Екскурзии с лодка в Тенерифе

Екскурзии с лодка в Тенерифе

Само с лодка са достъпни някои от задължителните за посещение места и атракции на Тенерифе. Ако по време на почивката си в Тенерифе предприемете пътуване с лодка, за да изследвате Атлантическия океан, това ще бъде чудесен начин да се откъснете от ежедневната рутина. Можете да предприемете разходка с лодка през всеки месец от януари до декември, тъй като през цялата година има благоприятни метеорологични условия за плаване.

Повечето от нашите обиколки с лодка тръгват от главното пристанище в Коста Адехе – пристанището Пуерто Колон.

Предлагаме голямо разнообразие от обиколки с лодка в Тенерифе, ето кратък преглед:

Споделени екскурзии с лодка

 • Двучасова екскурзия с лодка + наблюдение на китове или делфини
 • 3-часова обиколка с лодка + наблюдение на китове или делфини + плуване/шнорхелинг
 • 4- или 5-часова екскурзия с лодка + наблюдение на китове или делфини + скалите Лос Гигантес + залива Маска

Частни екскурзии с лодка

 • Индивидуални частни чартъри с лодка с капитан/шкипер
 • Наемане на лодка без капитан (не се изисква лиценз за лодка)
 • Наемане на лодка без капитан (изисква се лиценз)

Има наистина много причини да предприемете пътуване с лодка по време на ваканцията си и да изследвате морето на Тенерифе с лодка. Ето само някои от тях:

Китове и делфини

Whale and Dolphin Boat Trips in Tenerife South

Наблюдението на китове и делфини с лодка е едно от най-популярните занимания. Най-често срещаните видове, които можете да видите в Тенерифе, са бутилконоси делфини и пилотни китове. Но са забелязвани и други добре познати видове китоподобни, тъй като Тенерифе е междинна точка в годишните им миграционни маршрути.

Някои от тези удивителни животни живеят постоянно и в околните води на Тенерифе. Ето защо можем да ви кажем, че 99% от нашите екскурзии успяват да направят успешно преживяване с наблюдение на китове или делфини.

При някои от нашите екскурзии с лодка ще можете да наблюдавате И да слушате китове и делфини.

Резервирането на екскурзии с лодка в Тенерифе е наистина страхотно преживяване, за да наблюдавате тези невероятни животни в естествената им среда. Можем да гарантираме, че това преживяване ще бъде изпълнено с наслада както за възрастните, така и за децата. Китовете и делфините са много социални и любопитни, така че можете да ги наблюдавате как си играят съвсем близо до лодката.

Препоръчваме ви да се възползвате от 2 или 3 часови екскурзии, за да наблюдавате или слушате китовете или делфините. Ето кратък списък с нашите 3 най-популярни екскурзии с лодка в Тенерифе за тази цел:

 • 3-часова обиколка с лодка с катамаран Eden
 • 3-часова обиколка с лодка с Freebird
 • 3-часова обиколка с лодка с Maxicat

Също така с 3-часовите екскурзии ще можете да плувате или / и да се гмуркате с шнорхел на брега на Ла Калета или в залива „el Puertito de Adeje“.

Скали Лос Гигантес

Tenerife Boat Trip to Los Gigantes

Друга причина, поради която трябва да направите разходка с лодка в Тенерифе, са гигантските скали „Лос Гигантес“. Това огромно вулканично образувание от базалтови камъни на някои места достига височина до 500 метра над морското равнище. Тези скали са били известни на предиспанските жители като „Стената на ада“.

Скалите няма да ви оставят безразлични, те ще ви накарат да усетите силата на майката природа.

За да разгледате гигантските скали на Тенерифе, можете да предприемете споделена екскурзия с лодка за 4,5 часа или повече, например с една от следните лодки:

 • Катамаран Freebird Masca tour
 • Екскурзия с катамаран Royal Delfin
 • Обиколка с катамаран Maxicat Gigantes
 • Екскурзия „Белият рай“ за наблюдение и слушане на китове и делфини

Залив Маска

Tenerife Boat Excursion to Masca Bay and Los gigantes

Точно в средата на скалите на Лос Гигантес се намира красив залив с кристално чисти води: Заливът Маска. Легендите разказват, че някога заливът е бил използван от пиратите като убежище. Тук обикновено хвърляме котва, за да плуваме и да се гмуркаме с шнорхел, както и да сервираме храната по време на нашите обиколки из Гигантес.

 

Чартърни лодки с капитан

Tenerife Boat Charter Private boat Trip

За най-взискателните хора предлагаме голямо разнообразие от частни чартърни лодки в Тенерифе. При нас можете да наемете всички видове лодки. Ето списък с най-популярните ни лодки:

 • Моторна лодка Azimut 39
 • Ветроходна лодка Kosamui
 • Скоростна лодка 700 к.с.
 • Катамаран Kennex
 • Луксозна яхта Azimut 60
 • Моторна яхта Astondoa 40

Наемането на лодка в Тенерифе може да бъде идеалният повод за празнуване на специални събития като партита с лодка, моминско парти, ергенско парти, семейни събирания, годишнини, предложения за брак, корпоративни събития или тиймбилдинг.

Ако се интересувате от нашите частни чартъри на лодки в Тенерифе, ви предлагаме да разгледате нашия специален раздел, за да видите всички наши възможности и услуги. Ще се радваме да ви помогнем.

Наем на лодка (без капитан)

small motor boat rental with or without captain no license required (1)

С Bananapalmbay.com можете също така да наемете своя собствена лодка с автономно управление в Тенерифе. Не се притеснявайте, ако все още нямате лиценз за управление на лодка, тъй като предлагаме малки самостоятелни лодки, за които не е необходимо да имате лиценз за управление на лодка.

Ето списък на нашите лодки за самостоятелно управление в Тенерифе:

 • Малки моторни лодки под наем без лиценз
 • Моторна лодка под наем с Quicksilver 755 (с лиценз)

Ако искате да научите повече за наемането на лодка без капитан, ви препоръчваме да посетите нашия раздел за наемане на лодка в Тенерифе.

https://youtu.be/sB9lB7VQp3I

Транспорт

Повечето от нашите екскурзии с лодка предлагат безплатно взимане и връщане от близкия ви хотел в южната част на Тенерифе. Но също така, ако сте отседнали в Пуерто де ла Крус, ние предлагаме някои варианти, които осигуряват транспорт. Вижте катамарана Royal Delfin.

Можете лесно да участвате във всяка обиколка с кораб или чартър на кораб, които предлагаме, ако разполагате с автомобил по време на почивката си в Тенерифе. Има платен паркинг директно в пристанището Пуерто Колон (около 1,5 евро на час). Ние ще ви предоставим цялата необходима информация, за да намерите лесно мястото за среща.

Храна и напитки

В нашите 2-часови обиколки ще бъде включена напитка. При екскурзиите с лодка, които са с продължителност 3 часа или повече, ще ви бъде предложена някаква закуска или храна и безплатен бар или напитки.

Свържете се с нас

Ако имате някакви въпроси относно нашите екскурзии с лодка, чартърни лодки или лодки със самостоятелно управление в Тенерифе или искате да ви помогнем да направите резервация, моля, свържете се с нас по имейл, WhatsApp или телефон. Ще се радваме да ви помогнем!

Превъртете надолу и намерете пълния ни списък с екскурзии с лодка в Тенерифе.

Добре дошли в Bananapalmbay.com, в този раздел ще...
Пуерто де ла Крус е главният курорт в северната...
Екскурзиите с лодка в Коста Адехе са едно от...
Плая де лас Америкас е един от най-важните...
В този раздел можете да намерите нашите сафарита...
Идвате на почивка в Тенерифе и отсядате в Коста...
Наблюдението на китове в Коста Адехе, Тенерифе, е...
Тук можете да намерите най-добрите еднодневни...
Плая де лас Америкас е идеалното място за...
Тук можете да намерите частен чартърен кораб,...