Strendene på Tenerife: Et paradis av sol, sand og hav

Strendene på Tenerife: Et paradis av sol, sand og hav

Guide

Tenerifes strender er kjent over hele Europa for sin skjønnhet og behagelige atmosfære. Uansett hva formålet med ferien din er, er du sikker på å finne en strand som oppfyller dine forventninger. I denne teksten presenterer vi listen over de beste strendene på Tenerife, slik at du kan velge hvilke du vil besøke under din neste tur til øya.

Hvorfor er strendene på Tenerife så berømte?

Med mer enn 390 km kystlinje er Tenerife den øya med flest strender på Kanariøyene. Mye av turismen øya mottar er fra elskere av havet og Tenerifes strålende solskinn. Vintrene på Tenerife er veldig varme, og dette er sesongen da de fleste strømmer til øya på jakt etter varme og moro. Å beundre en solnedgang fra strendene på Tenerife er en av de mest guddommelige gledene i livet.

Tenerife har mange ville strender langt fra bysentrene og andre nærmere, bygget spesielt for turisme. På den annen side skyldes tilstedeværelsen av svart sand på kysten av Tenerife øyas vulkanske opprinnelse. Vi kan imidlertid også finne gylne sandstrender som er kunstig skapt med sand hentet fra Sahara.

Las Teresitas

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Det er en 2 km lang kunstig strand med gyllen sand. Den har en hyggelig atmosfære med solsenger for avslappende og rolig vann som hele familien kan nyte. Beskyttet av en betongbarriere, tilbyr det et ideelt miljø for svømming og snorkling.  Det er bare 10 minutter fra Santa Cruz de Tenerife.

El Duque

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Den ligger i Costa Adeje og er en eksklusiv strand for folk som liker det gode liv. Den er kjent for sin luksuriøse atmosfære. På den ene siden er det en vakker strand med gyllen sand og turkis vann, og på den andre siden er den omgitt av elegante butikker og eksklusive restauranter for kresne ganer.

Fañabé

playa fañabe-tenerife-south-tenerife

Den ligger nord for Costa Adeje og er en ideell strand for vannsport og båtturer med glassbunn. Det er en av favorittstrendene for elskere av adrenalin og moro til sjøs. I Fañabé kan du leie vannscootere, bananer og padlebrett. Hvis du vil føle deg som en fugl, kan du også prøve paraseiling og fly over den vakre kysten av Tenerife.

El Bollullo

beach-el-bollullo

Det er en vakker svart sandstrand som ligger nord på Tenerife. Den kan nås til fots fra Puerto de La Cruz, men på grunn av den vanskelige tilgangen er det få eventyrere som gjør det. I motsetning til de viktigste strendene på Tenerife, har denne stranden en atmosfære av fred og ro, langt fra det kjas og mas i turistsentrene. Her ser du ingen hoteller eller kommersielle butikker, bare banantrær og et vakkert hav i horisonten.

Playa de los Gigantes eller Playa de los Guíos

Playa los gigantes tenerife

Det er en naturlig strand med mørk sand vest på Tenerife. Den ligger ved foten av de emblematiske Los Gigantes-klippene, som rager over 600 meter på sitt høyeste punkt. Den er perfekt for soling uten den rastløse vinden på østkysten av øya.

Masca Bay

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

Det er en vakker strand på Tenerife ved foten av den berømte Masca-kløften. Landsbyen Masca er en av de vakreste og best bevarte på Tenerife, herfra kan du ta en krevende 3-timers spasertur til stranden. Vel fremme på stranden kan du nyte havets underverker i rolige omgivelser vekk fra folkemengdene.

Playa Jardin

Playa Jardin stranden i Puerto de la Cruz

Det er en stor strand med mørk sand som ligger i Puerto de la Cruz. Den ble født takket være ideen til designeren César Manrique om å skape et attraktivt kystlandskap. Den har vakre palmer og flerfargede blomsterhager som pryder kysten.

Utsikten

Playa del Camison - Playa de las Americas

Det er en vakker strand med gyllen sand som ligger i Arona kommune. Det er en av Tenerifes strender med blått flagg og mottar et stort antall turister i høysesongen. Den er perfekt for familier, med trygt badevann og velholdte fasiliteter. Den ligger også ved siden av strandpromenaden som forbinder med butikker og restauranter, en annen grunn til at den er en favoritt blant turister.

Benijo-stranden

playa benijo tenerife

Det er en strålende strand i Santa Cruz de Tenerife skjermet av fjellene i Anaga. På grunn av sin skjulte beliggenhet egner den seg til nudisme i en intim atmosfære. Det tilbyr også de perfekte forholdene for forskjellige vannsport. Det er ingen tjenester eller butikker her, så du må ta med deg alt du trenger for dagen.

La Tejita

Tejita-beach-next-to-el-medano-tenerife-southDet er en rolig strand et stykke unna de urbane sentrene på øya. Den tilbyr gyllen sand, krystallklart vann og noen tjenester for badegjester. Det er en annen av Tenerifes strender der nudisme kan praktiseres. Den ligger ved siden av det spesielle naturreservatet Montaña Roja.

Playa de Troya-stranden

Playa Troya - Costa Adeje-stranden (2)Det er en favorittstrand for fest- og utelivselskere. Om dagen er det en familiestrand med grunt vann og gyllen sand som innbyr til avslapning. Om natten byr den på en livlig atmosfære med temafester og god musikk.

Kom og sol deg og svøm på de vakre strendene på Tenerife. Du kan besøke de mest overfylte strendene med alle tjenester og forskjellige aktiviteter, eller komme vekk fra det moderne stresset på de ville strendene på øya. Du er bortskjemt med valg, og du er sikker på å ha en flott tid.