day trips in costa adeje

Informacije za turiste o Costa Adeje, popoln vodnik

Costa Adeje je eno najpomembnejših turističnih letovišč na Tenerifu, ki slovi po svojih plažah, različnih možnostih preživljanja prostega časa in dobrem podnebju. Zaradi več kot 300 sončnih dni na leto je Costa Adeje odličen kraj za izvajanje vodnih športov, sončenje ter uživanje v morju in na plaži. Ta del Tenerifa ima sodobno hotelsko ponudbo in številna nakupovalna središča. Tu je veliko trgovin mednarodnih blagovnih znamk, v katerih sta razvidna glamur in dober okus.

To mesto se nahaja na jugu Tenerifov, na območju z najboljšimi plažami na otoku in celo v Kanarskem arhipelagu. Ima vse, kar potrebujete za sanjske počitnice. Spodaj si oglejte, kaj lahko počnete v mestu Costa Adeje.

Uživajte dan na soncu na njenih razkošnih plažah

Costa Adeje ima 25 kilometrov obale, polne fantastičnih zalivov in plaž. Večino od njih povezuje promenada, ki vodi do različnih trgovin in restavracij.

Nekatere imajo temen pesek s številnimi mirnimi zalivi, druge pa zlati pesek – plaže v Costa Adejeju so očarljive. Tukaj je nekaj najbolj priljubljenih, ki jih med počitnicami ne smete zamuditi.

Plaža Playa de Troya

Playa Troya - Costa Adeje Beach (5)

Razdeljena je na plaži Troya I in Troya II in je najstarejša v turističnem središču Costa Adeje. Odlikujejo jo temen pesek in različne storitve za čudovit dan. Promenada se povezuje s številnimi trgovinami in restavracijami za udobje obiskovalcev. Na promenadi je tudi turistični urad, kjer vam lahko svetujejo o vsem, kar ponuja Costa Adeje.

Plaža Fañabé

Playa de Fañabe

To je plaža z zlatim peskom, mirno vodo in številnimi vodnimi športi. Zaradi mirnosti vode je idealna za obisk z vso družino. Ponuja vse potrebne storitve za kopalce ter številne lokale na plaži in dostop do restavracij, barov in trgovin. Ima priročno sprehajališče, ki ponuja čudovit razgled na Atlantski ocean.

Plaža Torviscas

playa fañabe tenerife south tenerife

Nahaja se ob plaži Fañabé. Ima vse zmogljivosti za kopalce in je zato zelo priljubljena. Gre za plažo s temnim peskom in mirno vodo, ki je kot nalašč za otroke. Nahaja se poleg mestnega kompleksa s številnimi restavracijami in trgovinami.

Playa del Duque Beach

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

To je sijoča bela peščena plaža s kristalno čisto vodo na ekskluzivni lokaciji v kraju Costa Adeje. Uživajte v morju v imenitnem vzdušju. Playa del Duque je obdana s poslovnimi prostori z vrhunskimi storitvami.

Puerto Colón

Puerto Colon, glavno pristanišče v Costa Adeje za izlet z ladjo

To je velika marina z istoimensko plažo. V njej se lahko ukvarjate z vodnimi športi, od tu pa se lahko s številnimi čolni odpravite na izlet po oceanu. V jahtnem klubu lahko uživate v očarljivih sončnih zahodih in čudovitem razgledu na plažo.  Na sprehajališču Puerto Colon lahko obiščete različne hotele, restavracije, bare in lokale, kjer se lahko zabavate.

Plaža v Puerto Colonu je fantastična, s prijetnim vzdušjem in pogledom na gore. Ponuja vse storitve za kopalce, kot so ležalniki, reševalci iz vode, restavracije in kavarne.

Oddajte se opazovanju kitov in delfinov v njihovem naravnem okolju

Informacije za turiste o Costa Adeje, popoln vodnik

Opazovanje delfinov in kitov je ena od najbolj priljubljenih dejavnosti v Costa Adeje. Iz pristanišča Puerto Colon se z različnimi ladjami odpravite na območja, kjer kitovci prosto plavajo. Za opazovanje kitov se lahko vkrcate na katamaran ali luksuzno jahto. Ko ste tam, jih lahko vidite, slišite in fotografirate. Nekateri izleti vključujejo možnost plavanja v morju in potapljanja.

Obiščite vodne parke

Tu boste našli neverjetne možnosti za čudovito preživljanje prostega časa z vso družino. Uživajte v velikanskih toboganih in zabavnih vodnih vožnjah.

Park Siam

Siam Park, vodni park na južnem Tenerifu

To je odličen park, ki ga lahko obiščete z vso družino. Zasnovan je s tajsko tematiko in ponuja odlične atrakcije za vse okuse. Ponuja reke in umetne plaže, na katerih se lahko sprostite in pozabite na skrbi. Tobogani v parku Siam so ekstremni in vznemirljivi, dosegajo neverjetne hitrosti, ko začutite adrenalin do skrajnih meja.

Aqualand

Ponuja različne možnosti za zabavo. Ima neverjetne vodne atrakcije, ki jih lahko z družino kar najbolje izkoristite. Ima tudi enega najbolj priljubljenih delfinarijev na Tenerifih z vsakodnevnimi predstavami delfinov.

Vadite vodne športe

Jetski na jugu tenerifov

Costa Adeje ima čudovito obalo, ki je kot nalašč za uživanje na soncu in valovih. Tu lahko občutite adrenalin in uživate v vetru v obraz. S prijatelji se lahko podelite z neverjetnimi vodnimi skuterji, s katerimi se lahko prosto vozite po zalivu. Prav tako se lahko odpravite na FlyBoarding, smučanje na vodi in parasailing. Pod morsko gladino boste našli svet, poln barv in morskega življenja, potapljajte se z dihalko in se potopite na dno morja ter se družite z bitji, ki živijo v morskih globinah. Če se ne želite spustiti tako globoko, si nadenite masko za potapljanje in zaplavajte v bližini želv in pisanih rib.

Obiščite Velikanove pečine

Tenerife Boat Trip to Los Gigantes

Čeprav niso ravno v Costa Adeje, jih obišče večina turistov, ki pridejo sem. Od mesta so oddaljeni le 2 kilometra, spoznate pa jih lahko na izletu z ladjico po oceanu.

Paragliding

Tandemsko jadralno padalstvo v južnem Tenerifu

Uživajte v prijetnem letu nad južno obalo Tenerifov. V Costa Adeje najdete različne šole jadralnega padalstva, ki vam ponujajo možnost skoka v družbi strokovnega vodnika. Let je stabilen in vam bo omogočil, da občudujete veličastnost gora na tej strani otoka.

Igrajte golf

golf-playing tenerife

Vendar v Costa Adeeju ni vse samo plaža in vodni športi. Tu boste našli nekaj igrišč za golf, kjer boste lahko uživali v svoji strasti do golfa s čudovitim razgledom na ocean in osupljivo goro Teide.

Možnosti nastanitve in prehrane v Costa Adeje

Ker gre za sodobno in zelo pomembno turistično središče, ima bogato hotelsko ponudbo vrhunske kakovosti. Najrazkošnejše hotelske verige na Tenerifih so v Costa Adeeju, da vam zagotovijo prvovrstne storitve. Tu boste našli nekaj najsodobnejših hotelov v Evropi, zgrajenih pred manj kot dvema desetletjema.

Kar zadeva hrano, boste našli odlične restavracije tako v notranjosti kot na obali. Uživajte v okusnem mesu, ribah in morskih sadežih v lokalnih in mednarodnih jedeh. Na plaži lahko uživate v dobri hrani v različnih restavracijah, nekatere imajo bazene in zabaviščne prostore. Nakupovalna središča ponujajo široko paleto različnih cen ter veliko zabave, restavracij in trgovin.

degustacija vinske trte v tenerfe (3)

Costa Adeje ponuja vse, kar si želite za počitnice, bujne plaže, izlete z ladjo, vodne parke ter odlične možnosti za prosti čas, sprostitev in nastanitev. Uživajte v nepozabnih počitnicah v najbolj razkošnem in ekskluzivnem letovišču na Tenerifih.

Locations: