Første publisering: mars 21, 2023 |

De beste strendene på Tenerife Nord: Oppdag deres fortryllelser

Strendene på Tenerife Nord tilbyr en perfekt blanding av natur og fritid. De kjennetegnes av sin mørke sand, et produkt av vulkansk aktivitet. De tilbyr krystallklart vann og en behagelig atmosfære for å nyte havet og tilbringe hyggelige stunder i ferien.

Les om de beste strendene på Tenerife Nord

Selv om strendene i sør er de mest populære blant turister, finner du også vakre kyster med krystallklart vann og fortryllende landskap nord på Tenerife. Noen av disse strendene har blitt tildelt det blå flagget, noe som betyr at vannet deres er av utmerket sanitær kvalitet og at de også har alle tjenester som parasoller, solstoler, badevakter og badevakter.

Garden Beach

Puerto de la Cruz. Tenerife. España eue56

Det ligger i byen Puerto de la Cruz og er en strand retusjert av en kunstner. Den er omgitt av vakre hager med fargerike blomster som forsterker dens skjønnhet. Dens design er et produkt av tankene til César Manrique, som forsøkte å skape et attraktivt kystområde. Det ligger i nærheten av promenaden hvor du kan nyte den vakre utsikten over havet. I nærheten ligger den berømte Loro Parque, takket være at stranden har fått mer anerkjennelse blant turister. Det har blitt tildelt det blå flagget.

El Benijo-stranden

playa benijo tenerife

Det er en strålende vill strand som ligger i den landlige parken Anaga. Den kjennetegnes av sin mørke sand og tilstedeværelsen av grus. Det er ikke besøkt av mange badegjester, så det er perfekt å nyte havet vekk fra folkemengdene. Det er en nudiststrand der du kan komme i kontakt med naturen og føle deg fri uten byens moralske forskrifter. Husk at siden det er en vill strand, er det ingen strandtjenester, så du bør ta med det du trenger for å tilbringe dagen. Det er en av strendene nord på Tenerife der de fleste fotografier blir tatt. Når tidevannet går ut, dukker den svarte sanden og bekkene opp og skaper et vakkert kystlandskap. I tillegg er solnedgangene på denne stranden vakre, himmelen er kledd i forskjellige nyanser som fotografer vet å fange veldig godt for å oppnå drømmebilder.

Las Teresitas-stranden

playa de las-teresitas - santa cruz de tenerife

Det er en av de mest kjente strendene på Tenerife Nord, som ligger i nærheten av Santa Cruz de Tenerife. Nyt den gylne sanden og de vakre palmetrærne med god skygge for å ligge og slappe av.  Den strekker seg over 1300 meter med vakker kystlinje som er gratis for besøkende. Den har en bølgebryter som beskytter den mot de sterke bølgene, slik at du kan nyte det rolige vannet, perfekt for barn. Det har toaletter, dusjer, sikkerhet og et barneområde. Du vil også ha enkel tilgang til barene og restaurantene i byen med god mat og forfriskende drinker.

El Bollullo-stranden

strand-el-bollullo

Den ligger i kommunen La Orotava og er en av de mest besøkte strendene av turister nord på Tenerife. Det er en uberørt strand av vulkansk sand som strekker seg 200 meter delt mellom stranden og en liten bukt. Den tilbyr krystallklart vann med sterke bølger, perfekt for surfing. Blant tjenestene som tilbys kan vi nevne solsenger, parasoller, strandbarer og parkeringsplass i nærheten av stranden.

Teno Beach

Det er en liten jomfruelig strand på 30 meter lang som ligger på spissen av Teno i Buenavista del Norte kommune. Herfra kan du se de utrolige klippene i Los Gigantes og det åpne havet i all sin prakt. Fargen på havet i dette området er intens blå, noe som gjør det veldig behagelig for turister. Den har en bølgebryter som beskytter den mot de sterke bølgene, så du vil finne rolig vann for å nyte havet i fred og ro. Det tilbyr ikke strandtjenester, så du bør være forberedt med det du trenger. I nærheten ligger Punta de Teno-fyret, et utsiktspunkt og et trappeområde der du kan hoppe i vannet for enda mer moro.

Playa de los Roques

Navnet skyldes tilstedeværelsen av steiner i fjæra som minner oss om øyas vulkanske opprinnelse. Når tidevannet er lavt, kan du se en mørk sandstrand og mange viker. Selv om den kan nås med bil, er den mer besøkt av turgåere som når den etter å ha krysset en rute kjent som «Sendero del Agua» (Water Path), som er omtrent 5 km lang.

Strendene nord på Tenerife har en spesiell skjønnhet som kjennetegnes av mørk sand, viker og steiner. Vi minner deg om å bade med forsiktighet når havet ikke er rolig, da vannet krasjer med kraft og kan overraske intetanende badegjester.

Stränder i Tenerife Nord