Какво да правите в Тенерифе

Какво да правите в Тенерифе

Тенерифе е най-посещаваният остров от всички Канарски острови. Ако сте един от тези щастливци, които идват да се насладят на почивката си на остров Тенерифе, тогава вероятно вече сте си задавали въпроси като: Какво ще правите или какви неща са възможни и си струва да правите на Тенерифе.

Не е лесно да се намери отговор по прост начин, защото всеки е малко по-различен в своите предпочитания. Ключът към това да се насладите на страхотна почивка не са парите, а времето, което отделяте, за да планирате почивката си със семейството или приятелите си.

Добрата новина за вас е, че в Bananapalmbay.com ние ви улесняваме. Предлагаме повече от 49 различни екскурзии и неща за правене в Тенерифе. Всяка екскурзия/дейност е подбрана ръчно от нашия екип.

Тук ще намерите нашия списък с всички неща, които предлагаме да правите в Тенерифе. Просто изберете подходящата екскурзия или дейност и извлечете максимума от почивката си в Тенерифе!
За да направите заявка за резервация, просто попълнете формуляра за заявка за резервация, който се намира на страницата с описание на екскурзията най-отдолу, или се свържете с нас чрез WhatsApp

В Тенерифе има няколко неща, които не бива да пропускате. Едно от тях е най-високата планина и вулкан в Испания. Величествената планина Тейде и Националният парк Тейде, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, можете да посетите с една от нашите автобусни екскурзии. Предлагаме две различни екскурзии до планината Тейде: полудневна екскурзия до планината Тейде с време за посещение на върха с кабинковия лифт.

Друг вариант е целодневна екскурзия Тейде – Маска – Икод – Гарачико, която позволява да се посетят и някои други важни части на Тенерифе, като отдалеченото живописно селце Маска, което ще ви предложи, наред с други неща, една от най-впечатляващите планински гледки в Тенерифе. С тази обиколка ще посетите също Икод де лос Винос с хилядолетното драконово дърво и старото търговско пристанище Гарачико, разрушено от изригването на вулкан.

Запознайте се с двете столици на Тенерифе – старата Сан Кристобал де Ла Лагуна и настоящата Санта Крус де Тенерифе.
Ще видите образци на канарската архитектура и ще усетите автентичната атмосфера.

Дори и да не е нещо, което да правите директно в Тенерифе, все пак можете да го направите. Предлагаме ви възможността да посетите остров Ла Гомера, който е бил посетен от Христофор Колумб. Да, този, който е открил Америка. Освен с прочутия си посетител, островът е известен и с Националния парк Гарахонай (още един пример за гора от лаурисилва) и дори с местния език на свирките, който местните жители с удоволствие ще ви демонстрират по време на вечерята в типичен канарски ресторант.

Ако търсите нещо наистина активно и динамично, то със сигурност трябва да опитате разходка с джет за 1, 2 или 3 часа. Ще получите много забавление и освежаване.

Освен водни ски, ние предлагаме и много други освежаващи и предизвикателни водни спортове на Тенерифе.

Насладете се на гледката от птичи поглед към южната част на Тенерифе и на незабравимото усещане за летене. Тази дейност ще извършвате в тандем с квалифициран инструктор по парапланеризъм, така че не се притеснявайте, ако нямате предишен опит.

Подводната част на Тенерифе също си заслужава да бъде открита. Ако имате някакъв предишен опит, разгледайте нашите пакети и открийте най-добрите места за гмуркане. Ако пък никога досега не сте опитвали да се гмуркате, предлагаме специална дейност „Опитай да се гмуркаш“, за да получите първия си опит в Тенерифе. И разбира се, можете да направите сертифициран курс PADI.

Друга много препоръчителна дейност е наблюдението на китове и делфини в рамките на 2, 3 или 4,5-часови екскурзии с лодка от Коста Адехе. Видът на лодката и продължителността зависят от вашия избор. Само да ви информираме, че ако изберете екскурзията от 4,5 часа, можете да посетите и впечатляващите скали Лос Гигантес – гигантски образувания, израстващи на 600-800 метра директно от океана.

Ако искате да прекарате едно наистина специално незабравимо време по време на почивката си в Тенерифе? Или пък имате специален повод за празнуване, например предложение за сватба или рожден ден? Тогава най-доброто, което можете да направите, е да наемете лодка с капитан и да направите чартър. Можете да изберете вида на лодката, както и продължителността.

Свързани статии: