Първо публикуване: март 21, 2023 |

Най-добрите плажове в северната част на Тенерифе: открийте очарованието им

Плажовете в северната част на Тенерифе предлагат перфектно съчетание между природа и почивка. Те се характеризират с тъмен пясък, резултат от вулканично действие. Предлагат кристално чисти води и приятна атмосфера, за да се насладите на морето и да прекарате приятни мигове по време на почивката си.

Познайте най-добрите плажове в северната част на Тенерифе

Въпреки че плажовете в южната част на страната са най-популярни сред туристите, в северната част на Тенерифе също ще откриете красиви брегове с кристално чисти води и очарователни пейзажи. Някои от тези плажове са удостоени със Син флаг, което означава, че водите им са с отлично санитарно качество и че разполагат с всички услуги като чадъри, шезлонги, спасители и спасителни пунктове.

Плаж Гарден

Пуерто де ла Крус. Тенерифе. Испания eue56

Той се намира в град Пуерто де ла Крус и представлява плаж, ретуширан от художник. Заобиколен е от красиви градини с разноцветни цветя, които подчертават красотата му. Дизайнът му е плод на ума на Сезар Манрике, който се е стремял да създаде привлекателно крайбрежно пространство. Намира се в близост до крайбрежната алея, откъдето можете да се насладите на красивата гледка към морето. В близост се намира известният парк Лоро, благодарение на който плажът е придобил по-голяма известност сред туристите. Той е удостоен със син флаг.

Плажът Ел Бенихо

playa benijo tenerife

Това е лъчезарен див плаж, разположен в селския парк Анага. Характерен е с тъмния си пясък и наличието на чакъл. Не се посещава от много плажуващи, така че е идеален за наслаждаване на морето далеч от тълпите. Това е нудистки плаж, където можете да се докоснете до природата и да се почувствате свободни без моралните предписания на града. Не забравяйте, че тъй като това е див плаж, на него няма плажни услуги, така че трябва да си вземете със себе си това, което ви е необходимо, за да прекарате деня. Това е един от плажовете в северната част на Тенерифе, на който се правят най-много снимки. Когато приливът се отдръпне, се появяват черният пясък и заливчетата, които създават красив крайбрежен пейзаж. Освен това залезите на този плаж са прекрасни, небето е облечено в различни нюанси, които фотографите умеят да улавят много добре, за да постигнат мечтани изображения.

Плаж Лас Тереситас

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Това е един от най-известните плажове в северната част на Тенерифе, разположен в близост до Санта Крус де Тенерифе. Насладете се на неговия златист пясък и красиви палмови дървета с добра сянка, за да полегнете и да се отпуснете.  Простира се на 1300 метра красива брегова линия, свободна за ползване от посетителите. Разполага с вълнолом, който го предпазва от силните вълни, така че можете да се наслаждавате на спокойните води, идеални за деца. Разполага с тоалетни, душове, охрана и детски кът. Освен това ще имате лесен достъп до баровете и ресторантите на града с добра храна и освежаващи напитки.

Плажът Ел Болуло

beach-el-bollullo

Намира се в община Ла Оротава и е един от най-посещаваните от туристите плажове в северната част на Тенерифе. Това е девствен плаж с вулканичен пясък, който се простира на 200 метра, разделени между плажната ивица и малък залив. Той предлага кристално чисти води със силни вълни, идеални за сърф. Сред предлаганите услуги можем да споменем шезлонги, чадъри, плажни барове и паркинг в близост до плажа.

Плаж Тено

Това е малък девствен плаж с дължина 30 метра, разположен в края на Тено в община Буенависта дел Норте. Оттук можете да видите невероятните скали на Лос Гигантес и откритото море в цялото му великолепие. Цветът на морето в този район е наситено син, което го прави много приятно за туристите. Мястото има вълнолом, който го предпазва от силните вълни, така че ще намерите спокойни води, за да се насладите на морето на спокойствие и тишина. Той не предлага плажни услуги, така че трябва да сте подготвени с всичко, от което се нуждаете. Наблизо се намира фарът Пунта де Тено, наблюдателна площадка и зона със стълби, откъдето можете да скочите във водата за още по-голямо забавление.

Плая де лос Рокес

Името му се дължи на наличието на скали по брега, които напомнят за вулканичния произход на острова. Когато приливът е слаб, можете да видите тъмен пясъчен бряг и множество заливчета. Въпреки че до него може да се стигне с кола, той е по-посещаван от туристите, които достигат до него, след като преминат по маршрут, известен като „Sendero del Agua“ (Водна пътека), дълъг около 5 км.

Плажовете в северната част на Тенерифе се отличават с особена красота, характеризираща се с тъмен пясък, заливчета и скали. Напомняме ви да се къпете внимателно, когато морето не е спокойно, тъй като водите се разбиват със сила и могат да изненадат нищо неподозиращите къпещи се.

Плажове в Северен Тенерифе
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0