Първо публикуване: март 21, 2023 |

Things to do in Playa de las Americas

Информация за Playa de las Américas, пълен справочник

В южната част на остров Тенерифе се намира Плая де лас Америкас – един идеален курорт за почивка. Той предлага голямо разнообразие от услуги, отлични хотели, добра гастрономия и красиви природни пространства. Освен това се отличава с приятен климат, който ви позволява да се наслаждавате на морето и слънцето през цялата година. Насладете се на фантастичния му едноименен плаж, който ви очаква със златистия си пясък и кристално чистите си води.

Този град е известен и с оживената си атмосфера, особено през нощта. Тук ще намерите различни възможности за отдих и развлечения, за да се забавлявате, без да се налага да ходите другаде. В тази статия ще ви представим всичко, което Плая де лас Америкас може да ви предложи, за да се насладите на почивката си.

Къде се намира Плая де лас Америкас?

На слънчевия остров Тенерифе, по-точно между общините Адехе и Арона, се намира Плая де лас Америкас. Тя е разположена в непосредствена близост до Коста Адехе и Лос Кристианос. В близост до брега ще намерите много места за паркиране, така че е много лесно да оставите колата си, за да отидете и да се насладите на плажа. В близост до плажа има и много автобусни спирки, които го свързват с останалата част на острова.

Плажът на Америките

Информация за Playa de las Américas, пълен справочник

Плажът Лас Америкас се състои от четири изкуствени плажа, разделени от диги (Tierra Negra, El Bobo, Las Américas и Troya), които нямат нищо общо с красивите плажове на Карибите. Те са изградени с пясък, донесен от Сахара, за да се пресъздаде красотата на златистите пясъчни плажове. Най-големият плаж в комплекса е Плая де Троя, а Лас Америкас е най-популярният.

Този плаж с дължина 1 километър е удостоен със Син флаг, което означава, че разполага с всички услуги за комфорта на плажуващите. Той предлага шезлонги, чадъри, душове, спасители и водни спасители. Както и лесен достъп до различни ресторанти, кафенета и барове.

Водни спортове

Параскевинг в южната част на Тенерифе

В Плая де лас Америкас можете да практикувате parascending, каране на джет, водни ски, сърф, уиндсърф, каяк и други дейности.

Опитните гмуркачи ще открият, че бреговете на южната част на Тенерифе са рай за плуване. Но ако никога досега не сте го правили, тук ще намерите различни училища за гмуркане, които ще ви напътстват за първия път. Ако не искате да навлизате в морските дълбини, ще имате възможност и да се гмуркате с шнорхел. Насладете се на подводния живот и на невероятното биоразнообразие на морското дъно на Тенерифе.

гмуркане в южната част на тенерифе

Наблюдение на китоподобни в естествената им среда

Информация за Playa de las Américas, пълен справочник

Водите край южния бряг на Тенерифе служат като убежище за различни морски видове. Не е рядкост да видите делфини, китове и други китоподобни да плуват свободно в залива. Всичко, което трябва да направите, е да наемете лодка за наблюдение на китове и делфини, да вземете фотоапарата си и да изчакате бозайниците да се появят във водата, за да се насладите на очарованието им.

Нощна атмосфера

Информация за Playa de las Américas, пълен справочник

Нощният живот в този град е една от най-важните му забележителности. Партитата не спират през нощта и понякога продължават до следващия ден. Ако ви се иска да се забавлявате, трябва да посетите Лас Вероникас – район, пълен с нощни клубове, барове, магазини и ресторанти с празничен дух и нощно работно време.

Екскурзии в Националния парк Тейде

Частна екскурзия до Тейде (2)

Ако сте отседнали в Плая де лас Америкас, не бива да пропускате възможността да се насладите на вулканичния пейзаж около планината Тейде. Ако се изкачите на върха, целият остров ще бъде в краката ви и, ако времето позволява, ще можете да видите съседните острови. Изкачете се по пешеходната пътека или с кабинковия лифт, който ще ви отведе до върха само за няколко минути.

Парк Сиам

Siam Park, Воден парк в южната част на Тенерифе

Това е невероятен тематичен парк, който се намира само на 5 минути от Плая де лас Америкас. Той е задължителен за туристите, които пребивават в южната част на Тенерифе. Той е с тайландска тематика и се смята за един от най-добрите тематични паркове в света. В съоръженията му ще откриете различни водни атракции за всички възрасти. Той разполага с гигантски пързалки и екстремни атракции за най-смелите.

Играйте голф

golf playing tenerife

Почитателите на този спорт могат да продължат да му се наслаждават, без да напускат Плая де лас Америкас. Тук ще откриете прекрасно игрище с 18 дупки и красива гледка към океана. Направете перфектен замах над зелените поля с планините на заден план.

Настаняване и изхранване в Плая де лас Америкас

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Плая де лас Америкас разполага с голям брой хотели и апартаменти с всички удобства. Има и много ресторанти, барове и тераси, където можете да споделите сладолед или вкусен коктейл.

дегустация на лозя в тенерфе (3)

Ресторантите по крайбрежието предлагат вкусна островна храна с автентични вкусове. Насладете се на прясна риба от Атлантическия океан, традиционни картофи със сос мохо или известните сирена от Тенерифе. Ще откриете толкова много места, колкото са и вкусовете. Изберете от китайска, японска, испанска, английска, немска, ирландска, френска, италианска и, разбира се, канарска храна. Можете да се храните и в „Guachinches“ с местна храна на добри цени. Каквото и да търсите, ще го намерите.

Елате със семейството си в Плая де лас Америкас за едно незабравимо преживяване. Насладете се на нейните фантастични плажове и лятна атмосфера. Пригответе багажа си, за да дойдете в един от най-завършените туристически центрове на острова. Практикувайте различни водни спортове, опитайте добрата канарска храна и се насладете на дълги нощи на забавление.

Locations: