Първо публикуване: ноември 20, 2021 | Последно обновено: октомври 1, 2022 | Автор: Jan Daniel

Гледане на китове в Коста Адехе
Екскурзии за наблюдение на китове и делфини в Коста Адехе

Наблюдението на китове в Коста Адехе, Тенерифе, е може би най-популярното занимание за всички видове туристи. През 15-годишния си опит сме установили, че хора от всички възрасти и вкусове си прекарват чудесно с това възхитително и релаксиращо занимание.

Прочетете нататък, за да откриете основните причини, поради които наблюдението на китове трябва да бъде в списъка ви с дейности за вашата почивка в Коста Адехе.

Причини да резервирате екскурзия за наблюдение на китове в Тенерифе

Whale and Dolphin Boat Trips in Tenerife South

Чували ли сте, че Тенерифе е едно от най-добрите места за наблюдение на китове и делфини в естествената им среда? Това е така, защото те живеят постоянно във водите между Тенерифе и Ла Гомера и могат да бъдат видени през всеки месец от годината. Така че екскурзиите за наблюдение на китове могат да се провеждат през цялата година, дори когато нашият вулкан Тейде е покрит със сняг. Отсега нататък наблюдението на китове в Тенерифе трябва да бъде дейност номер едно в списъка ви.

Китоподобните идват да си играят близо до лодките

Да наблюдавате как тези дружелюбни, очарователни и грациозни китоподобни си играят в близост до лодката е преживяване, което не се получава толкова лесно в ежедневието. Така че защо не? Възползвайте се от възможността да ги наблюдавате и да им се възхищавате по време на почивката си в Коста Адехе. Най-често срещаните животни в този район са бутилконосите делфини и пилотните китове. И гарантирано ще срещнете някой от тях по време на екскурзията си с лодка за наблюдение на китове. Ако искате да направите екскурзия с малко участници, вижте тази 3-часова екскурзия с катамаран!

Това е релаксиращо и приятно занимание

Никой не може да отрече всички ползи за здравето, които човек получава от това, че е близо до океана. Свежият въздух, слънцето, шумът на вълните и морският бриз създават най-добрия антистрес и релаксиращ ефект. Като предприемете разходка с лодка за наблюдение на китове, ще се отпуснете и ще прекарате щастливо времето си по време на почивката си в Коста Адехе.

Възползвайте се от разходката с лодка, за да се разхладите в залива

Освен за наблюдение на китове, разходката с лодка е чудесен начин да посетите тих залив. Възползвайте се от възможността да поплувате и да се гмуркате с шнорхел. Повечето от екскурзиите за наблюдение на китове от Коста Адехе хвърлят котва в залива Маска или в залива Ел Пуертито.

Това е идеално занимание за цялото семейство и особено за децата

boat charter los Cristianos Tenerife for groups (4)

Вероятно се чудите коя дейност със сигурност ще бъде подходяща за всички членове на вашето семейство или група приятели? Занимание, което ще бъде еднакво ценено от дете, тийнейджър или възрастен. Е, точно това е: екскурзията за наблюдение на китове. Направете го и ще имате много радостни спомени от почивката си в Коста Адехе.

Морската фауна на Тенерифе

Голямото биоразнообразие в залива на Тенерифе гарантира постоянното присъствие на множество видове китоподобни, като например: пилотни китове и делфини, както и други мигриращи видове, като например: Космати китове, кашалоти, косатки, клюномуцунести делфини, петнисти делфини, обикновени делфини и грубозъби делфини.

Екскурзии с лодка за наблюдение на китове и делфини в Тенерифе

Ако се интересувате от екскурзия с лодка за наблюдение на делфини от Коста Адехе, разгледайте всички възможности, които предлагаме, и изберете най-подходящата за вас. Предлагаме много различни екскурзии, които основно се различават по продължителността и вида на лодката.

Всички екскурзии за наблюдение на делфини и китове тръгват от Пуерто Колон – пристанището, разположено в Коста Адехе.

Имаме лодки с малък брой участници, големи лодки и частни чартъри, буквално екскурзия за всеки. Просто намерете подходящата за вас и попълнете нашия формуляр за резервация, за да получите билетите си. Ако имате някакви специални желания относно екскурзията за наблюдение на китове, просто се свържете с нас и ние ще намерим най-доброто решение.

Чартър на катамаран Abrazo

abrazo catamaran charter in tenerife

Добрият избор ще бъде катамаранът Abrazo, с който ще имате комфортно пътуване и страхотно релаксиращо преживяване. Можете също така да предприемете 4,5-часова екскурзия с лодката Freebird или Royale Delfin и да посетите скалите на Лос Гигантес, освен да наблюдавате китове. Това може би е един от най-добрите начини да видите Лос Гигантес, тъй като ще можете да оцените по-добре размера и величието на тези впечатляващи скали от страната на океана.

Кратка екскурзия с катамаран Eden

Не сте толкова уверени във водата или разполагате с малко време, но все пак искате да видите китове и делфини? Не се притеснявайте, можете да го направите и малко по-кратко! Просто изберете 2 часа за наблюдение на китове с катамарана Eden.

Факти за Коста Адехе, Тенерифе

day trips in costa adeje

Подготвили сме някои факти и информация за Коста Адехе, които може да са ви интересни и полезни.

– До Коста Адехе се стига за около 45 минути от южното летище с обществен автобус или за 25-30 минути с такси.

– Коста Адехе се намира непосредствено след Плая де Лас Америкас, така че известният нощен живот и забавленията на Лас Америкас ще бъдат лесно достъпни за вас.

– Той е и най-новият туристически център на Тенерифе и разполага с най-луксозните хотели, елегантни ресторанти и търговски центрове.

– Климатът в Коста Адехе е много мек, така че времето през януари ще бъде почти същото като през юни.

– Плажовете на Коста Адехе са красиви и разполагат с всички необходими съоръжения, за да направят престоя ви удобен и приятен. Най-популярните плажове в Коста Адехе са: Playa Fañabé, Playa Troya, Playa el Duque.

Вижте също нашата статия за нещата, които трябва да правите в Коста Адехе на Тенерифе, за други налични дейности, както и за екскурзии с лодка за наблюдение на китове.

Надяваме се, че сме ви помогнали да разберете причините да резервирате екскурзия с лодка за наблюдение на китове от Коста Адехе Тенерифе. Не забравяйте, че можете да ни пишете на WhatsApp, за да направите своите резервации, в момента имаме много екскурзии с лодка за наблюдение на китове. Престанете да мислите за това и елате да прекарате едно приятно време с тези невероятни животни.

Какво казват нашите клиенти:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Свързани статии: