Първо публикуване: юни 2, 2022 |

Какво да правите и къде да посетите в Anfi del mar

В тази статия ще ви представим пътеводител за най-добрите плажове в Анфи дел Мар и дейностите, които можете да правите по време на почивката си. Предлагаме екскурзии с лодка, където можете да се отпуснете, да забравите грижите си и да се отдадете на морската наслада. Можете също така да се насладите на слънцето и пясъка на неговите буйни бели пясъчни плажове, където ще намерите най-добрите условия за различни водни спортове. Затова четете нататък и разберете малко повече за този красив град в южната част на Гран Канария.

Най-доброто от плажа Анфи дел Мар

Anfi del Mar - Gran canaria (2)

Това е фантастичен плаж в Гран Канария, в община Моган. Въпреки че е изкуствен плаж, той разполага с всичко необходимо, за да се изгубите за няколко дни и да забравите за шума и суетата на града. Разположен е в дефилето Ла Верга, което е една от многото скали в тази част на острова, които му придават характерен и неповторим облик.

На този плаж ще имате на разположение всички услуги, от които се нуждаете, за да се насладите на слънцето и пясъка, като шезлонги и чадъри под наем, душове и тоалетни. Освен това той е много безопасен, тъй като е защитен от вълните и е идеален за деца. Заради всички тези предимства той приема много посетители през цялата година.

Водни дейности в Анфи дел Мар

В този район имате широка гама от възможности да се насладите на слънцето, морето и пясъка.

  • Параскок: това е дейност, при която се закачате с парашут и се прикрепяте с въже към лодка, която се движи с висока скорост. Пълният адреналин и забавлението са гарантирани. Не се притеснявайте, това е напълно безопасно преживяване, като експертите контролират всеки детайл, така че можете просто да се насладите на гледката към острова от височината.
  • Бананова лодка: качете се на борда с приятелите си и започнете да се обзалагате кой ще се задържи най-дълго. Забавно преживяване за всички.
  • Сърфиране с гребло: това е забавно занимание, при което се качвате на дъска за сърф, но я управлявате с гребло. Това е голямо забавление, особено в спокойните води на този плаж.
  • Каране на морски каяк: вземете греблото и се оставете да бъдете отнесени от спокойствието на красивото море на Канарските острови.
  • Каране на джет: пригответе се да се наслаждавате на морето с покачване на адреналина. Джетът ще бъде само за вас и вие ще сте този, който ще реши накъде да потегли. Това е голямо забавление и в момента е едно от най-популярните занимания в Анфи дел Мар.
  • Водни ски: това е дейност, подобна на карането на ски на сняг, но в този случай лодка ще ви тегли с висока скорост. Това е голямо забавление и ще ви накара да изпитате силни емоции.

Гмуркане с шнорхел и водолазно гмуркане

Anfi del Mar - Gran canaria (3)

Не забравяйте, че Канарските острови се отличават с голямо разнообразие от морски обитатели, а Гран Канария е дом на най-голямото биоразнообразие. Ако сте любители на гмуркането, тук можете да се гмуркате на спокойствие и тишина. Този плаж се характеризира със спокойните си води, идеални за гмуркане.

Морското му дъно е дом на голямо разнообразие от морски видове, които си струва да се видят и снимат. Няма да ви стигне времето, за да го посетите и да се запознаете с всички красоти, скрити в морето. Ако не искате да навлизате толкова навътре, отидете да се гмуркате с шнорхел. И в двата случая преживяването е прекрасно. Ако тепърва се учите или никога преди не сте го правили, има много компании, специализирани в гмуркането, където можете да наемете инструктор, който да ви преведе през това ново преживяване.

Екскурзии с лодка

Puerto de Mogan - Gran Canaria.min

Това е един от най-добрите начини да се насладите на острова откъм морето. Направете разходка с лодка от Анфи дел Мар до Пуерто де Моган или Аргинегин, като минете покрай най-красивите и загадъчни места по крайбрежието. Изберете между моторни лодки, водни колела, луксозни ветроходни лодки и бързи лодки.

По време на пътуването ще се насладите на наблюдението на делфини, китове и други морски животни. Екскурзията включва места, където преминават различни китоподобни, на които можете да се любувате от безопасното място на лодката.

Плаж Ла Верга

Това е красив градски плаж с малки вълни, идеален за забавление на децата и цялото семейство. Въпреки че не е много голям, той е много удобен и разполага с всички услуги като душове, тоалетни, барове и, разбира се, шезлонги и чадъри под наем. Освен това се намира в непосредствена близост до крайбрежната алея, където ще намерите разнообразни алтернативи за приятно прекарване на времето.

Плаж Балито

Споменаваме този плаж като едно от най-добрите неща за правене в Анфи дел Мар, защото се намира в непосредствена близост до него и е идеално място за бягство и релаксация. Той не е толкова известен, колкото непрекъснатите плажове, и има малко по-различни характеристики. Тук няма защита от вълни, така че водите са по-активни. В допълнение към това брегът е с много камъчета, така че не е толкова пренаселен.

Остров Мароа

Това е малък и очарователен изкуствен остров във формата на сърце на плажа Анфи дел Мар. Той е разположен така, че да оживи престоя на посетителите. До него може да се стигне по стълби или с плуване. Но ако желаете, сложете си очила за гмуркане и плувайте около острова, за да се насладите на красотата на морето и на фауната, която го обитава.

Тук ще намерите ресторант с хамак услуги и най-добрите ястия. Това определено е бягство, което всички заслужаваме, така че не можете да си тръгнете, без да посетите този романтичен остров.

Забавни факти за Анфи дел Мар

Курортът Anfi del Mar е създаден през 90-те години на миналия век. Той се ражда като инициатива за пресъздаване на красотата на карибските плажове в Гран Канария, за което са докарани тонове бял пясък от Бахамите. Но тъй като това вече е било красиво място с благоприятен климат, не е било трудно да се постигне желаният резултат. Помислили са и за намаляване на силните вълни, затова са монтирали вълнолом и са постигнали мечтания плаж, на който много хора отиват да почиват и да се отпуснат.

Както виждате, Анфи дел Мар е чудо и изпълнява целта, за която е бил проектиран. Това е привлекателен плаж, на който няма за какво да завиждат карибските брегове. Ако желаете да го посетите, ние можем да ви помогнем да изберете дейностите и екскурзиите, които най-добре отговарят на вашите нужди. Свържете се с нас по имейл, WhatsApp или попълнете нашия формуляр за контакт, ще се радваме да ви помогнем, така че да не се притеснявате за малките детайли, от много години помагаме на нашите клиенти да се насладят на незабравима почивка.

Какво казват нашите клиенти:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0