Map of Tenerife, Canary Islands. Vector elevation map of island. Generated conceptual surface relief map. Detailed geographic elegant landscape scheme. Topographic outline poster.

Tenerife, otok, ki ima vse

Tenerife vas čaka, da vam ponudi različne občutke in čudovita doživetja. Je največji otok Kanarskega arhipelaga v Španiji in priljubljena destinacija številnih turistov. Glavna turistična središča Tenerifov so na jugu otoka. Ima dve glavni letališči, ki ga povezujeta s celino in preostalim svetom.

Tenerife je odlična počitniška destinacija. Tukaj je nekaj značilnosti, zaradi katerih je tako privlačen za turiste z vsega sveta, zlasti iz Združenega kraljestva, Španije, Nemčije, Francije, Nizozemske in Irske.

Vreme je večino leta poletno

Playa Troya - Costa Adeje Beach (11)

Tenerife je ena od evropskih destinacij z največ sončnimi dnevi v letu brez zelo naglih sprememb med letnimi časi. Povprečna temperatura skozi vse leto je 23 stopinj Celzija. Pozabite na zimski mraz in se v poletnih oblačilih in sandalih sprehodite po otoku na svetlem soncu.

Zato je mesto vse leto polno turistov. Evropejci, ki bežijo pred mrazom decembra, januarja in februarja, so najpogostejši obiskovalci v tej sezoni. Od maja do oktobra se lepo vreme nadaljuje, cene nastanitev in storitev pa so ugodne.

Sončne plaže na Tenerifih

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Sprostite se na pesku in opazujte mirno morje, ki se umakne na obzorje. Plaže z zlatim peskom in mirnim morjem se nahajajo v bližini urbanih središč. Poseben čar imajo tudi temne peščene plaže, ki so plod vulkanskega delovanja, in ponujajo enake možnosti za uživanje v morju in vodnih športih.

Vabimo vas, da obiščete plaže El Médano, Playa de Las Américas, Los Cristianos, Camisón, Fañabé, Torviscas in El Duque. Te plaže se nahajajo v bližini promenade, ki povezuje trgovine, hotele in restavracije. Najbolj priljubljene plaže z vulkanskim peskom so Playa Jardín, obdana s cvetjem, Los Guíos, Playa de Benijo in Bollullo. Pred obiskom plaž na Tenerifih se dobro pozanimajte o njihovi lokaciji, razpoložljivosti storitev in kakovosti vode za kopanje.

El Teide in njegova vulkanska pokrajina

bus excursions costa adeje

Povzpnite se na vrh impresivne gore Teide, najvišjega vrha v Španiji. Gre za starodavni vulkan, ki se dviga na več kot 3700 metrov in je tretji najvišji na svetu. Z njegovega vrha lahko vidite celoten otok Tenerife in sosednje otoke Kanarskega arhipelaga. Je del narodnega parka Teide, ki je bil zaradi ohranjanja biotske raznovrstnosti in očarljive pokrajine razglašen za svetovno naravno dediščino.

Gore, doline in pečine

Anaga Tenerife

Poleg narodnega parka Teide so na Tenerifih različna območja z bogato vegetacijo v dolinah in gorah. Macizo de Anaga je gorata regija na severovzhodu otoka, ki je razglašena za biosferni rezervat, saj je dom največjemu številu endemičnih vrst v Španiji. Obiskati morate tudi podeželski park Teno, ki je še vedno nedotaknjen in je življenjski prostor številnih vrst.

To naravno okolje je tudi izhodišče za nekatera podeželska območja, ki živijo v sožitju z okoljem in se ukvarjajo s kmetijstvom in živinorejo. Ena od teh vasi je Masca, ena najlepših vasi na Tenerifih. Druga vas, ki jo morate obiskati, je Taganana v podeželskem parku Anaga, ki se nahaja na severu in je obdana s čudovitimi plažami. Rezervirajte izlet in spoznajte te in druge kraje na Tenerifih, ki vas bodo očarali.

Utrki Los Gigantes

Playa los gigantes tenerife

To je eden najbolj presenetljivih naravnih spektaklov na Tenerifih. Skale velikanov se nahajajo v podeželskem parku Teno. To so ogromne stene iz vulkanskih kamnin, ki se dvigajo z obale. Ogledate si jih lahko iz zraka, vode, plaže in z različnih razglednih točk. Imajo svojo plažo, znano kot Playa de los Guíos, s temnim peskom in vsemi storitvami za kopalce.

Mesta in kraji, polni zgodovine

Spoznajte zgodovino Tenerifov v njegovih zaselkih s kamnitimi in poljskimi potmi. Obiščite različna zgodovinska središča otoka, ki še vedno ohranjajo veliko umetnosti, vere in kulture preteklih obdobij.

Obiščite San Cristóbal de La Laguna, vzorčno mesto v kolonialnem slogu. Razglašeno je bilo za svetovno dediščino, saj skoraj nespremenjeno ohranja enako razporeditev kot v 15. stoletju. Icod de los Vinos je še eno očarljivo mesto, ki poleg kulturnega bogastva hrani tudi najdlje živečega zmaja na svetu, znanega kot Drago Milenario.

La Laguna - Tenerife North (9).min

Garachico je še ena vasica z bogato zgodovino, ki vas danes pričakuje s svojim starim slogom, ki nas spominja na življenje v 18. stoletju. Ne smemo pa pozabiti na glavno mesto, Santa Cruz de Tenerife, kjer se sodobni slog prepleta s kolonialno arhitekturo.

visit Garachico Tenerife

Karnevali, polni veselja in barv

Tenerifski karneval (6)

Ali ste vedeli, da je karneval na Tenerifih zelo pomemben po vsem svetu? Zaradi svoje veličastnosti in veselja do praznovanja je bil razglašen za festival mednarodnega turističnega pomena. Pridite in obiščite enega najboljših karnevalov na svetu, ki se pripravlja vse leto. Pozabite na žalost in utrujenost ter uživajte v največjem festivalu na otoku z glasbo, plesi in veliko barv na ulicah.

Gastronomija in vina Tenerifov

degustacija vinske trte v tenerfe (3)

Našli boste veliko različnih jedi in številne okuse, lokalne in uvožene sestavine. Uživajte v okusnem mesu, svežih ribah, sirih in različnih sladicah. “Guachinches” so skromni lokali, v katerih lahko uživate v priljubljenih jedeh regije. Obiskati morate tudi razkošne restavracije, nekatere z Michelinovimi zvezdicami.

Posebej bi radi omenili tenerifska vina, ki so narejena z ljubeznijo, skrbnimi metodami in izbranim sadjem. Pravijo, da je njihov okus navdihnil Williama Shakespeara, ki jih je celo omenjal v svojih igrah. Rezervirajte vodene oglede, da bi se od blizu seznanili z vinskimi kletmi, spoznali postopek pridelave vina in uživali v prijetni degustaciji.

Izvrstna ponudba nastanitev

Tenerife ponuja ekskluzivne in bolj skromne kraje, vse z vsem, kar potrebujete za počitek in polnjenje baterij za naslednji dan. Našli boste različne možnosti, ki bodo ustrezale vsem okusom. Izbirate lahko med hoteli, letovišči, stanovanji, počitniškimi hišami in celo kampi, kjer se lahko povežete z naravo.

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Najbolj priporočljive dejavnosti za uživanje v počitnicah na Tenerifih

Seznam dejavnosti, s katerimi lahko uživate na počitnicah na Tenerifih, je neskončen, zato vam ne bo dolgčas. Tukaj so predstavljene najboljše dejavnosti za prosti čas in zabavo, ki jih ponuja otok.

Oddajte se opazovanju kitov in delfinov v njihovem naravnem okolju

Tenerife, otok, ki ima vse

Tenerife so eden redkih krajev na svetu, kjer lahko delfine in kite opazujemo blizu obale. Vode med Tenerifi in otokom La Gomera so zatočišče za različne vrste, kot so delfini in kitovci. Ta del morja je tudi del selitvene poti drugih vrst, kot so kačenci, pilotski kiti, navadni delfini in celo orke. Če želite uživati v tem spektaklu, morate najeti čoln, ki ga boste lahko fotografirali in posneli.

Obiščite tematske parke

Siam Park, vodni park na južnem Tenerifu

Uživajte v spektakularnih parkih, polnih zabave, predstav in atrakcij za otroke in odrasle. Park džungle vas pričakuje z veliko živalmi, rastlinjem in predstavami ptic. Še en park, ki ga morate obiskati, je Loro Parque z velikim živalskim vrtom in različnimi dejavnostmi.

Loro Parque Tenerife s prevozom

Po drugi strani pa se lahko zabavate v fantastičnih vodnih parkih na Tenerifih. Eden izmed najljubših med obiskovalci je park Siam zaradi svoje velikosti in ekstremnih atrakcij. En dan si morate rezervirati tudi za obisk Aqualanda z odličnimi bazeni in tobogani.

Plavanje in vodni športi

potapljanje na jugu Tenerifa

Plavajte s pisanimi ribami na morskem dnu iz vulkanskih kamnin in odkrijte skrivnosti morskega dna. Udeležite se adrenalinskih vodnih športov, kot so deskanje, vožnja z vodnim skuterjem, vožnja s kajakom in potapljanje.

Predstavite si nebesno gmoto

Sunset & Star Observation in Tenerife (1)

Na gori Teide so odlični pogoji za opazovanje zvezd. V bližini njenega vrha je observatorij Teide, namenjen opazovanju Sonca in robotski astronomiji, z velikim številom sončnih in nočnih teleskopov. Od tam lahko opazujete Luno z njenimi kraterji in nočno nebo z milijoni zvezd.

Star Gazing Fuerteventura.min (2)

Prehajanje in kolesarjenje

Private Trekking Teide with Permision (3)

Uživajte v lepoti bujne pokrajine, čudovitem rastlinju, ki krasi otok, in prijetnih zvokih narave. Sprehodite se med emblematičnimi potmi s fantastičnimi razgledi. Tu boste našli različne poti skozi soteske in deževne gozdove, med katerimi so najbolj priljubljene tiste v narodnem parku Teide. Po gozdnatih pokrajinah otoka lahko tudi kolesarite. Številni kolesarji z vsega sveta si Tenerife izberejo za vadbeni poligon.

Igrajte golf

golf playing tenerife

Tenerife je znan kot raj za ljubitelje golfa. Ima več igrišč za golf, ki so jih oblikovali strokovnjaki. Odigrajte svoj zamah ob čudovitem razgledu na Teide in impozantni Atlantski ocean.golf tenerife

Središča in številne trgovine

tenerife-shopping.min.min

V notranjosti otoka boste našli veliko krajev za pijačo in okusno hrano v restavracijah in na terasah s pogledom na morje. Našli boste tudi veliko trgovin, v katerih lahko kupite oblačila in spominke, ki jih lahko odnesete domov.

Kot lahko vidite, so Tenerife odlična počitniška destinacija. Povežite se z naravo, uživajte v morju in se sprehajajte po naravnih pokrajinah in kolonialnih mestih. Odklopite se od svojih obveznosti in pridite ter uživajte v vsem, kar ponujajo Tenerife.

Locations: