Map of Tenerife, Canary Islands. Vector elevation map of island. Generated conceptual surface relief map. Detailed geographic elegant landscape scheme. Topographic outline poster.

Teneriffa, ön som har allt

Teneriffa väntar på dig för att erbjuda dig olika känslor och stora upplevelser. Det är den största ön i Kanarieöarna i Spanien och ett favoritresmål för många turister. Teneriffas viktigaste turistcentra ligger på södra delen av ön. Den har två stora flygplatser som förbinder den med fastlandet och resten av världen.

Teneriffa är ett perfekt semestermål. Här är några av de egenskaper som gör den så attraktiv för turister från hela världen, särskilt från Storbritannien, Spanien, Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Irland.

Sommarväder större delen av året

Playa Troya - Costa Adeje Beach (11)

Teneriffa är ett av de europeiska resmålen med flest soliga dagar under året utan mycket abrupta förändringar mellan årstiderna. Medeltemperaturen under hela året är 23º Celsius. Glöm vinterkylan, promenera runt i sommarkläder och sandaler i det strålande solskenet.

Det är därför den tar emot turister året runt. Européer som flyr kylan i december, januari och februari är de mest frekventa besökarna under denna säsong. Från maj till oktober fortsätter det goda vädret och det är bra priser på boende och tjänster.

Soliga stränder på Teneriffa

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Slappna av på sanden medan du ser det lugna havet sjunka in i horisonten. Stränderna med gyllene sand och lugnt vatten ligger nära tätorterna. De mörka sandstränderna, som är resultatet av vulkanisk aktivitet, har också en unik charm och erbjuder samma möjligheter att njuta av havet och vattensporter.

Vi inbjuder dig att besöka El Médano, Playa de Las Américas, Los Cristianos, Camisón-stranden, Fañabé, Torviscas och El Duque. Dessa stränder ligger nära strandpromenaden som ansluter till butiker, hotell och restauranger. De mest populära stränderna med vulkanisk sand är Playa Jardín omgiven av blommor, Los Guíos, Playa de Benijo och Bollullo. Du bör ta goda råd innan du besöker Teneriffas stränder för att ta reda på var de ligger, om det finns tillgång till service och om deras vattenkvalitet för bad.

El Teide och dess vulkaniska landskap

bus excursions costa adeje

Klättra upp till toppen av det imponerande berget Teide, Spaniens högsta topp. Det är en gammal vulkan som stiger till över 3 700 meter och är den tredje högsta i världen. Från dess topp kan du se hela ön Teneriffa och grannöarna i den kanariska skärgården. Den utgör en del av nationalparken Teide, som i sin tur förklarades som ett världsnaturarv för att bevara sin biologiska mångfald och sina fängslande landskap.

Bergar, dalar och klippor

Anaga Tenerife

Förutom nationalparken Teide har Teneriffa olika regioner som är rika på vegetation över dalar och berg. Macizo de Anaga är en bergsregion i nordöstra delen av ön, som förklarats som biosfärreservat eftersom den är hemvist för det största antalet endemiska arter i Spanien. Du bör också besöka Teno Rural Park, som fortfarande är intakt och är livsmiljö för många arter.

Dessa naturliga omgivningar tjänar också som bas för vissa landsbygdsområden som lever i harmoni med miljön och arbetar med jordbruk och boskapsskötsel. En av dessa byar är Masca, en av Teneriffas vackraste byar. En annan by som du bör besöka är Taganana i landsbygdsparken Anaga, som ligger i norr och är omgiven av vackra stränder. Boka en rundtur för att lära känna dessa och andra platser på Teneriffa som kommer att göra dig fascinerad.

Los Gigantes klippor

Playa los gigantes tenerife

Det här är ett av de mest slående natursektionerna på Teneriffa. Jättarnas klippor ligger i Teno Rural Park. De är kolossala väggar av vulkanisk sten som reser sig upp från kusten. Du kan se dem från luften, vattnet, stranden och genom de olika utsiktspunkterna. De har en egen strand som kallas Playa de los Guíos, med mörk sand och all service för badande.

Städer och orter fulla av historia

Upptäck Teneriffas historia från dess byar med sten- och grusvägar. Besök öns olika historiska centra som fortfarande har bevarat mycket av tidigare tiders konst, religion och kultur.

Besök San Cristóbal de La Laguna, en modellstad i kolonialstil. Den har förklarats som ett världsarv eftersom den nästan oförändrat har bevarat samma planlösning som på 1400-talet. Icod de los Vinos är en annan charmig stad som förutom sin kulturella rikedom är hemvist för världens mest långlivade drakträd, känt som Drago Milenario.

La Laguna - Teneriffa norra (9).min

Garachico är en annan by med en historia att berätta som idag väntar på dig med sin gamla stil som påminner om livet på 1700-talet. Men vi får inte glömma huvudstaden Santa Cruz de Tenerife, där modern stil kombineras med kolonial arkitektur.

besök Garachico Teneriffa

Karnevaler fulla av glädje och färg

Teneriffa Carnival (6)

Visste du att karnevalen på Teneriffa har stor betydelse över hela världen? Den har förklarats vara en festival av internationellt turistintresse på grund av sin storslagenhet och glädjen i festligheterna. Kom och besök en av världens bästa karnevaler, som tar hela året i anspråk att förbereda. Glöm dina sorger och din trötthet, njut av öns största festival med musik, dans och massor av färg på gatorna.

Gastronomi och viner på Teneriffa

vine tasting in tenerfe (3)

Du kommer att hitta ett brett utbud av rätter och många smaker, lokala och importerade ingredienser. Njut av utsökt kött, färsk fisk, ost och olika desserter. ”Guachinches” är blygsamma inrättningar där du kan njuta av regionens populära rätter. Du bör också besöka de lyxiga restaurangerna, vissa med Michelinstjärnor.

Vi vill särskilt nämna Teneriffas viner, som görs med kärlek, noggranna metoder och utvalda frukter. Det sägs att William Shakespeare inspirerades av deras smaker och till och med nämnde dem i sina pjäser. Boka guidade turer för att komma nära vingårdarna, lära dig mer om vinframställningsprocessen och njuta av en härlig vinprovning.

Utmärkta erbjudanden om boende

Teneriffa erbjuder exklusiva och mer blygsamma platser, alla med allt du behöver för att vila och ladda batterierna inför nästa dag. Du kommer att hitta olika alternativ som passar alla smaker. Välj mellan hotell, semesterorter, lägenheter, semesterhus och till och med campingplatser för att få kontakt med naturen.

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Mest rekommenderade aktiviteter för att njuta av din semester på Teneriffa

Listan över aktiviteter att njuta av på semestern på Teneriffa är oändlig, så det skulle vara omöjligt att bli uttråkad. Här är de bästa fritids- och nöjesaktiviteterna som ön har att erbjuda.

Visa valar och delfiner i deras naturliga miljö

Teneriffa, ön som har allt

Teneriffa är en av de få platser i världen där man kan se delfiner och valar nära kusten. Vattnen mellan Teneriffa och ön La Gomera är en fristad för olika arter som t.ex. tumlare och grindvalar. Denna del av havet är också en del av vandringsvägen för andra arter som kaskeloter, grindvalar, vanliga delfiner och till och med späckhuggare. För att njuta av detta spektakel måste du hyra en båt, du kommer att kunna ta bilder och spela in dem.

Besök nöjesparkerna

Siam Park, vattenpark på södra Teneriffa

Njut av spektakulära parker fulla av skoj, shower och attraktioner för barn och vuxna. Jungle Park väntar på dig med massor av djur, växtlighet och fågelföreställningar. Ett annat måste är Loro Parque med en stor djurpark och olika aktiviteter.

Loro Parque Teneriffa med transport

Å andra sidan kan du roa dig i Teneriffas fantastiska vattenparker. En av favoriterna bland besökarna är Siam Park på grund av sin storlek och sina extrema attraktioner. Du bör också avsätta en dag för att besöka Aqualand med sina fantastiska pooler och rutschkanor.

Simning och vattensporter

dykning i tenerife syd.

Simma med färgglada fiskar på en havsbotten av vulkanisk sten och upptäck havsbottens hemligheter. Delta i adrenalinfyllda vattensporter som surfing, jetski, kajakpaddling och snorkling.

Menar du himlen

Sunset & Star Observation in Tenerife (1)

Teideberget har perfekta förutsättningar för stjärnobservation. Nära toppen ligger Teideobservatoriet, som är inriktat på solobservation och robotastronomi, med ett stort antal sol- och nattliga teleskop. Därifrån kan du se månen med sina kratrar och natthimlen med sina miljontals stjärnor.

Star Gazing Fuerteventura.min (2)

Vandring och cykling

Private Trekking Teide with Permision (3)

Njut av skönheten i de frodiga landskapen, den vackra floran som pryder ön och naturens behagliga ljud. Promenera bland emblematiska stigar med fantastiska vyer. Här hittar du olika rutter genom raviner och regnskogar, varav de mest populära är de i Teide nationalpark. Du kan också cykla genom öns skogslandskap. Många cyklister från hela världen väljer Teneriffa som träningsområde.

Spela golf

golf playing tenerife

 

Teneriffa är känt för att vara ett paradis för golfälskare. Det finns flera golfbanor som är utformade av professionella golfspelare. Ta din svingning bredvid den vackra utsikten över Teide och den imponerande Atlanten.golf tenerife

Mallarna och massor av affärer

tenerife-shopping.min.min

I öns inre hittar du många ställen där du kan ta en drink, äta god mat på restauranger och terrasser med utsikt över havet. Du hittar också många butiker där du kan köpa kläder och souvenirer att ta med hem.

Som du ser är Teneriffa ett perfekt semestermål. Kom i kontakt med naturen, njut av havet och promenera genom naturlandskap och koloniala städer. Koppla bort ditt ansvar och kom och njut av allt som Teneriffa har att erbjuda.

Locations: