Първо публикуване: март 13, 2023 |

Плажовете на Тенерифе: рай от слънце, пясък и море

Плажовете на Тенерифе са известни в цяла Европа със своята красота и приятна атмосфера. Каквато и да е целта на почивката ви, със сигурност ще намерите плаж, който да отговаря на очакванията ви. В този текст ви представяме списък на най-добрите плажове в Тенерифе, за да можете да изберете кои от тях да посетите по време на следващото си пътуване до острова.

Защо плажовете на Тенерифе са толкова известни?

С повече от 390 км брегова линия Тенерифе е островът с най-много плажове в Канарския архипелаг. Голяма част от туристите, които посещават острова, са любители на морето и лъчистото слънце на Тенерифе. Зимата на Тенерифе е много топла и това е сезонът, в който повечето хора се стичат на острова в търсене на топлина и забавления. Да се любуваш на залеза от плажовете на Тенерифе е едно от най-божествените удоволствия в живота.

На Тенерифе има много диви плажове, отдалечени от градските центрове, и други по-близки, изградени специално за туризъм. От друга страна, наличието на черен пясък по бреговете на Тенерифе се дължи на вулканичния произход на острова. Същевременно можем да открием и плажове със златист пясък, изкуствено създадени с пясък, донесен от Сахара.

Лас Тереситас

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Това е изкуствен плаж със златист пясък с дължина 2 км. Той има приятна атмосфера с шезлонги за релаксация и спокойни води, на които може да се наслади цялото семейство. Защитен с бетонна бариера, той предлага идеална среда за плуване и гмуркане с шнорхел.  Намира се само на 10 минути от Санта Крус де Тенерифе.

El Duque

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Хотелът се намира в Коста Адехе и представлява ексклузивен плаж за хора, които обичат добрия живот. Известен е с луксозната си атмосфера. От една страна, това е красив плаж със златист пясък и тюркоазени води, а от друга, той е заобиколен от елегантни бутици и елитни ресторанти за изискани вкусове.

Фанябе

playa fañabe-tenerife-south-tenerife

Разположен е в северната част на Коста Адехе и е идеален плаж за водни спортове и разходки с лодка със стъклено дъно. Той е един от любимите плажове на любителите на адреналина и морските забавления. Във Фанябе можете да наемете джетове, банани и дъски за сърф с гребла. Ако искате да се почувствате като птица, можете да се качите на парасейлинг и да полетите над красивото крайбрежие на Тенерифе.

El Bollullo

beach-el-bollullo

Това е красив плаж с черен пясък, разположен в северната част на Тенерифе. До него може да се стигне пеша от Пуерто де ла Крус, но поради трудния достъп до него малко авантюристи го правят. За разлика от основните плажове на Тенерифе, на този цари атмосфера на спокойствие и тишина, далеч от шума и суетата на туристическите центрове. Тук няма да видите хотели или търговски магазини, а само бананови дървета и красиво море на хоризонта.

Плаж на гигантите или Плая де лос ГиосPlaya los gigantes tenerife

Това е естествен плаж с тъмен пясък в западната част на Тенерифе. Разположен е в подножието на емблематичните скали Лос Гигантес, които в най-високата си точка се издигат на над 600 метра. Той е идеален за слънчеви бани без присъствието на неспокойния вятър от източното крайбрежие на острова.

Заливът МаскаBahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

Това е красив плаж на Тенерифе, разположен в подножието на известния овраг Маска. Селището Маска е едно от най-красивите и най-добре запазените в Тенерифе, като оттук можете да предприемете трудна 3-часова разходка до плажа. Веднъж излезли на брега, се насладете на чудесата на морето в спокойна обстановка, далеч от тълпите.

Playa JardinПлаж Playa Jardin в Пуерто де ла Крус

Това е голям плаж с тъмен пясък, разположен в Пуерто де ла Крус. Той се ражда благодарение на идеята на дизайнера Сесар Манрике да създаде привлекателен крайбрежен пейзаж. На него има красиви палми и многоцветни цветни градини, които украсяват брега.

ПогледътPlaya del Camison - Playa de las Americas

Това е красив плаж със златист пясък, разположен в община Арона. Той е един от плажовете със син флаг на Тенерифе и приема голям брой туристи през високия сезон. Той е идеален за семейства, с безопасни води за къпане и добре поддържани съоръжения. Освен това се намира в непосредствена близост до крайбрежната алея, която свързва с магазини и ресторанти, което е още една причина да е предпочитан от туристите.

Плаж Бенихоplaya benijo tenerife

Това е лъчезарен плаж на Санта Крус де Тенерифе, защитен от планините Анага. Благодарение на скритото си местоположение той предразполага към нудизъм в интимна атмосфера. Освен това предлага перфектни условия за практикуване на различни водни спортове. Тук няма услуги или магазини, така че ще трябва да си донесете всичко необходимо за деня.

La TejitaПлажът Техита до ел Медано Тенерифе юг

Това е тих плаж, отдалечен от градските центрове на острова. Той предлага златист пясък, кристални води и някои услуги за плажуващите. Това е още един от плажовете на Тенерифе, на който може да се практикува нудизъм. Разположен е в непосредствена близост до специалния природен резерват Монтана Роха.

Плаж Плая де ТрояPlaya Troya - Costa Adeje Beach (2)

Това е любимият плаж на любителите на партитата и нощния живот. През деня той е семеен плаж с плитки води и златист пясък, който ви приканва да се отпуснете. През нощта предлага оживена атмосфера с тематични партита и хубава музика.

Заповядайте да плажувате и да плувате на красивите плажове на Тенерифе. Можете да посетите най-претъпканите плажове с всички услуги и различни дейности или да избягате от съвременния стрес на дивите плажове на острова. Изборът ви е разглезен и със сигурност ще си прекарате чудесно.

Плажове в Тенерифе
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0