Какво да правите по Коледа в Тенерифе

Какво да правите по Коледа в Тенерифе

В Тенерифе можете да прекарате Коледа по различен начин, тъй като климатът ни е топъл, което ни прави най-добрата възможност да избягате от ненаситния студ на зимата. Времето в Тенерифе през декември е идеално, за да отидете на море и да се насладите на слънцето и пясъка.

Какво да правите по Коледа в Тенерифе

Улиците из целия остров са изпълнени с лампички, коледна украса и концерти, които предлагат идеална атмосфера за посрещане на бебето Исус и за забавление със семейството и приятелите.

Семейни събирания

Tenerife - Boat Charter - (2).min

За да се възползвате максимално от слънчевите лъчи, най-често срещаното нещо е да отидете на плажа, за да се отпуснете и да споделите със семейството и приятелите си. Местните жители и посетителите често наемат лодки в Тенерифе през декември, за да си починат на морето.

Мнозина посрещат новата година на лодката с хубава музика и когато ударят 12-те камбани, ядат грозде и гледат фойерверките. Накрая всички излизат във водата за първото къпане за годината.

Коледен обяд

christmas-table-tenerifeg

В случая с Тенерифе всеки дом и ресторант се подготвя да представи най-добрите си ястия. Популярен десерт е Trucha de batata (пъстърва от сладки картофи), който не е за изпускане. Можете да се насладите и на turrones, mantecados de vino и rosquetes.

За основно ястие обикновено се яде иберийска шунка и сирене, които са звездната съставка на острова. Присъстват също така ястия от риба, свинско месо, заек и яребица.

Коледни традиции

Във всяка къща коледните елхи са пълни с подаръци и добри пожелания. Но навън, по улиците, коледният дух също присъства.

Коледни песни

Villancicos christmas

На острова на вечното слънце Коледа започва още в първите дни на декември. Коледните песни са първите признаци, че е започнало най-специалното време от годината.

Те са традиционни коледни песни, които се пеят в групи. В Тенерифе хората минават по улиците, пеят и разпространяват радостта си сред останалите жители още от ранни зори.

Коледни танци в Тенерифе

Това са танци в чест на бебето Исус, като най-известният от тях е Baile de la Cunita, който се провежда на всеки 24 декември. При него хората се събират около детето, за да пеят коледни песни и да се преструват, че люлеят люлката му.

Пристигане на тримата мъдреци

3 kings tenerife

Много актьори се преобличат според сезона, за да инсценират пристигането на Тримата мъдреци, представят процесия по улиците, а някои влизат в къщите, за да оставят подаръци.

Поради тези и много други причини Тенерифе е най-доброто място за прекарване на Коледа – добра храна, празнична атмосфера, много традиции и най-хубавото – лъчисто слънце, за да отидете на плажа и да се потопите във водата.

Наемане на лодка в Тенерифе

Чартъри за лодки в Тенерифе

Свързани статии:

Плажове в Тенерифе

Известен още като Playa los Guios, той е прекрасен плаж,...
Плая де лас Вистас, известен още като плаж Лас...
Playa Fañabé е възхитителен плаж със светъл пясък и...
Това е чудесен градски плаж за слънчеви бани и...
Това е градски плаж, разположен в Коста Адехе,...
Това е красив плаж в Тенерифе, който все още е...
Playa de Troya I и II са два плажа в Коста Адехе. Тук ще...
Той е градски плаж, много популярен в района на...