Første offentliggørelse: marts 13, 2023 |

Strande på Tenerife: Et paradis af sol, sand og hav

Tenerifes strande er kendt i hele Europa for deres skønhed og behagelige atmosfære. Uanset hvad formålet med din ferie er, kan du helt sikkert finde en strand, der opfylder dine forventninger. I denne tekst præsenterer vi dig for listen over de bedste strande på Tenerife, så du kan vælge, hvilke du skal besøge på din næste rejse til øen.

Hvorfor er strandene på Tenerife så berømte?

Med mere end 390 km kystlinje er Tenerife den ø med flest strande i det kanariske øhav. En stor del af den turisme, som øen modtager, kommer fra elskere af havet og Tenerifes strålende solskin. Tenerifes vintre er meget varme, og det er den årstid, hvor de fleste mennesker strømmer til øen i jagten på varme og sjov. At beundre en solnedgang fra Tenerifes strande er en af de mest guddommelige fornøjelser i livet.

Tenerife har mange vilde strande langt fra bycentrene og andre tættere på, som er bygget specielt til turisme. På den anden side skyldes tilstedeværelsen af sort sand på Tenerifes kyster øens vulkanske oprindelse. Vi kan dog også finde gyldne sandstrande, der er kunstigt skabt med sand, der er hentet fra Sahara.

Las Teresitas

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Det er en 2 km lang kunstig strand med gyldent sand. Den har en behagelig atmosfære med liggestole til afslapning og roligt vand, som hele familien kan nyde. Den er beskyttet af en betonbarriere og tilbyder et ideelt miljø til svømning og snorkling.  Den ligger kun 10 minutter fra Santa Cruz de Tenerife.

El Duque

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Det ligger i Costa Adeje og er en eksklusiv strand for folk, der kan lide det gode liv. Den er kendt for sin luksuriøse atmosfære. På den ene side er det en smuk strand med gyldent sand og turkisblåt vand, og på den anden side er den omgivet af elegante butikker og eksklusive restauranter for kræsne smagsløg.

Fañabé

playa fañabe-tenerife-south-tenerife

Den ligger i den nordlige del af Costa Adeje og er en ideel strand til vandsport og bådture med glasbund. Det er en af de foretrukne strande for elskere af adrenalin og sjov på havet. I Fañabé kan du leje jetski, bananer og paddle surfbrætter. Hvis du vil føle dig som en fugl, kan du også tage på parasailing og flyve over Tenerifes smukke kyst.

El Bollullo

beach-el-bollullo

Det er en smuk sort sandstrand, der ligger i den nordlige del af Tenerife. Den kan nås til fods fra Puerto de La Cruz, men på grund af den vanskelige adgang er det kun få eventyrere, der gør det. I modsætning til de vigtigste strande på Tenerife har denne strand en atmosfære af fred og ro væk fra turistcentrenes travlhed. Her vil du ikke se hoteller eller kommercielle butikker, kun banantræer og et smukt hav i horisonten.

Playa de los Gigantes eller Playa de los Guíos

Playa los gigantes tenerife

Det er en naturlig strand med mørkt sand i den vestlige del af Tenerife. Den ligger ved foden af de symbolske Los Gigantes-klipper, som på deres højeste punkt er over 600 meter høje. Den er perfekt til solbadning uden tilstedeværelsen af den rastløse vind fra øens østkyst.

Masca Bay

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

Det er en smuk strand på Tenerife ved foden af den berømte Masca-kløft. Landsbyen Masca er en af de smukkeste og bedst bevarede på Tenerife, og herfra kan du foretage en krævende 3 timers vandring til stranden. Når du først er på stranden, kan du nyde havets vidundere i rolige omgivelser væk fra menneskemængderne.

Playa JardinPlaya Jardin Strand i Puerto de la Cruz

Det er en stor strand med mørkt sand, der ligger i Puerto de la Cruz. Den blev født takket være designeren César Manriques idé om at skabe et attraktivt kystlandskab. Den har smukke palmer og flerfarvede blomsterhaver, der pryder kysten.

Las Vistas

Playa del Camison - Playa de las Americas

Det er en smuk strand med gyldent sand, der ligger i Arona kommune. Det er en af Tenerifes strande med blåt flag og modtager et stort antal turister i højsæsonen. Den er perfekt til familier, med sikkert vand til badning og velholdte faciliteter. Den ligger også ved siden af promenaden, der forbinder til butikker og restauranter, hvilket er endnu en grund til, at den er en favorit blandt turisterne.

Benijo-stranden

playa benijo tenerife

Det er en strålende strand i Santa Cruz de Tenerife i ly af Anagas bjerge. På grund af sin skjulte beliggenhed egner den sig til nudisme i en intim atmosfære. Den tilbyder også de perfekte betingelser for forskellige vandsportsgrene. Der er ingen tjenester eller butikker her, så du skal selv medbringe alt, hvad du har brug for til dagen.

La Tejita

Tejita beach next to el medano tenerife south

Det er en rolig strand væk fra øens bycentre. Den byder på gyldent sand, krystallinsk vand og en del service for badende. Det er endnu en af Tenerifes strande, hvor man kan dyrke nudisme. Den ligger ved siden af det særlige naturreservat Montaña Roja.

Playa de Troya-stranden

Playa Troya - Costa Adeje Beach (2)

Det er en favoritstrand for fest- og nattelivselskere. Om dagen er det en familiestrand med lavt vand og gyldent sand, der indbyder til afslapning. Om natten byder den på en livlig atmosfære med temafester og god musik.

Kom og solbade og svømme på Tenerifes smukke strande. Du kan besøge de mest overfyldte strande med alle tjenester og forskellige aktiviteter, eller du kan komme væk fra den moderne stress på øens vilde strande. Du har et stort udvalg, og du er sikker på at få en god oplevelse.

Strande i Tenerife

Relaterede artikler: