quiert holiday resort los cristianos

Informacije za turiste o Los Cristianosu, končni vodnik

Na jugu otoka Tenerife leži Los Cristianos, mesto s številnimi možnostmi za preživljanje prostega časa, gastronomijo in dobre plaže. Tu se mir združuje z zabavo. Vabimo vas, da uživate v njegovem obmorskem vzdušju in odličnem podnebju skozi vse leto.

Mesto Los Cristianos

boat charter los Cristianos Tenerife for groups (5)

Mesto Los Cristianos se nahaja v občini Arona na jugu otoka Tenerife in je od južnega letališča Tenerife (TFS) oddaljeno le 15 minut. Nekoč je bilo ribiško naselje, vendar se je sčasoma spremenilo v privlačno turistično destinacijo. Vendar se je mornarsko bistvo mesta še vedno ohranilo v njegovem pristanišču, kjer lahko še vedno vidite številne ribiške ladje.

Mesto ima obsežno sprehajališče, ki ga povezuje z Las Américas. S promenade lahko uživate v čudovitem razgledu na zaliv ter dostopate do barov, lokalov, restavracij in trgovin. V Los Cristianosu je večino leta prijetno podnebje. S povprečno temperaturo 22 ºC in malo padavinami lahko vedno uživate v soncu in na plaži.

Pristanišče Los Cristianos

los cristianos holiday resort

Nahaja se tik ob plaži Los Cristianos in je najpomembnejše trgovsko pristanišče na jugu Tenerifa. Ponuja različne možnosti za uživanje v morju in tu se zasidrajo različna zasebna, ribiška in rekreacijska plovila.

V tem pristanišču lahko najamete čoln in obiščete pečine Los Gigantes, ki so glavna znamenitost na zahodni obali Tenerifov ter zbirališče ljubiteljev narave in pustolovskih športov. Vkrcate se lahko tudi na ladjo za opazovanje kitov v vodah blizu sosednjega otoka La Gomera. Mnogi ljudje menijo, da je ta del Tenerifa naravni akvarij, saj tu pogosto opazijo kite in delfine. V tem pristanišču se lahko vkrcate tudi na enega od trajektov in hitrih ladij, s katerimi se lahko odpravite na bližnje otoke La Gomera, La Palma in El Hierro.

Vodne aktivnosti v Los Cristianos

Parascending v južnem Tenerifu

Ena izmed najbolj priljubljenih dejavnosti v mestu Los Cristianos je potapljanje. V ta kraj se zgrinja na stotine turistov, zaljubljenih v lepoto njegovega morskega dna. Potapljaške šole ponujajo potrebno opremo in organizirajo tečaje s strokovnjaki za vaš prvi potop ali za izpopolnitev tehnike.

Uživate lahko tudi v različnih oblikah ribolova in ujamete odlične primerke. Pokažite največjo ribo prijateljem in z družino uživajte v žaru sveže ulovljenih rib.

Plaža Los Cristianos

Ena najbolj obiskanih plaž na otoku je dolga 340 metrov in široka 80 metrov. Ima vse storitve za kopalce, kot so tuši, ležalniki, senčniki, postaja Rdečega križa in dostop za invalide. Na njej je nekaj mrež za odbojko.

Ob plaži je promenada, ki jo povezuje s kavarnami, restavracijami in trgovinami. Če jo želite obiskati, boste v bližini plaže našli plačljivo parkirišče. Tudi na ulicah vasi lahko najdete prostor, kjer lahko pustite avto, medtem ko uživate na soncu.

Plaža Las Américas

Poleg mesta Los Cristianos se nahaja plaža Playa de las Américas, še ena izmed najbolj znanih in živahnih plaž na obali. Čez dan na njenih plažah in v trgovinah vlada prijetno družinsko vzdušje. Ponoči postane oaza zabave, ko gredo otroci spat, se zabave, glasba in ples začnejo do jutra.

Plaža Camisón

Plaža Camisón je čudovita plaža v mestu Los Cristianos, idealna za obisk z vso družino. Ker je zaščitena z nasipi, ponuja mirno vodo brez močnih valov. Zato je idealna za otroke, ki lahko varno uživajo v vodi. Ima čudovit zlat pesek in se razteza v dolžino 350 metrov in širino 40 metrov. Po kopanju se lahko v različnih restavracijah v okolici odpravite na malico in sladoled.

Monkey Park

opičji park na jugu Tenerifa

Če bivate v mestu Los Cristianos, ne smete zamuditi fantastičnega živalskega vrta Monkey Park, ki je od mesta oddaljen le 10 minut. Zlasti če se odpravljate z otroki, morate načrtovati obisk tega čarobnega kraja, polnega svobodno živečih primatov, s katerimi se lahko fotografirate in jim dajete sadje. Tu živijo tudi druge živalske vrste, kot so lemurji, marmozetke, krokodili, želve, šimpanzi, plazilci in ptice, kot so makaki, kakaduji in tukani.

Hoteli in restavracije v mestu Los Cristianos

Ker je eno najbolj turističnih mest na otoku, ima odlično ponudbo hotelov. Ob obali in v mestu je veliko hotelov, stanovanj in počitniških hiš z različnimi možnostmi za vse okuse. Seveda ne smemo pozabiti na dobro hrano. Na ulicah mesta boste našli na desetine restavracij z najboljšimi kanarskimi in mednarodnimi jedmi. Tu so v ospredju sveže ribe.

Omeniti moramo tudi trgovine in poslovne prostore, v katerih boste našli vse, kar potrebujete za preživljanje dneva na plaži in uživanje v počitnicah. Ne pozabite kupiti nekaj izdelkov domače obrti in spominkov, ki jih lahko odnesete domov.

Nočno življenje

Toda v nočnem življenju ne boste lahko uživali le v Las Ameriki, tudi na tej strani otoka se odvijajo dobre zabave, zlasti poleti. Zaradi velikega števila turistov, ki pridejo v ta kraj v iskanju zabave, številni trgovski lokali, pivnice in diskoteke ponujajo živahno vzdušje za dobro zabavo.

Ne razmišljajte dvakrat in pridite ter doživite najlepše počitnice svojega življenja v Los Cristianos, eno najbolj privlačnih letovišč na Tenerifih. Tu lahko uživate v soncu, ležite na pesku in se odpravite na prijetne izlete z ladjico po zalivu. Uživajte v dobri hrani in se sprehodite po neštetih trgovinah v mestu. Zvečer se oblecite v najboljšo obleko in ob dobri glasbi praznujte življenje.

Locations: