Първо публикуване: март 21, 2023 |

day trips in costa adeje

Информация за туристите за Коста Адехе, пълното ръководство

Коста Адехе е един от най-важните туристически курорти в Тенерифе, известен със своите плажове, различни възможности за отдих и добър климат. С повече от 300 слънчеви дни годишно Коста Адехе е идеалното място за практикуване на водни спортове, слънчеви бани и наслада от морето и плажа. Тази част на Тенерифе разполага с модерно хотелско предлагане и много търговски центрове. Тук има много магазини на международни марки, в които блясъкът и добрият вкус са очевидни.

Този град се намира в южната част на Тенерифе, в района с най-добрите плажове на острова и дори на Канарския архипелаг. В него има всичко, от което се нуждаете за една мечтана почивка. Вижте какво можете да правите в Коста Адехе по-долу.

Насладете се на един ден под слънчевите лъчи на неговите буйни плажове

Коста Адехе разполага с 25-километрова брегова линия, пълна с фантастични заливчета и плажове. Повечето от тях са свързани с крайбрежна алея, водеща до различни магазини и ресторанти.

Някои от тях са с тъмен пясък с много тихи заливчета, а други – със златист пясък, плажовете на Коста Адехе са омагьосващи. Ето някои от най-популярните, които не бива да пропускате по време на почивката си.

Плаж Плая де Троя

Playa Troya - Costa Adeje Beach (5)

Разделен е на плажове Троя I и II, като е най-старият в туристическия център на Коста Адехе. Характеризира се с тъмен пясък и разнообразни услуги за чудесно прекарване на деня. Крайбрежната алея се свързва с много магазини и ресторанти за удобство на посетителите. На нея има и туристически офис за съвети относно всичко, което Коста Адехе предлага.

Плаж Фанябе

Playa de Fañabe

Това е плаж със златист пясък, спокойни води и множество водни спортове. Идеален е да отидете с цялото семейство поради спокойствието на водите му. Той предлага всички необходими услуги за плажуващите, както и много плажни барове и достъп до ресторанти, барове и магазини. Разполага с удобна крайбрежна алея, която от своя страна предлага красива гледка към Атлантическия океан.

Плаж Торвискас

playa fañabe tenerife south tenerife

Разположен е в непосредствена близост до плажа Фанябе. Разполага с всички удобства за къпещите се и затова е много популярен. Това е плаж с тъмен пясък и спокойни води, идеален за деца. Намира се в непосредствена близост до градски комплекс с много ресторанти и магазини.

Плаж Плая дел Дуке

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Това е сияен бял пясъчен плаж с кристално чисти води на изключително място в Коста Адехе. Насладете се на морето в изискана атмосфера. Плая дел Дуке е заобиколен от търговски обекти с услуги от най-високо качество.

Пуерто Колон

Пуерто Колон, основното пристанище в Коста Адехе за разходка с лодка

Това е голямо яхтено пристанище с плаж със същото име. Тя предлага възможност за практикуване на водни спортове и оттук можете да вземете няколко лодки за разходка из океана. В яхтклуба можете да се насладите на пленителни залези и красиви гледки към плажа.  Крайбрежната алея на Пуерто Колон ви дава достъп до различни хотели, ресторанти, барове и кръчми, където да прекарате добре времето си.

Плажът в Пуерто Колон е фантастичен, с приятна атмосфера и гледка към планините. Той предлага всички услуги за плажуващите, като шезлонги, спасители, ресторанти и кафенета.

Наблюдавайте китове и делфини в естествената им среда

Информация за туристите за Коста Адехе, пълното ръководство

Наблюдението на делфини и китове е едно от най-популярните занимания в Коста Адехе. От пристанището Пуерто Колон различни лодки отплават към районите, където китоподобните плуват свободно. Можете да се качите на катамаран или на луксозна яхта, за да видите китоподобните. След като сте там, можете да ги видите, чуете и снимате. Някои екскурзии включват възможност за плуване в морето и гмуркане с шнорхел.

Посетете водните му паркове

Тук ще намерите невероятни възможности за чудесно прекарване на времето с цялото семейство. Насладете се на гигантски пързалки и изпълнени със забавление водни атракции.

Парк Сиам

Siam Park, Воден парк в южната част на Тенерифе

Това е чудесен парк, който можете да посетите с цялото семейство. Той е проектиран на тайландска тематика и предлага чудесни атракции за всички вкусове. Той предлага реки и изкуствени плажове, където да се отпуснете и да забравите тревогите си. Пързалките в Сиам парк са екстремни и вълнуващи, достигат невероятни скорости, докато усещате как адреналинът ви се качва до краен предел.

Акваленд

Той предлага различни възможности за забавление. Разполага с невероятни водни атракции, от които да се възползвате максимално със семейството. В него се намира и един от най-популярните делфинариуми в Тенерифе с представления на делфини всеки ден.

Практикувайте водни спортове

Джетски в южната част на Тенерифе

Коста Адехе има чудесна брегова линия, идеална за наслада от слънцето и вълните. Тук можете да усетите адреналина и да се насладите на вятъра в лицето си. Споделете с приятелите си невероятните водни колела, с които да се возите свободно из залива. Можете също така да карате FlyBoard, водни ски и парасейлинг. Под повърхността на морето ще откриете свят, пълен с цветове и морски живот, гмуркайте се с шнорхел и се потопете до дъното на морето и споделете със съществата, които живеят в дълбините. Ако не искате да се спускате толкова надолу, сложете маска за шнорхел, за да плувате близо до костенурките и пъстрите рибки.

Посетете Гигантските скали

Екскурзия с лодка до Лос Гигантес в Тенерифе

Въпреки че не се намират точно в Коста Адехе, те се посещават от повечето туристи, които идват тук. Намират се само на 2 км и можете да се запознаете с тях по време на разходка с лодка по океана.

Парапланеризъм

Тандемен парапланеризъм в южната част на Тенерифе

Насладете се на приятен полет над южното крайбрежие на Тенерифе. В Коста Адехе можете да намерите различни училища по парапланеризъм, които ви предлагат възможност да скочите в компанията на опитен водач. Полетът е стабилен и ще ви позволи да се любувате на великолепието на планините от тази страна на острова.

Играйте голф

golf-playing tenerife

Но в Коста Адехе не всичко е плаж и водни спортове. Тук ще откриете няколко голф игрища, за да се насладите на страстта си към голфа с красива гледка към океана и забележителната планина Тейде.

Настаняване и възможности за хранене в Коста Адехе

Тъй като е модерен и много важен туристически център, той разполага с богато хотелско предлагане от най-високо качество. Най-луксозните хотелски вериги на Тенерифе се намират в Коста Адехе, за да ви осигурят първокласно обслужване. Тук ще намерите някои от най-модерните хотели в Европа, построени преди по-малко от две десетилетия.

Що се отнася до храната, ще намерите отлични ресторанти както във вътрешността на страната, така и по крайбрежието. Насладете се на вкусно месо, риба и морски дарове в местни и международни ястия. На плажа можете да се насладите на добра храна в разнообразни ресторанти, някои от които разполагат с басейни и зони за забавление. Търговските центрове предлагат широк спектър от различни цени и множество развлечения, ресторанти и магазини.

дегустация на лозя в тенерфе (3)

В Коста Адехе има всичко, което желаете за една почивка – пищни плажове, разходки с лодка, водни паркове и отлични възможности за отдих, почивка и настаняване. Насладете се на незабравима почивка в най-луксозния и ексклузивен курорт на Тенерифе.

Locations:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0