Какво да правите в Палма де Майорка

Какво да правите в Палма де Майорка

Guide

Ако сте на Майорка, не можете да пропуснете нейната столица Палма де Майорка. Туристически град, изпълнен с история и архитектурно богатство, който привлича туристи от цял свят със своите природни и културни красоти. Той има красиви плажове, заливи, скали и внушителни планински вериги, но ако навлезете във вътрешността на страната, ще откриете историческия му център с красиви сгради и древни паметници.

Ако отидете в Палма де Майорка, ще намерите:

 • Красиви плажове и алеи
 • Забавления с лодки
 • Гмуркане и шнорхелинг
 • Нощен живот в най-добрия майорски стил
 • обиколки на всички туристически обекти
 • Архитектурно богатство с исторически
 • характер

Плажове

Това несъмнено е задължителна спирка за всички туристи, посещаващи града, известен с най-добрите заливи и плажове на острова. Тук ще откриете плажове с тюркоазени води и фин златист пясък, със спокойни, плитки води с всичко необходимо за плажуващите. Трябва да посетите Плая де Палма, Кала Естансия и Сиудад Жардин.

На плажовете можете да се възползвате и от възможността да се гмуркате с шнорхел и да се гмуркате под водите на природния резерват. Запознайте се с морската фауна и открийте величието на подводния свят. Експертите ще ви преведат през целия процес, така че да сте в безопасност и да не пропуснете нито един детайл по време на екскурзията. Ако сте добър плувец, можете да скочите от скалите – едно от преживяванията, които ще останат с вас за цял живот.

Екскурзии с лодка и партита

mallorca boat charter luxury (1)22

Палма де Майорка е град на ветроходството, в който се събират ветроходни лодки и яхти от цялото Средиземноморие за събития и състезания. От пристанището можете да се качите на лодка и да се разходите по крайбрежието, за да откриете всички негови прелести.

Ако търсите забавление, не можете да пропуснете грандиозно парти на борда на яхта във водите на Средиземно море. Някои пакети включват диджеи и отворен бар за незабравимо парти. По време на пътуването можете да се потопите в кристално чистите води на морето и да се гмуркате с шнорхел, ако предпочитате.

Променада

Намира се в близост до историческия център на града. Можете да тичате, да карате колело или да се разхождате с приятелите си. По крайбрежната алея ще намерите множество барове, ресторанти и нощни клубове.

Аквариум в Палма

Ако отивате с децата, не можете да пропуснете градския аквариум. Прекрасен морски парк, който всяка година приема хиляди посетители. Разполага с 55 аквариума, в които живеят повече от 700 средиземноморски вида. Зарадвайте се на танца на октоподи, скатове, акули, риби пухкавелки и още много други представители на световната морска фауна.

Нощен живот

Ако искате да излезете през нощта, ще намерите много отворени ресторанти и барове, където можете да изпиете по едно питие. Ще намерите и много дискотеки с хубава музика и казина, където да опитате късмета си по време на престоя си на острова.

Екскурзии, за да откриете тайните на Палма де Майорка
Градът предлага очарователни пейзажи и богата култура. Можете да направите обиколка и да посетите много от туристическите забележителности, споменати в този пътеводител.

Запознайте се с тайните на града чрез неговия стар град с мюсюлманско, римско и християнско влияние, така че ще можете да видите различни архитектурни произведения и паметници, представителни за всяка култура.

Някои от местата, които трябва да посетите:

 • Пласа Майор е туристически център с голямо значение, разположен в центъра на града, около който има емблематични исторически паметници.
 • Lonja de Palma de Mallorca е много красиво произведение на готическата архитектура.
 • Катедралата на Палма де Майорка Обявена за исторически художествен паметник, тя е едно от най-важните за туристите места на острова.
 • Градините S’Hort del Rey, Името им означава Кралски градини. Градините принадлежат към двореца Алмудайна, където са живели кралете на Майорка. Входът е безплатен.
 • Замъкът Белвер, Със своя готически стил той се явява най-старият замък в Европа, чието построяване датира от XIV в. Вътре се намира историческият музей. Изкачете се на терасата, откъдето се открива панорамна гледка към залива и останалата част на града.

Чартъри за лодки в Палма де Майорка