Какво да правите в Пуерто де ла Крус

Какво да правите в Пуерто де ла Крус

Разберете кои са най-добрите неща, които можете да правите в Пуерто де ла Крус или от него. Ние ценим вашето време, затова тук сме подбрали най-популярните и водещи екскурзии и дейности, които ще ви накарат да заобичате този фантастичен остров и ще ви забавляват по време на почивката ви в Тенерифе. Ние сме местните експерти с повече от 5-годишен опит на пазара, така че бъдете сигурни, че всички неща за правене, които споменаваме тук, заслужават вашето внимание.

нека не губим и секунда и да започнем да изследваме всички чудесни неща, които можете да правите в или от Пуерто де ла Крус.

Между другото, пълният списък на всички екскурзии, турове и дейности от Пуерто де ла Крус ще намерите под нашия пътеводител.

Ако вече сте избрали да прекарате почивката си в този невероятен курорт, вероятно бихте искали да знаете кои са основните забележителности, първите и най-важните неща, които трябва да правите в Пуерто де ла Крус и около него. Тук ще получите отговорите. И не забравяйте, че тези неща за правене са подходящи за всякакъв вид почиващи: семейства, двойки, групи приятели. Всички те са подходящи и за деца. Така че те наистина са най-популярните и препоръчваните.

 

Отидете на Посещение на планината Тейде. Тази точка всъщност е еднакво важна, когато сте отседнали в Пуерто де ла Крус или в друг курорт на Тенерифе. Просто защото Тейде е едно от най-заслужаващите си посещения места в Тенерифе. Спиращите дъха и сърцето панорамни гледки, най-високата планина в Испания и известният национален парк, обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО, няма да ви оставят равнодушни.

При нас имате 2 възможности да посетите планината Тейде от Пуерто де ла Крус: полудневна екскурзия или целодневна екскурзия Тейде-Маска.

Анага е друго незабравимо място, което да посетите от Пуерто де ла Крус. Древната дъждовна гора Лаурисилва ще ви накара да забравите, че живеете в XXI век.

За да посетите Анага, предлагаме автобусна екскурзия от Пуерто де ла Крус, която ще ви отведе и до Ла Лагуна и Санта Крус де Тенерифе, така че ще имате възможност да се запознаете с част от историята и културата на Канарските острови.

Тази огромна скала е още едно съкровище на природата, което Тенерифе може да предложи на своите гости. Най-лесният начин да ги посетите от Пуерто де ла Крус е да се разходите с лодка. Този вариант е и най-добрият, ако искате да получите наистина спиращо дъха изживяване, тъй като най-добрата гледка към скалите се открива от морето.

Въпреки че топлото слънце и океанът вероятно са основните причини за престоя ви в Пуерто де ла Крус, те не са достатъчни, за да ви забавляват през целия период на почивката ви. Ето няколко забавни дейности, които определено ще ви помогнат да разнообразите почивката си в Пуерто де ла Крус.

Отидете да наблюдавате китове или делфини. Това занимание е чудесно за всички хора и възрасти. Никой няма да остане безразличен, когато наблюдава тези красиви и грациозни китоподобни, играещи в естествената си среда. Можете да наблюдавате китове или делфини през всеки период от годината, тъй като те живеят постоянно във водите на Тенерифе. Най-често срещаните видове са делфинът с нос на бутилка и пилотният кит. Освен че ще се срещнете с китове и делфини, ще прекарате спокойно и приятно времето си на борда, ще плувате и ще се гмуркате с шнорхел. Всички екскурзии с лодка започват от южната част на Тенерифе, но предлагаме и някои варианти с взимане от Пуерто де ла Крус, например катамарана Royal Delfin.

Наблюдението на китове от Коста Адехе дава повече възможности за избор на лодка и екскурзия. Ако разполагате с автомобил, това също може да бъде вариант за вас.

Отидете до Сиам Парк или Лоро Парк. И двете места са едни от най-посещаваните в Тенерифе и ще бъдат чудесен вариант, ако идвате с деца.

Лоро Парк разполага с най-голямата колекция от папагали, най-голямата изложба на пингвини, много различни представления и други впечатляващи неща. Паркът Сиам гарантира чудесно прекарване на времето както за възрастните, така и за децата.

Върнете се в Средновековието в замъка Сан Мигел, като наблюдавате рицарските битки. Това е чудесно семейно занимание.

Нека ви кажем, че предлагаме много или други забавни неща и дейности от южната част на Тенерифе. Така че, ако разполагате с кола или можете да дойдете на юг с автобус, разгледайте нашите възможности за неща за правене в Коста Адехе.

Освен всички споменати екскурзии и дейности самият Пуерто де ла Крус предлага много неща за правене. Отделете време за разходка в историческия център. Той е добър пример за автентична канарска архитектура и ще ви хареса да изследвате хубавите му тесни улички с цветни къщи. Разхладете се в сянката на дърветата на площад Чарко. Ако огладнеете, има много кафенета и ресторанти с канадска, испанска, италианска и международна кухня.

И разбира се, коя почивка може да бъде без плаж. В близост до парка Лоро се намира красивият плаж с черен пясък – Playa Jardin.

Пуерто де ла Крус е най-известният курорт в северната част на Тенерифе. Той е любимо място за почивка на много туристи, предимно европейци, които посещават Тенерифе заради красивите пейзажи, невероятните плажове с естествен черен пясък и мекия климат.

Най-близкото летище до Пуерто де ла Крус е северното летище Лос Родеос. Оттам ще ви отнеме 25-30 минути, за да стигнете до мястото с обществен автобус или такси. Що се отнася до настаняването, в Пуерто де ла Крус можете да намерите както най-луксозните хотели, така и апартаменти на достъпни цени.

Климатът тук е мек през цялата година, но по-малко сух, отколкото в южната част на Тенерифе.

 

Екскурзии с лодка в Пуерто дел ла Круз

Обиколки на острова в Пуерто дел ла Круз

Препоръчани неща за правене в Пуерто дел ла Круз

Тематични паркове в Пуерто дел ла Круз

Четириколесни сафарита в Пуерто дел ла Круз

Свързани статии: