Първо публикуване: март 21, 2023 |

Най-добрите плажове в южната част на Тенерифе

Плажовете в южната част на Тенерифе предлагат всичко, от което се нуждаете, за да прекарате един впечатляващ ден в морето. Южното крайбрежие на острова е благословено с райски плажове с голяма красота и всички услуги за плажуващите. Насладете се на красиви златисти пясъчни плажове и тюркоазени води.

Най-добрите плажове в южната част на Тенерифе

В южната част на Тенерифе се намират най-известните туристически курорти на острова, с богата гама от хотели и разнообразни възможности за отдих. До плажовете можете да стигнете пеша или с велосипед от хотела си по крайбрежната алея. Възползвайте се от посещението си, за да отидете на разходка с лодка и да практикувате различни водни спортове. Повечето от плажовете в южната част на Тенерифе са удостоени със Син флаг, което означава, че разполагат с вода, подходяща за къпане, и с всички необходими услуги за плажуващите.

Плаж Ел Дуке

Playa del Duque clear blue transparent water

Това е лъчезарен плаж със златист пясък и кристални води, с красота, която ни напомня за плажовете на Карибите. Намира се в Коста Адехе и е удостоен със син флаг. Благодарение на спокойствието на водите си той е подходящ за цялото семейство и е един от най-посещаваните плажове в южната част на Тенерифе. Той има достъп до крайбрежната алея, откъдето можете да се любувате на красотата на морето, да правите релаксиращи разходки и да имате достъп до ресторанти, барове и магазини. В близост до плажа има безплатен паркинг. Твърди се, че това е най-добрият плаж в Тенерифе заради всички услуги, които предлага, а също и защото се намира в близост до ексклузивен район с 5-звездни хотели, елегантни ресторанти и магазини на известни марки.

Плая Ла Пинта

Това е малък плаж в Коста Адехе, който се намира в непосредствена близост до голямото пристанище Пуерто Колон. Въпреки малкия си размер той приема целогодишно туристи, очаровани от неговата благоустроеност и добър климат. Освен че можете да се насладите на пясъка и морето, можете да отидете на разходка с лодка, да видите китоподобни в естествената им среда и да се насладите на различни водни спортове. Крайбрежната алея осигурява достъп до ресторанти и магазини, където можете да си купите всичко, от което се нуждаете.

Плаж Ла Троя

Playa Troya - Costa Adeje Beach (5)

Това е красив плаж в Плая де лас Америкас с голям брой плажуващи, особено в разгара на сезона. Той предлага всички плажни услуги. Разполага с вълнолом, който го предпазва от силните вълни, като предлага спокойни води, идеални за посещение с деца. Разположението му в близост до Лас Америкас ви осигурява лесен достъп до баровете и ресторантите в района. Вечер започва парти атмосферата и любителите на нощния живот се събират, за да посетят най-добрите нощни клубове в Тенерифе.

Плажът Ел Камисон

Playa del Camison - Playa de las Americas

Това е топъл плаж със златист пясък, донесен от Сахара, за да пресъздаде красотата на карибските плажове. Намира се в комплекса Плая де лас Америкас и предлага кристално чисти води с ниски вълни, на които може да се наслади цялото семейство. Заобиколен е от палми, които осигуряват добра сянка за почивка, пикник и красива гледка към морето. На плажа ще намерите ресторант, където можете да хапнете и да се насладите на освежаващи напитки. В непосредствена близост до плажа има лесен достъп и до други ресторанти и магазини. Той предлага шезлонги, чадъри, тоалетни, душове, вани за крака, спасители и безплатен паркинг.

Плаж Лас Вистас

Най-добрите плажове в южната част на Тенерифе

Това е малък плаж в Лос Кристианос, много популярен със своята красота и отлични услуги. Започва да привлича туристи през 60-те години на миналия век с туристическия бум, който избухва в Тенерифе по това време. В непосредствена близост до него се намират ресторанти, кафенета и барове с най-добрите типични за острова ястия. Това е и един от идеалните плажове в южната част на Тенерифе, на който можете да отидете със семейството и децата, заради нежните вълни. Насладете се на един семеен ден, в който децата играят безгрижно.

Плаж Ел Медано

ES7020049 Tenerife Montaña Roja, playa de El Médano

Това е един от най-популярните плажове в южната част на Тенерифе, идеален за излежаване на пясъка, почивка и любуване на поклащането на вълните. Намира се в община Гранадиля де Абона и е любим на сърфистите, които намират идеалните метеорологични условия за този спорт. По крайбрежната алея можете да се насладите на крайбрежния пейзаж и да стигнете до различни магазини и ресторанти с международна и местна храна.

Плаж Ла Техита

Плажът Техита до ел Медано Тенерифе юг

Той е защитен от вулканичния конус на Монтана Роха. Това е нудистки плаж, който се простира на дължина от 1 км. Що се отнася до водните спортове, той предлага отлични условия за сърф, уиндсърф и кайтсърф.

Плажът на Фанябе

playa fañabe tenerife south tenerife

Той се намира в Адехе и представлява красив плаж със златист пясък. Простира се на дължина от 600 метра и е един от най-посещаваните плажове в южната част на острова. Предлага приятна, лятна атмосфера, която е високо ценена от туристите, както и отлично качество на водата, чиста и подходяща за къпане. Награден е със Син флаг с услуги от шезлонги, чадъри и душове, както и с възможност за практикуване на различни водни спортове. През нощта музиката се включва и туристите се събират, за да се насладят на нощния живот на Тенерифе. Намира се в непосредствена близост до крайбрежната алея, по която можете да стигнете до ресторанти, барове и магазини. Разполага с частен паркинг в непосредствена близост до плажа и друг безплатен паркинг до хотелската част.

Плаж Торвискас

Въздушен изглед на плажа Плая де Торвискас в Коста Адехе на остров Тенерифе, Испания (48225530037)

Това е малък плаж с дължина само 300 метра, който се намира в непосредствена близост до Плая де Фанябе. Благодарение на оскъдния вятър и спокойните си води той е идеален за цялото семейство, което може да му се наслади. Разполага с вани за крака и тоалетни. В близост до плажа ще имате достъп до ресторанти и паркинги.

Напомняме ви, че плажовете в южната част на Тенерифе са най-натоварените на острова, така че трябва да вземете предпазни мерки. В разгара на сезона те обикновено са пълни с туристи, така че е трудно да се намери място за паркиране. Също така трябва да направите резервациите си за настаняване и дейности доста по-рано, за да сте сигурни, че ще намерите свободни места на желаната дата.

Свързани статии: