quiert holiday resort los cristianos

Information för turister om Los Cristianos, den definitiva guiden

På södra Teneriffa ligger Los Cristianos, en stad med många alternativ för fritid, gastronomi och bra stränder. Här kombineras lugn och ro med nöjen. Vi bjuder in dig att njuta av dess atmosfär vid havet och det utmärkta klimatet året runt.

Staden Los Cristianos

boat charter los Cristianos Tenerife for groups (5)

Staden Los Cristianos ligger i kommunen Arona i södra delen av ön Teneriffa och bara 15 minuter från Teneriffa södra flygplats (TFS). Den var tidigare en fiskeby men har med tiden förvandlats till ett attraktivt turistmål. Stadens sjöfartskaraktär har dock bevarats i dess hamn där du fortfarande kan se många fiskebåtar.

Den har en omfattande strandpromenad som förbinder staden med Las Américas. Från strandpromenaden kan du njuta av den vackra utsikten över bukten och få tillgång till barer, pubar, restauranger och butiker. I Los Cristianos råder ett behagligt klimat större delen av året. Med en medeltemperatur på 22ºC och lite nederbörd kan du alltid njuta av solen och stranden.

Hamnen i Los Cristianos

los cristianos holiday resort

Den ligger alldeles intill stranden i Los Cristianos och är den viktigaste handelshamnen på södra Teneriffa. Den erbjuder olika alternativ för att njuta av havet och olika privata, fiske- och fritidsbåtar ankrar här.

Från hamnen kan du hyra en båt för att besöka Los Gigantes-klipporna, som är den största attraktionen på Teneriffas västkust och en mötesplats för natur- och äventyrssportälskare. Du kan också gå ombord för att se valar i vattnen nära grannön La Gomera. Många anser att den här delen av Teneriffa är ett naturligt akvarium eftersom valar och delfiner ofta ses här. I den här hamnen kan du också gå ombord på en av dess färjor och snabbbåtar för att nå de närliggande öarna La Gomera, La Palma och El Hierro.

Vattenaktiviteter i Los Cristianos

Parascending i Teneriffa södra

En av de mest populära aktiviteterna i Los Cristianos är dykning. Hundratals turister flockas till denna ort i kärlek till den vackra havsbotten. Dykskolorna erbjuder den nödvändiga utrustningen och ger kurser med proffs för ditt första dyk eller för att finslipa din teknik.

Du kan också njuta av olika former av fiske och fånga fantastiska exemplar. Visa upp den största fisken för dina vänner och njut av en nyfångad fiskgrillning med familjen.

Los Cristianos strand

Den är en av öns mest besökta stränder och är 340 meter lång och 80 meter bred. Den har all service för badande, t.ex. duschar, solstolar, parasoller, en rödakorsstation och tillträde för funktionshindrade. Det finns några volleybollnät.

Bredvid stranden finns strandpromenaden som förbinder den med kaféer, restauranger och butiker. Om du vill göra ett besök hittar du en avgiftsbelagd parkeringsplats i närheten av stranden. Du kan också hitta en plats på byns gator där du kan lämna bilen medan du njuter av solen.

Strand i Las Américas

Bredvid Los Cristianos ligger Playa de las Américas, en annan av kustens mest kända och livliga stränder. Under dagen råder det en trevlig familjestämning på dess stränder och i dess butiker. På kvällen blir det en oas av nöjen, när barnen somnar börjar festerna, musiken och dansen att ta fart ända fram till gryningen.

Standen i Camisón

Camisón-stranden är en vacker strand i Los Cristianos, idealisk för att åka med hela familjen. Eftersom den är skyddad av diken erbjuder den lugnt vatten fritt från starka vågor. Detta gör den perfekt för barn som kan njuta av vattnet på ett säkert sätt. Den har vacker gyllene sand och sträcker sig 350 meter lång och 40 meter bred. Efter badet kan du gå och äta en bit mat och njuta av en glass på de olika restaurangerna i omgivningarna.

Apparparken

apparken i Teneriffa södra

Om du bor i Los Cristianos får du inte missa den fantastiska djurparken Monkey Park Zoo bara 10 minuter från staden. Särskilt om du åker med barn bör du planera in ett besök på denna magiska plats full av primater som lever i frihet, du kan ta bilder med dem och ge dem frukt. Här bor också andra djurarter som lemurer, marmosetter, krokodiler, sköldpaddor, schimpanser, reptiler och fåglar som macaws, kakaduor och tukaner.

Hotell och restauranger i Los Cristianos

Som en av de mest turistiska städerna på ön har den ett utmärkt utbud av hotell. Längs kusten och i staden finns det gott om hotell, lägenheter och semesterhus med olika alternativ för alla smaker. Naturligtvis får vi inte glömma den goda maten. Längs dess gator hittar du dussintals restauranger med det bästa kanariska och internationella köket. Här är färsk fisk stjärnan.

Vi måste också nämna butikerna och affärslokalerna där du hittar allt du behöver för att tillbringa en dag på stranden och njuta av din semester. Glöm inte att köpa några hantverk och souvenirer att ta med hem.

Nattlivets scen

Men du kommer inte bara att kunna njuta av nattlivet i Las Americas, det finns också bra fester på den här sidan av ön, särskilt på sommaren. På grund av det stora antalet turister som anländer till den här orten på jakt efter nöjen, erbjuder många kommersiella lokaler, pubar och diskotek livliga atmosfärer för en bra kväll.

Tänk inte två gånger och kom och upplev ditt livs bästa semester i Los Cristianos, en av Teneriffas mest attraktiva semesterorter. Här kan du njuta av solen, ligga på sanden och göra trevliga båtturer runt bukten. Njut av god mat och strosa runt i de otaliga butikerna i staden. På kvällen kan du klä dig i din bästa klädsel för att fira livet med bra musik.

Locations: