Najlepše plaže Gran Canarie: odkrijte njihove čare!

Najlepše plaže Gran Canarie: odkrijte njihove čare!

Guide

V tem prispevku vam predstavljamo najboljše plaže Gran Canarie za nepozabne počitnice. Ta velik otok vas pričakuje z več kot 236 km obale, polne rajskih plaž in zalivov. Našli boste različne možnosti za vse okuse. Na jugu in vzhodu boste našli zlate ali temne peščene plaže v bližini hotelskega območja. Na zahodni strani so skalnate in divje plaže, odmaknjene od mestnega hrupa, idealne za tiste, ki iščejo bolj naravno okolje.

Vrh najboljših plaž na Gran Canarii

S tem vodnikom se boste lahko seznanili s ponudbo plaž, ki jih ponuja Gran Canaria, tako da boste lahko glede na svoje želje izbrali tiste, ki jih boste obiskali. Uživajte v odličnem podnebju Gran Canarie in izkoristite priložnost za vodne športe, sprostitev, sončenje in plavanje v mirnih vodah Atlantika. Številne od teh plaž so prejele modro zastavo, ki označuje vode, primerne za kopanje, in odlične storitve na plažah.

Puerto Rico

SP-GC-puertorico-strand

Njeno ime nas spominja na Karibe in tropske plaže, kar ji zelo ustreza, saj ima ta čudovita plaža podobne značilnosti kot karibske plaže. Nahaja se na jugozahodu Gran Canarie in je znana po soncu večino leta, kristalno čisti in mirni vodi, belem pesku in čudovitih palmah. Zaradi kakovosti storitev in bližine restavracij, barov in trgovin je ena najbolj priljubljenih plaž pri Britancih.

Plaža Amadores

Playa de Amadores - panoramio
To je ena najboljših plaž na Gran Canarii z družinskim vzdušjem, ki slovi po belem pesku in kristalno čisti vodi. Pridite z otroki in uživajte v njenem mirnem morju in blagem podnebju. Na voljo so ležalniki, senčniki in reševalci iz vode. Nahaja se ob veliki plaži Puerto Rico in ob številnih restavracijah in lokalih za uživanje dopustnikov. Umetno je bil zasnovan, da bi zadovoljil veliko povpraševanje iz sosednjega Portorika. Vendar je še vedno zelo gneča, zato ni najboljša izbira, če se želite umakniti od mestnega vrveža.

Anfi del Mar

Anfi Del Mar - panoramio (1)
To je odlična umetna plaža, zelo privlačna za turiste in domačine. Velja za eno najlepših plaž na Gran Canarii z zlatim peskom in prijetnim morskim vetrom. Zaradi mirne in plitve vode je idealna za obisk z otroki. Na voljo so ležalniki in senčniki za najem. Najemite lahko tudi vodne skuterje in se zapeljete po toplih vodah Atlantika.

Plaža Mogán

Puerto de Mogán, May 2018 -02
Nahaja se poleg marine v mestu Puerto de Mogán. Gre za majhno in zelo mirno plažo, ki je idealna za sprehod in občutenje morskega vetra. Zaradi mirnosti in družinam prijaznega vzdušja je na seznamu najboljših plaž na Gran Canarii. Iz pristanišča izplujejo številne ladje za raziskovanje obale, z njimi pa se lahko vkrcate tudi na sosednji otok Tenerife. Ko obiščete Playa de Mogán, se sprehodite tudi po vasi z lepimi ulicami in balkoni, polnimi raznobarvnega cvetja.

Playa del Inglés

"Playa

To je najbolj priljubljena plaža na Gran Canarii med mladimi in ljubitelji nočnega življenja. Nahaja se na jugu otoka in se razteza na skoraj 3 km čudovite obale. Plaža je označena z modro zastavo, na njej pa je dovoljen naturalizem, da se lahko počutite v sozvočju z naravo in morjem. Ponuja tudi družinsko vzdušje z zaščitenimi območji, kjer se lahko otroci igrajo v miru in tišini. Tu boste našli deskarje, ki se igrajo z valovi, in športnike, ki trenirajo svoj šport. V bližini so hoteli, bari in restavracije. Prav tako je v peš razdalji od nekaterih najboljših nočnih klubov na Gran Canarii z dobro glasbo in odličnim nočnim življenjem.

San Agustín

SP-GC-sanagustin-strand
To je čudovita plaža na jugu otoka s sproščujočim vzdušjem. Razteza se 600 metrov in ponuja zlati pesek ter mirno vodo, ki je kot nalašč za kopanje. Najljubša je za tiste, ki iščejo mir in sprostitev. Na njej lahko počivate na pesku in se sončite, da pozabite na svet in skrbi. To je tudi eden največjih centrov za talasoterapijo na otoku. Ne pozabite, da ta terapija izkorišča morske vire za sprostitev in obnovo energije.

Plaža Maspalomas

Najlepše plaže Gran Canarie: odkrijte njihove čare!

Pokrajina v Maspalomasu je zelo posebna, z zlatimi sipinami, ki spominjajo na saharsko puščavo. Obiskovalci si vzamejo čas, da se sprehodijo med sipinami, začutijo pesek na nogah in se igrajo na svetlem obalnem soncu. To je ena najboljših plaž na Gran Canarii, kjer so dobrodošli vsi: na eni strani so družine z otroki, ki se veselo igrajo na obali, na bolj odmaknjenih območjih pa se zbirajo naturisti, geji in nudisti, ki svobodno uživajo v morju. Nahaja se tik ob plaži Playa del Inglés, od katere ga loči Punta de Maspalomas.

Playa de Las Nieves Beach

PuertodelasNieves
Nahaja se na severu otoka Gran Canaria ob pristanišču Las Nieves v kraju Agaete. Njegove vode so mirne in brez močnih valov, zato so idealne za kopanje. Podeljena mu je bila modra zastava. Na tej plaži ne boste našli drobnega peska, temveč le kamenčke, značilne za vulkanske plaže Kanarskih otokov. V bližini plaže so 3 neverjetni naravni bazeni z mirno vodo, ki so kot nalašč za plavanje in potapljanje.

Plaže Las Canteras

Playa de Las Canteras D81 4938 (25662255018)
To je mestna plaža v Las Palmasu de Gran Canaria, glavnem mestu otoka. Velja za eno najboljših plaž na Kanarskih otokih. Razteza se na 3 km dolgem območju zlatega peska, ki se kopa v turkiznem morju. Ponuja vse storitve, ki jih potrebujete za sprostitev in uživanje v morju. Ker je zelo blizu mesta, boste lahko hitro dostopali do zabaviščnih in gostinskih lokalov. To je tudi ena najboljših plaž na Gran Canarii za deskanje, potapljanje in snorkljanje.

Plaža Severna Sardina

Nahaja se v občini Galdar na severu Gran Canarie. Ponuja odlično okolje za potapljanje in raziskovanje morskega dna. Prejela je priznanje Modra zastava. Priljubljeno je tudi med ribiči, ki izkoriščajo obilico sardin na tem območju, da jih ulovijo in odnesejo v bližnje restavracije. Ne smete zamuditi priložnosti, da uživate v dobri jedi s sardinami z morjem v ozadju.

Vabimo vas, da na svojih naslednjih počitnicah odkrijete najboljše plaže Gran Canarie. Na tem velikem otoku boste našli idealno možnost za vsak okus. Ne glede na vaše želje je na Gran Canarii vse.

Plaže v Gran Canaria

Povezani članki: