Първо публикуване: ноември 10, 2022 |

Гледане на китове в Плая де лас Америкас
Чартъри за лодки в Плая де лас Америкас
Наблюдение на китове и делфини от Playa de las Américas

В този текст ще намерите информация за наблюдение на китове и делфини от Плая де лас Америкас в Тенерифе. В bananapalmbay.com сме специализирани в наемането на лодки в Тенерифе за различни цели. Разполагаме с ветроходни лодки, моторни лодки, яхти, катамарани и други видове лодки, за да прекарате един прекрасен ден в морето.

Този път бихме искали да ви разкажем за дейностите, които се предлагат за наблюдение на китове от Плая лас Америкас и които включват и транспорт от хотела, в който сте отседнали.

Наблюдение на китове и делфини от Плая де лас Америкас

Full HD - humpback-whale-jumps-out-water-beautiful-jump-madagascar-tenerifeТова е едно от най-популярните занимания за туристите, които идват на Тенерифе. Имаме удоволствието да ви предложим частни чартърни лодки и споделени екскурзии за наблюдение на китове в пълен комфорт. На нашия уебсайт ще намерите най-добрите лодки за наблюдение на китоподобни от Плая де Лас Америкас и други курорти на острова.

Във водите на южната част на Тенерифе има голяма вероятност да видите делфини и китове. Лодките тръгват от Пуерто Колон към Ла Гомера, чиито води са дом на разнообразни морски животни. В този район на Атлантическия океан често може да се видят делфини и китове, които плуват щастливо.

Наблюденията са безопасни за животните и околната среда. Трябва само да се притеснявате да направите хубави снимки и да се насладите на момента. Напомняме ви да не хвърляте предмети във водата и да не издавате силни звуци, които могат да изплашат китовете.

Времето минава неусетно, когато сме в присъствието на тези дружелюбни животни. Насладете се на преживяването с близките си и особено с децата, които най-много се радват на това занимание.

Видове китоподобни, които можете да видите целогодишно в Тенерифе

Ето някои от видовете, които можете да срещнете по време на разходка с лодка в Тенерифе:

Делфин бутилконос

Full HD - Delfín mular-common-bottlenose-dolphinНаучно наименование: Tursiops truncatus. Можете да ги видите много близо до бреговете на Тенерифе. Можете да ги разпознаете по наситения им сив цвят, който постепенно избледнява към долните части на тялото. В зряла възраст те достигат дължина от 3 метра. Обикновено плуват на групи от средно 20 делфина.

Пилотни китове

Full HD - pilot-whale-globicephala-melas-atlantic-oceanНаучно наименование: Globicephala macrorinchus, известен също като пилотен кит. Това е голям зъбат китоподобен, който може да достигне 5 метра дължина и да тежи до 2 тона.

Те имат способността да се гмуркат на дълбочина над 1 000 метра за повече от 20 минути.

Видове със спорадична поява

Изброените по-долу видове се появяват в определени периоди от годината, така че наблюдаването им ще зависи от времето на годината, когато сте на почивка в Тенерифе.

Атлантически петнист делфин

Full HD - Stenella frontalis - Delfín moteado atlántico -Atlantic spotted dolphin-bНаучно наименование: Stenella frontalis. Името му се дължи на петната, които покриват повърхността на тялото му и които са напълно налични в зряла възраст. Те са много активни делфини, които плуват на групи. Дължината им достига до 2,3 метра, а теглото им е до 80 килограма.

Грубозъб делфин

Научно наименование: Steno bredanensis. Характерни за тях са вдлъбнатите зъби, които от своя страна дават името им. Освен това имат издължен череп, който ги прави лесни за различаване от другите видове. Дължината им достига 2,7 метра, а теглото им може да достигне 150 килограма. Окраската им е по-тъмна от тази на бутилконосите делфини и имат по-светли петна. Те плуват на групи от средно 8 индивида.

Кашалот

Full HD - sperm-whale-cachalotte

Научно наименование: Physeter macrocephalus. Това е голям вид с дължина, подобна на тази на кит. Можете да ги разпознаете по малкия гръбен плавник, голямата глава и тъмната кожа с ивици.

Този вид може да достигне до 18 метра и 50 тона тегло. Те се гмуркат на дълбочина до 2000 метра, за да търсят храна, и остават под водата повече от час. Могат да се видят по-често през пролетта.

Мигриращи видове, които се появяват в определени периоди от годината

Водите между Ла Гомера и Тенерифе са част от миграционния път на различни мигриращи видове. Ако имате късмет, ще можете да видите следните китоподобни по време на нашите екскурзии с лодка в Тенерифе:

Обикновен делфин

Full HD - shortbeaked-common-dolphin-delphinus-delphis-malaga-spain (3)Научно наименование: Delphinus delphis. Като много популярен вид във всички морета на планетата, в Тенерифе можете да ги видите през зимата. Характеризира се с жълтеникаво оцветяване на страните. Дължината му достига 2,5 метра, а теглото му е 120 килограма.

Лъжлива косатка

Научно наименование: Pseudorca crassidens. Това е общително и очарователно животно. Можете да ги разпознаете по издутината в средата на перките, стройното тяло и гръбния плавник с дължина около 10 инча. Интензивната му сива окраска е хомогенна. Достигат до 6 метра дължина и 1500 килограма тегло. Обикновено плува на големи групи от до 50 индивида.

Други видове, които се появяват спорадично в Тенерифе, са северният перконог кит, финвалът, кашалотът, делфинът на Фрейзър, косатката и др.

Частна екскурзия за наблюдение на китове и делфини в Плая де лас Америкас

Със следните дейности можете да предприемете напълно частна екскурзия с лодка, само вие и вашите гости. Ние ви предлагаме комфорт и уединение в морето за едно завладяващо приключение.

Чартър на моторна лодка за наблюдение на китове с Fairline 42

Tenerife motor boat charter Fairline 42 footНасладете се на тази невероятна лодка с максимален капацитет от 12 души. Отплаваме от Пуерто Колон към районите за наблюдение на китове на Тенерифе. След това ще хвърлим котва някъде в залива, за да могат всички да поплуват и да се разхладят. В зависимост от продължителността на пътуването можете да посетите залива Ел Пуертито, скалите и лъчезарния залив Маска.

Частен чартър на лодка с Neptuno за групи

Neptuno Tenerife Private Boat CharterПрекарайте един прекрасен ден в залива на южната част на Тенерифе с тази величествена лодка за до 22 пътници. Наблюдавайте китоподобните в естествената им среда. След наблюдението на китове се отправяме към красив залив, където можем да плуваме и да се гмуркаме с шнорхел.

Споделени екскурзии с лодка за наблюдение на китоподобни в Тенерифе

Ето списъка на дейностите, които се предлагат на нашия уебсайт за споделени екскурзии за наблюдение на китове и делфини.

Екскурзия за наблюдение на китоподобни в южната част на Тенерифе с катамаран Eden

eden catamaran tour tenerifeИмаме кратка дейност само за наблюдение на китове в Тенерифе. Тази екскурзия е с продължителност два часа и ще ви отведе до районите, които са най-често посещавани от делфини и китове.

Лодката тръгва от пристанището Пуерто Колон в Коста Адехе към съседния остров Ла Гомера. Екскурзията е насочена към наблюдение на делфини и китове в естествената им среда. Дейността включва освежаваща напитка.

Ако резервирате 3-часовата обиколка с катамаран Eden, ще се насладите на морето още повече. Тази обиколка включва спирка в залива за разхлаждане, плуване и гмуркане с шнорхел. Включени са и безалкохолни напитки, вода и бира.

Катамаран Royal Dolphin за наблюдение на китоподобни от Плая де Лас Америкас

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)Това е един от най-добрите ни варианти за наблюдение на китове в Тенерифе. Предлагаме ви страхотна лодка за незабравима екскурзия.

Royal Dolphin е модерна и просторна лодка, на която ще изпитате най-добрите емоции. Лодката ще ви отведе да видите китоподобните по уникален начин, тъй като има големи прозорци в пода, за да видите подводната дейност под лодката. Без съмнение това е начин да видите морето както никога досега.

Освен подводните прозорци, лодката разполага и с различни камери, които записват преминаването на животните в близост до лодката и след това ги прожектират на различни телевизори. Както виждате, чрез тази дейност ще се запознаете отблизо с морската фауна на Тенерифе.

След наблюдението лодката се отправя към залива Маска, а по пътя можете да се насладите на необятността на скалите Лос Гигантес. Когато стигнете до залива, лодката хвърля котва, за да могат всички да слязат и да се разхладят във водите на Атлантическия океан. Възползвайте се от възможността да се отпуснете на пясъка и да поиграете с водни играчки. Наслаждавайте се с приятелите и семейството си. Споделете красиви моменти заедно.

Заниманието завършва с вкусен обяд и връщане на пристанището, докато се любувате на гледките, които предлага островът.

Екскурзия с катамаран Maxicat до Лос Гигантес

maxicat catamaran tenerifeКаним ви да се насладите на морето и да видите китоподобни в Плая де Лас Америкас с нашия катамаран Maxicat. Можете да резервирате екскурзии от 3 или 5 часа, за да плавате из водите на Атлантическия океан в търсене на делфини и китове.

Лодката тръгва от Пуерто Колон в Коста Адехе и ви отвежда в посока остров Ла Гомера – район с голямо присъствие на китоподобни. Тук се събират различни морски животни, като най-популярни са бутилконосите делфини, които се приближават към лодките с радост. Морските животни в този район са свикнали с лодките, затова се приближават спокойно.

С Maxicat можете също така да обиколите скалите и да хвърлите котва в залива Маска, за да поплувате във водите му. Вземете приятелите си, за да се насладите на един чудесен ден в морето, да правите слънчеви бани, да плувате, да се гмуркате с шнорхел и да играете с водни играчки. Тази дейност включва транспорт и обяд.

Помощ и транспорт

contact usКакто споменахме в началото, всички тези дейности предлагат взимане от основните туристически центрове в Тенерифе. Ако се намирате в Плая де лас Америкас, просто ни пишете, кажете ни къде сте отседнали и ние ще ви вземем.

Изберете една от тези дейности за наблюдение на китове от Плая де лас Америкас и ни пишете, за да направите резервацията си. Предоставяме на ваше разположение нашия WhatsApp, на който можете да пишете, за да изясните съмненията си и да направите своята заявка. Възползвайте се от възможността да се насладите на морето в Тенерифе и да прекарате най-хубавите моменти от почивката си.

Какво казват нашите клиенти:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0