Какво да правите и къде да посетите в Фуертевентура

Какво да правите и къде да посетите в Фуертевентура

В тази връзка ви представяме най-пълната информация за местата, които да посетите, и най-добрите неща, които да правите във Фуертевентура, втория по големина остров на Канарските острови след Тенерифе. В нашата компания сме специализирани в отдаването на лодки под наем, екскурзиите и най-добрите места, които да посетите по време на престоя си на този очарователен испански остров. Не пропускайте да се запознаете с всичко, което сме ви подготвили в тази публикация, и ако смятате, че трябва да посетите Фуертевентура при следващото си пътуване, ние ви предлагаме цялата помощ, от която се нуждаете, за да организирате дейностите си и да извлечете максимума от почивката си.

На първо място искаме да ви кажем, че на този остров можете да прекарате прекрасни дни на плажа и да се насладите на красиви диви пейзажи, тъй като той разполага с голяма площ от защитени природни зони. Но Фуертевентура е нещо повече от плаж, слънце и пясък, във вътрешността на острова също ще откриете прекрасни пейзажи. Разходете се по улиците му и се насладете на гостоприемна и спокойна атмосфера. В крайбрежните му села ще се насладите на най-добрата канарска гастрономия.

Какво да правите във Фуертевентура

Това са дейностите, които можете да извършвате по време на престоя си на острова:

Наемане на лодка

Tenerife - Boat Charter - (6).min

Това е един от най-добрите начини да разгледате острова и да откриете всичките му прелести. Ако отидете на екскурзия с катамаран във Фуертевентура, ще откриете чудесни места. Ще плавате покрай красиви брегове, заобиколени от дюнни полета, и ще се наслаждавате на най-цветните рифове.

По време на пътуването ще се запознаете със скрити плажове, които крият голямо очарование и където непременно трябва да отидете. Ще имате възможност да посетите и малки островчета, където ще се насладите на прекрасни моменти.

Наблюдение на китове и делфини

white paradise tenerife catamaran whale and dolphine listening tour

Екскурзиите с лодка за наблюдение на китове и делфини представляват едно от най-популярните занимания във Фуертевентура.

Едно от предимствата на почивката на Канарските острови е, че имате голям шанс да видите китове и делфини в дивата природа по време на различните екскурзии с лодка. На лодките има експерти в тази област, които ще ви дадат много информация за морската фауна, за да обогатят допълнително преживяването ви.

Можете също така да плувате директно с тези красиви животни, като се гмуркате с шнорхел, което е още по-невероятно и вълнуващо.

Ще можете да разгледате отблизо загадъчния бутилконос делфин, докато той преминава през водите на Средиземно море. Също така ще имате голям шанс да забележите пилотни китове – често срещан вид в архипелага, който обича да излиза, за да поздрави туристите. Други видове, които обитават региона, са гърбатият кит, синият кит, финвалът и кашалотът, но вероятността да бъдат видени е по-малка в зависимост от времето на годината и маршрута, избран от лодката.

Водни дейности

Windsurf Watersport in Fuerteventura.min

Много спортисти от цял свят идват на острова, за да практикуват спортове като кайтсърфинг, гребане, уиндсърфинг и сърф. Островът има привилегирован климат през цялата година. Ще се насладите на лъчисто слънце, вълни, готови да ви доставят най-добрите преживявания, и отлични метеорологични условия с температури около 24 градуса по Целзий.

На острова ще намерите специализирани училища, които да ви помогнат да започнете да се занимавате със сърф, така че ако сте мислили да се качите на дъската, това е вашият шанс. В различните компании в региона ще намерите всичко, от което се нуждаете, за да излезете в морето – от материалите до обучението.

Каним ви да дойдете и да се насладите на Световното първенство по уиндсърф и кайтборд, което се провежда на плажовете на Хандия. Тук ще можете да се възхитите на спортисти от световна класа, които правят това, което умеят най-добре – да се качат на дъската и да укротят морските вълни.

Наблюдение на нощното небе

Star Gazing Fuerteventura.min (2)

Във Фуертевентура ще намерите най-добрите условия, за да се насладите на космоса. Това е резерват на звездното небе в рамките на Канарските острови. В рамките на този резерват се намира астрономическата площадка Сикасумбре, от която можете да наблюдавате комети, планети и звезди с пълна яснота. Във Фуертевентура ще намерите подходящите условия, за да се насладите на нощното небе, каквито няма да намерите никъде другаде по света.

Места за посещение

Това са най-важните места във Фуертевентура, които трябва да посетите, за да отнесете у дома най-добрите спомени от острова.

Плажовете на Jandia

Playa de Jandia Beach - Fuerteventura

Джандия е анклав в рамките на Фуертевентура, където ще откриете девствени плажове и геоложки чудеса. Той приема стотици посетители, привлечени от очарованието на неговите плажове и различни места, представляващи туристически интерес.

На нейните плажове ще откриете истински рай на земята, където можете да практикувате различни водни дейности, а пасатите ще галят лицето ви. В този туристически комплекс ще намерите много ресторанти, апартаменти и хотели.

На неговите плажове ще откриете истински рай на земята, където можете да практикувате различни водни дейности, а пасатите ще галят лицето ви. В този туристически комплекс ще намерите много ресторанти, апартаменти и хотели, ще имате на разположение всичко, от което се нуждаете, за да изживеете най-добрите преживявания по време на престоя си във Фуертевентура.

Плаж Ла Конча

Las Conchas Beach Fuerteventura.min

Това е прекрасен плаж с тюркоазени води, въпреки че е малък, той предлага всичко, от което се нуждаете, за да се отпуснете, да се забавлявате и да направите най-добрите снимки. След плажа се намира фарът Тостон, откъдето можете да се любувате на най-красивите заливи на Ел Котильо.

Плаж Кофете

Cofete Beach Fuerteventura.min

Това е лъчезарен плаж с диви характеристики за по-авантюристично настроените и любителите на природата. Той е заобиколен от планини и е идеален за тези, които искат да се отпуснат и да избягат от тълпите и шума.

Коралехо

Corralejo Beach Fuerteventura.min

Това е градче в северната част на острова, по чиито улици ще откриете много забавления, развлечения и аквапаркове с големи атракции. В него има и много магазини, дискотеки, ресторанти и тераси, където да прекарате приказни следобеди и вечери.

Любопитни забележителности на Фуертевентура

Смята се, че Фуертевентура е първият от Канарските острови, изплувал от морето преди милиони години. Днес той е биосферен резерват и природно бижу, достъпно за всички.

Ако не знаете, Фуертевентура си е спечелила славата на остров със световноизвестни сирена, говорим за сиренето Майореро – необикновено сирене, което се произвежда по традиционни техники.

Както виждате, Фуертевентура разполага с всичко, което туристът търси, за да се откъсне от стреса на работата и забързания живот. Ако желаете да ни посетите, предлагаме ви голямо разнообразие от дейности, които да правите, всичко, което трябва да направите, е да се свържете с нас чрез WhatsApp или имейл, за да си осигурите място в следващата екскурзия или тур. Попълнете нашия формуляр за контакт с всичките си въпроси, ние ще ви отговорим възможно най-скоро, защото нашето удоволствие е да ви помогнем да изживеете най-добрите преживявания по време на вашата почивка.

Плажове в Фуертевентура