Семейни дейности в Тенерифе

Семейни дейности в Тенерифе

Guide

Празниците са тук и вие планирате къде да отидете със семейството си? Не търсете повече, днес искаме да ви разкажем за най-добрите дейности в Тенерифе, на които да се насладите със семейството.

В този наръчник ще намерите различни възможности с гарантирано забавление за всички членове на семейството.

Ден на плажа в Тенерифе

Playa del Duque Costa Adeje Holiday Resort

Сред най-подходящите дейности за семейството денят на плажа е на първо място. Тук ще намерите релаксация за мама и татко и непрекъснато забавление за децата.

Нашите плажове имат кристално чисти води с достатъчно видимост, за да могат децата да играят и да наблюдават как плуват малките рибки.

Възползвайте се максимално от почивката си, за да изследвате морското дъно и да дадете на децата си първия опит в гмуркането.

Градските плажове са разположени в близост до крайбрежната алея. Оттам имате достъп до безброй магазини и ресторанти.

Възползвайте се от възможността да споделите вкусен обяд в близките ресторанти и да си купите сувенири, които да отнесете у дома.

Гледане на китове

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)

Това е дейност, която не бива да пропускате в плановете на семейството си. С лодка под наем в Тенерифе можете да плавате до районите, където преминават делфини и китове.

Всички обичат да гледат как китовете и делфините плуват и се приближават до лодката. Децата се наслаждават най-много на това занимание. Наемете лодка за наблюдение на делфини и китове и отнесете у дома прекрасни спомени от семейната си почивка в Тенерифе.

Водни паркове

Siam Park, Water Park in Tenerife South

Най-добрите аквапаркове на острова предлагат атракции за всички възрасти. Възрастните могат да се насладят на редица екстремни атракции и влакчета, докато по-малките деца ще намерят занимания, които са по-безопасни за тяхната възрастова група.

В допълнение към басейните и пързалките, в някои аквапаркове има шоу с делфини, което ще изуми всички. Един от тях е Акваленд в Коста Адехе, където делфините изпълняват всеки ден завладяващи представления.

Национален парк Тейде

Това е най-посещаваната природна забележителност на Тенерифе, която трябва да бъде посетена от цялото семейство.

Направете пешеходен поход из вулканичните околности с впечатляващи гледки. Изпитайте усещането, че се намирате сред характерните за географията на Тейде скали и оврази.

Там живеят различни ендемични видове с изключителна красота. Можете също така да се възползвате от приятното пътуване с кабинков лифт, който ще ви изкачи на 3500 метра надморска височина, откъдето ще можете да наблюдавате острова в пълнота.

Пътуването с кабинковия лифт е подходящо за деца и хора със затруднено ходене.

Посещение на зоологическите градини

Друга фантастична възможност за цялото семейство е посещението на зоологическите градини на Тенерифе, за да видите различни видове животни.

Една от най-добрите е Loro Parque, считана за най-популярната зоологическа градина в Испания. Тук можете да видите пингвини, косатки, делфини, акули и много други животни. Папагалите изнасят невероятно шоу, което краде от шоуто и предизвиква широки усмивки.

Loro Parque Tenerife with Transport

Паркът на джунглата е друга зоологическа градина на острова с много животни. Тук можете да се запознаете отблизо с орангутани, хипопотами, хищни птици и др. Бъдете готови да видите ястреби и орли, които летят над главите ви, за да изпълняват впечатляващи пируети.

Трябва да посетите и Monkey Park – невероятно място, където можете да споделите с маймуните в естествената им среда. Маймуните са свободни, можете да се снимате с тях и да им давате плодове. Можете да видите и различни видове птици, костенурки и кактусови градини.

Сега, когато знаете къде са най-добрите семейни дейности в Тенерифе, трябва само да планирате кои дни да отидете. Не забравяйте фотоапарата си, за да запечатате всеки момент. Отнесете у дома няколко невероятни снимки, които да поставите в рамка във всекидневната си.

Гледане на китове в Тенерифе

Препоръчани неща за правене в Тенерифе

Тематични паркове в Тенерифе

Чартъри за лодки в Тенерифе

Свързани статии:

Време е да поговорим за басейните и пързалките....

Плажове в Тенерифе

Плая де лас Вистас, известен още като плаж Лас...
Това е чудесен градски плаж за слънчеви бани и...
Той е градски плаж, много популярен в района на...
Playa Fañabé е възхитителен плаж със светъл пясък и...
Това е градски плаж, разположен в Коста Адехе,...
Това е красив плаж в Тенерифе, който все още е...
Известен още като Playa los Guios, той е прекрасен плаж,...
Playa de Troya I и II са два плажа в Коста Адехе. Тук ще...