Какво да правите в Са Кома

Какво да правите в Са Кома

В северозападната част на Майорка се намира ваканционният курорт Са Кома, състоящ се от красив бял пясъчен плаж и околности с много туристически и развлекателни дейности. Въпреки малкия си размер, той разполага с всичко, от което посетителите се нуждаят за един забавен ден със семейството и приятелите си.

Един ден на плажа в Са Кома

Плажът Са Кома е един от най-добрите плажове в Майорка и е награден със син флаг. Той се характеризира с белия си пясък и кристално чистите тюркоазени води. Тук ще намерите всичко необходимо за един незабравим ден на плажа.

Сред предлаганите услуги са:

  • шезлонги и чадъри под наем
  • Барове
  • Спасители
  • Тоалетни и душове

Красивите кристални води привличат туристи от цял свят, които идват да се гмуркат и да карат уиндсърф. Това е привилегирован плаж в Майорка, където понякога идват делфини, за да поздравят посетителите. За нас е чест да се насладим на този спектакъл и се надяваме, че ще имате късмета да го преживеете по време на посещението си в Са Кома.

Плажът приема туристи през цялата година, а околността предлага широка гама от хотели.

Чартърни лодки

mallorca boat charter luxury (1)22

Наемете различни лодки и плавайте покрай бреговете на острова, изследвайте заливчетата и се насладете на прекрасните пейзажи на Майорка. В зависимост от лодката, която изберете, можете да се насладите на различни маршрути и дейности. След като сте в открито море, ще имате възможност да спрете, за да се потопите или да се гмурнете в освежаващите води на Атлантическия океан.

Предлагаме лодки от 2 души до големи групи, в които можете да се насладите на един чудесен ден със семейството и приятелите си.

Каним ви да отпразнувате вашите събития като рождени дни, сватби и различни тържества на борда на лодка. Уверяваме ви, че това ще бъде едно невероятно преживяване, което никой няма да забрави.

Водни спортове

В Са Кома можете да практикувате различни водни дейности, като гмуркане, уиндсърфинг или просто плуване в кристално чистите води. Това е много популярно занимание сред посетителите, които се наслаждават на морския живот и красотата на Средиземно море.

Посетете пещерите Драч

Ако търсите още забавления, само на 10 км оттук можете да посетите тази красива древна пещера, където можете да се разходите с лодка и да се насладите на подземно приключение.

Екскурзията ще ви преведе през дългата 1200 м пещера, където можете да видите сталактити и сталагмити на хиляди години. Езерото е дълбоко 25 метра и е много добре осветено, като цялата обиколка е с перфектно осветление, а вие прекосявате езерото, слушайки мелодична класическа музика. Това е едно от нещата, които трябва да направите в Са Кома и които задължително трябва да включите в маршрута си.

Посещение на зоологическата градина Safari

Само на няколко метра от туристическия център се намира една от най-посещаваните зоологически градини в Испания. Ще имате фантастично преживяване, споделяйки с дивите животни, сякаш сте на истинско сафари в джунглата. Можете да направите обиколка с автомобил или да се качите на сафари влакчето, предлагано от зоопарка.

Археологически обект Талайот де на Пол

Талайотите са каменни постройки, които свидетелстват за праисторическия живот в Испания. Можете да ги откриете в Майорка и Менорка. Затова, ако сте в Са Кома, не пропускайте възможността да посетите Talaiot de na Pol. Това е каменен паметник, построен над пещера, през която някога е преминавала вода и която е реконструирана, за да се запази наследството и историята на острова.

Разходки с велосипеди

В района около плажа ще намерите различни маршрути за колоездене по улиците и планините, заобикалящи курорта. Някои заведения предлагат услуга за наемане на велосипеди, ако не сте си донесли собствени.

Посетете рибарското селище Порто Кристо

То се намира съвсем близо до Са Кома и там ще намерите много ресторанти с вкусни местни ястия. Тук се провеждат и различни фестивали, на които се възраждат много от традициите на Майорка.

Свързани статии: