туристическите съоръжения, наблизо ще намерите само един ресторант, където можете да възстановите енергията си, за да продължите приключението.

Playa del Matorral

Открийте най-добрите плажове на Фуертевентура: опознайте нейното очарование!

Намира се в Морро Жабле, в южната част на острова. Простира се на 4 км с мек пясък, дюни и красиви палми. Награден е със Син флаг. Водите му са спокойни и идеални за плуване. Разполага с нудистка зона с малко богатство, за да се наслаждавате спокойно на морето. Той предлага шезлонги и чадъри. Граничи със зона с павилиони, ресторанти и места за наемане на водно оборудване. Наемете лодка, за да се разходите покрай морето, да съзерцавате красотата му и да откриете видовете, които живеят там.

Плаж Алзада

La Oliva - FV-1 - Playa del Moro 02 ies

В североизточната част на Фуертевентура, в природния парк Коралехо, ще откриете този красив девствен плаж. На плажа няма плажни услуги или магазини, така че трябва да си носите провизии за деня. Той се посещава от сърфисти, които обичат да разбиват вълните и да се наслаждават на неспокойното море на Фуертевентура.

Сотавенто

Открийте най-добрите плажове на Фуертевентура: опознайте нейното очарование!

Насладете се на наситено сините води, които съставляват плажовете на Сотавенто. Те се намират в югоизточната част на острова и представляват обширна група плажове, съставена от La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre и Los Canarios. Те принадлежат към списъка на най-добрите плажове във Фуертевентура заради тюркоазените си води, златистия пясък и перфектните условия за водни спортове. По време на прилив можете да практикувате уиндсърфинг и кайтсърфинг. На плажа ще намерите приятелски настроени инструктори, които ще ви насочат към този забавен спорт. Така че, ако сте начинаещи в сърфинга, това е идеалното място да се научите.

Плажовете на Коралехо

Fuerteventura Corralejo (2).min

В североизточната част на острова ще откриете този сияен златист пясъчен плаж, непрекъснат с дюните на Коралехо. Той се простира по протежение на 9-километровата брегова линия, принадлежаща към природния парк Коралехо. Посещението трябва да включва разходка покрай дюните, а след това и освежаващо потапяне в морето. На този плаж ще откриете известния пясък Хабле, съставен от частици ерозирали миди.

Плаж Плая дел Позо

Той се намира на североизток от дюните на Коралехо. Плитките му води са благоприятни за къпане. Предлага също така перфектни условия за практикуване на водни спортове като уиндсърфинг и кайтсърфинг. Освен това е спокойно и завладяващо място за почивка, където можете да легнете на пясъка и да слушате плискането на вълните.

Плаж Ла Конча

"</p

Разположен е на островчето Лобос, до което се стига с ферибот от Коралехо. Когато стигнете до плажа, ще забележите неговата полумесецовидна брегова линия, окъпана от божествените тюркоазени води на Атлантическия океан. Плажът е удостоен със Син флаг, поради което си заслужава да го посетите. На отсрещната страна на острова ще намерите малък ресторант, в който се сервира една от най-добрите риби на архипелага.

Плая дел Агила

Тя се намира на северозападния бряг на острова и е скрита сред скалите. Поради трудния достъп до него той е самотен плаж, който не предлага никакви услуги за плажуващите. Широчината му е 600 метра. Насладете му се по време на отлив, когато приливът е слаб и можем да видим сияйната му златиста брегова линия. При прилив плажът изчезва. Включваме го в списъка на най-добрите плажове на Фуертевентура заради екзотичния му пейзаж с голяма стойност за туристите.

Плаж Ескинзо

Playa Esquinzo-Butihondom на остров Фуертевентура, Канарски острови - 51121882753

Разположен в северозападната част на острова, този плаж е скрит сред вулканични скали. Той е идеален за наслаждаване на морето в усамотение. От друга страна, той е фантастична среда за сърфистите, които обичат неговите вълни и приятния морски бриз. Въпреки че в този район няма да намерите никакви плажни съоръжения, в близките села ще откриете разнообразни магазини и ресторанти.

Бутихондо

Butihondo Beach - Fuerteventura (2)

Разположен е в северната част на Морро Хабле в южната част на острова. Той е полуградски плаж със статут на „Син флаг“ и винаги е сред най-добрите плажове на Фуертевентура. Простира се на 3 км с няколко разделени зони. Междинната зона е предназначена за семейства и тук ще намерите няколко плажни бара, шезлонги и спасителна служба. Тя предлага и по-особени зони за практикуване на нудизъм. Бутихондо е идеален и за практикуване на някои водни спортове като уиндсърфинг, ветроходство и гребане.

Плая Бланка

Разположен е на изток от Фуертевентура и близо до Пуерто дел Росарио, столицата на острова. Това е семеен плаж, който се простира на дължина от 1 км. Разполага със спасители и е един от любимите плажове на местните жители за почивка от рутината. Тук се събират десетки сърфисти, влюбени във вълните. Въпреки че е нудистки плаж, той се посещава и от хора с бански костюми.

Прекрасните плажове на Фуертевентура предлагат всичко, което търсите, без да напускате острова. Някои от тях са градски, а други диви, но всички притежават уникален чар. Насладете се на приятни разходки по брега, усетете пясъка по краката си и нежната ласка на вятъра по лицето си. Имайте предвид, че сме посочили само някои от най-добрите плажове във Фуертевентура, но има още много, които да откриете. Елате и се насладете на този фантастичен остров, за да отнесете у дома най-хубавите спомени от почивката си.

Плажове в Фуертевентура
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0