Map of Tenerife, Canary Islands. Vector elevation map of island. Generated conceptual surface relief map. Detailed geographic elegant landscape scheme. Topographic outline poster.

Tenerife, øya som har alt

Tenerife venter på deg for å tilby deg forskjellige opplevelser og flotte opplevelser. Det er den største øya i den kanariske øygruppen i Spania og et yndet reisemål for mange turister. De viktigste turistsentrene på Tenerife ligger sør på øya. Den har to store flyplasser som forbinder den med fastlandet og resten av verden.

Tenerife er et perfekt feriemål. Her er noen av funksjonene som gjør det så attraktivt for turister fra hele verden, spesielt fra Storbritannia, Spania, Tyskland, Frankrike, Nederland og Irland.

Sommervær det meste av året

Playa Troya - Costa Adeje strand (11)

Tenerife er en av de europeiske destinasjonene med flest solskinnsdager i løpet av året uten veldig brå endringer mellom årstidene. Gjennomsnittstemperaturen gjennom året er 23º Celsius. Glem vinterkulden, rusle rundt i sommerklær og sandaler i det sterke solskinnet.

Dette er grunnen til at det kommer turister hele året. Europeere som flykter fra kulden i desember, januar og februar er de hyppigste besøkende i denne årstiden. Fra mai til oktober fortsetter det gode været, og det er gode priser på overnatting og tjenester.

Solfylte strender på Tenerife

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Slapp av i sanden mens du ser det rolige havet trekke seg tilbake i horisonten. Strendene med gyllen sand og rolig vann ligger i nærheten av bysentra. De mørke sandstrendene, et produkt av vulkansk aktivitet, har også en unik sjarm, og tilbyr de samme mulighetene til å nyte havet og vannsport.

Vi inviterer deg til å besøke El Médano, Playa de Las Américas, Los Cristianos, Camisón-stranden, Fañabé, Torviscas og El Duque. Disse strendene ligger i nærheten av strandpromenaden som forbinder butikkene, hotellene og restaurantene. De mest populære vulkanske sandstrendene er Playa Jardín omgitt av blomster, Los Guíos, Playa de Benijo og Bollullo. Du bør ta gode råd før du besøker Tenerifes strender for å finne ut om deres beliggenhet, tilgjengeligheten av tjenester og kvaliteten på badevannet.

El Teide og det vulkanske landskapet

bus excursions costa adeje

Klatre til toppen av det imponerende Teide-fjellet, den høyeste toppen i Spania. Det er en eldgammel vulkan som rager over 3700 meter og er den tredje høyeste i verden. Fra toppen kan du se hele øya Tenerife og naboøyene i den kanariske øygruppen. Det er en del av Teide nasjonalpark, som i sin tur ble erklært som verdens naturarv for å bevare det biologiske mangfoldet og det fengslende landskapet.

Fjell, daler og klipper

Anaga Tenerife

I tillegg til Teide nasjonalpark har Tenerife forskjellige regioner med rik vegetasjon over daler og fjell. Macizo de Anaga er et fjellområde nordøst på øya som er erklært biosfærereservat fordi det er hjemsted for det største antallet endemiske arter i Spania. Du bør også besøke Teno Rural Park, som fortsatt er intakt og er levested for mange arter.

Disse naturlige omgivelsene fungerer også som base for noen landlige områder som lever i harmoni med miljøet og arbeider med jordbruk og husdyrhold. En av disse landsbyene er Masca, en av de vakreste landsbyene på Tenerife. En annen landsby du bør besøke er Taganana i Anaga Rural Park, som ligger i nord og er omgitt av vakre strender. Bestill en tur for å bli kjent med disse og andre steder på Tenerife som vil fascinere deg.

Los Gigantes-klippene

Playa los gigantes tenerife

Dette er en av de mest slående naturopplevelsene på Tenerife. Cliffs of the Giants ligger i Teno Rural Park. De er kolossale vegger av vulkansk stein som stiger opp fra kysten. Du kan se dem fra luften, vannet, stranden og gjennom de forskjellige utsiktspunktene. De har sin egen strand kjent som Playa de los Guíos, med mørk sand og alle tjenester for badegjester.

Byer og tettsteder fulle av historie

Oppdag Tenerifes historie fra landsbyene med stein- og grusveier. Besøk de forskjellige historiske sentrumene på øya som fortsatt bevarer mye av kunsten, religionen og kulturen fra tidligere epoker.

Besøk San Cristóbal de La Laguna, en mønsterby i kolonistil. Den ble erklært et verdensarvsted, ettersom den bevarer nesten uforandret den samme utformingen som på 1400-tallet. Icod de los Vinos er en annen sjarmerende by som, i tillegg til sin kulturelle rikdom, er hjemsted for verdens lengstlevende dragetre, kjent som Drago Milenario.

La Laguna - Tenerife North (9).min Garachico er en av de største byene på Tenerife.

Garachico er en annen landsby med en historie å fortelle som i dag venter på deg med sin gamle stil som minner oss om livet på 1700-tallet. Men vi kan ikke glemme hovedstaden, Santa Cruz de Tenerife, der moderne stil kombineres med kolonial arkitektur.

besøk Garachico Tenerife

Karneval full av glede og farger

Karneval på Tenerife (6)

Visste du at karnevalet på Tenerife har stor betydning over hele verden? Det har blitt erklært en festival av internasjonal turistinteresse for sin prakt og gleden ved festlighetene. Kom og besøk et av de beste karnevalene i verden, som det tar hele året å forberede. Glem dine sorger og tretthet, nyt den største festivalen på øya med musikk, dans og masse farger i gatene.

Gastronomi og viner på Tenerife

vinsmaking i Tenerfe (3)

Du finner et bredt utvalg av retter og mange smaker, lokale og importerte ingredienser. Nyt deilig kjøtt, fersk fisk, oster og forskjellige desserter. «Guachinches» er beskjedne etablissementer hvor du kan nyte de populære rettene i regionen. Du bør også besøke de luksuriøse restaurantene, noen med Michelin-stjerner.

Vi vil spesielt nevne Tenerifes viner, laget med kjærlighet, forsiktige metoder og utvalgte frukter. Det sies at William Shakespeare ble inspirert av vinenes smak og til og med nevnte dem i sine skuespill. Bestill guidede turer for å komme tett på vingårdene, lære om vinfremstillingsprosessen og nyte en herlig vinsmaking.

Utmerkede overnattingstilbud

Tenerife tilbyr eksklusive og mer beskjedne steder, alle med alt du trenger for å hvile og lade batteriene til neste dag. Du finner forskjellige alternativer for enhver smak. Velg mellom hoteller, feriesteder, leiligheter, feriehus og til og med campingplasser for å få kontakt med naturen.

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

De mest anbefalte aktivitetene for å nyte ferien på Tenerife

Listen over aktiviteter du kan nyte på ferie på Tenerife er uendelig, så det ville være umulig å kjede seg. Her er de beste fritids- og morsomme aktivitetene øya har å tilby.

Se på hvaler og delfiner i deres naturlige habitat

Tenerife, øya som har alt

Tenerife er et av de få stedene i verden hvor vi kan se delfiner og hvaler nær kysten. Farvannet mellom Tenerife og øya La Gomera er et fristed for forskjellige arter som flaskedelfiner og grindhvaler. Denne delen av havet er også en del av migrasjonsruten til andre arter som spermhvaler, grindhvaler, vanlige delfiner og til og med spekkhoggere. For å nyte dette skuespillet må du leie en båt, du vil kunne ta bilder og ta dem opp.

Besøk temaparkene

Siam Park, vannpark på Tenerife Sør

Nyt spektakulære parker fulle av moro, show og attraksjoner for barn og voksne. Jungle Park venter på deg med massevis av dyr, vegetasjon og fugleshow. En annen må-se er Loro Parque med en stor dyrepark og forskjellige aktiviteter.

Loro Parque Tenerife med transport

På den annen side kan du ha det gøy i Tenerifes fantastiske badeland. En av favorittene blant besøkende er Siam Park på grunn av størrelsen og de ekstreme attraksjonene. Du bør også sette av en dag til å besøke Aqualand med sine flotte bassenger og sklier.

Svømming og vannsport

dykking i Tenerife sør

Svøm med fargerike fisker på en havbunn av vulkansk stein og oppdag havbunnens hemmeligheter. Ta del i adrenalinfylte vannsporter som surfing, vannscooter, kajakkpadling og snorkling.

Blikk på stjernehimmelen

Solnedgang og stjerneobservasjon i Tenerife (1)

Teide-fjellet har perfekte forhold for stjernekikking. I nærheten av toppen ligger Teide-observatoriet, dedikert til solobservasjon og robotastronomi, med et stort antall sol- og natteleskoper. Derfra kan du se månen med sine kratere og nattehimmelen med sine millioner av stjerner.

Star-Gazing Fuerteventura.min (2)

Gåing og sykling

Gåing og sykling</h3
Private Trekking Teide med Permisjon (3)

Nyt skjønnheten i det frodige landskapet, den vakre floraen som pryder øya og de behagelige lydene fra naturen. Gå blant emblematiske stier med fantastisk utsikt. Her finner du forskjellige ruter gjennom kløfter og regnskog, de mest populære er de i Teide nasjonalpark. Du kan også sykle gjennom øyas skoglandskap. Mange syklister fra hele verden velger Tenerife som treningsområde.

Spill golf

Det er mange golfbaner på øya;

golf-playing-tenerife

 

Tenerife er kjent for å være et paradis for golfelskere. Det har flere golfbaner designet av profesjonelle. Ta din sving ved siden av den vakre utsikten over Teide og det imponerende Atlanterhavet.golf-tenerife

Kjøpesentre og massevis av butikker

tenerifer-shopping.min.min

I det indre av øya finner du mange steder å ta en drink, spise deilig mat på restauranter og terrasser med utsikt over havet. Du finner også mange butikker for å kjøpe klær og suvenirer å ta med hjem.

Som du kan se, er Tenerife et perfekt feriemål. Kom i kontakt med naturen, nyt havet og spasér gjennom naturlandskap og kolonibyer. Koble fra ansvaret ditt og kom og nyt alt det Tenerife har å tilby.

 

 

Locations: