Първо публикуване: ноември 10, 2022 |

Гледане на китове в Пуерто дел ла Круз
Наблюдение на китове и делфини от Пуерто де ла Крус с транспорт

Нашата компания е специализирана в екскурзии за наблюдение на китове от Пуерто де ла Крус и други райони на Тенерифе. Каним ви да се насладите на това невероятно занимание по време на почивката си на острова. При заявка ви предлагаме приказни екскурзии с включен транспорт в различни райони на Тенерифе.

На нашия уебсайт ще намерите и различни лодки, с които да прекарате един чудесен ден в морето. Предлагаме ви лодки, яхти, ветроходни лодки, катамарани и други лодки. Доведете приятелите и семейството си, за да отпразнувате важни събития в морето.

Наблюдение на китове и делфини от Пуерто де ла Крус

По време на това занимание ще можете да видите и да се запознаете отблизо с морската фауна на Тенерифе в нейната естествена среда. Това е страхотно и много полезно преживяване. Нашите лодки са безопасни за околната среда и китоподобните.

Разполагаме с капитани с дългогодишен опит, които предлагат тази услуга. Те познават много добре залива на Тенерифе и най-добрите места за наблюдение на китове.

Както всички знаем, Тенерифе е едно от най-добрите места в света за наблюдение на китове, делфини и други китоподобни. Не можем да гарантираме, че ще видите много морски животни, но знаем, че има голям шанс да ги видите. Във водите между Тенерифе и остров Ла Гомера целогодишно се концентрират различни видове китоподобни.

Каним ви да ги наблюдавате с уважение и да се възхищавате на красотата им. Можете да правите снимки, да записвате видеоклипове и просто да се наслаждавате на момента. Това, което не можете да правите, е да плувате с делфините и другите животни, не можете да хвърляте боклуци във водата и да издавате силни звуци, които могат да ги изплашат.

Вземете партньора си на романтична разходка, благословена от морето и радостта на китоподобните в близост до лодката. Това е и чудесна възможност да изненадате децата, които много се радват на това занимание.

Какво можете да правите по време на наблюдението на китове и делфини?

 los-gigantes-tenerife-spainЗнаем, че наблюдаването на тези красиви животни само по себе си е фантастично занимание, но по време на разходките с лодка в Пуерто де ла Крус можете да се насладите и на други дейности. Каним ви да резервирате екскурзия за наблюдение на китове и делфини, която ще ви позволи също така да:

  • да се отпуснете на лодката
  • да се излежавате на слънце
  • да се любувате на гледките
  • Да споделите със семейството, приятелите и партньора си
  • да се любувате на скалите Los Gigantes
  • Освежете се и поплувайте на някой от плажовете на Тенерифе.

Можете да резервирате нашите екскурзии с лодка с различна продължителност. По-дългите маршрути включват посещение на скалите Лос Гигантес – величествен природен паметник, който не можете да пропуснете. Тези огромни стени се издигат над крайбрежието на Тенерифе на средна височина от 500 метра. Подводните гмуркачи също могат да плуват близо до основите им, които могат да се видят на дълбочина до 30 метра.

Друга забележителност, която не бива да пропускате, е заливът Маска. Това е емблематичен малък плаж в Тенерифе. Разположен е на скалите и до него може да се стигне само с лодка или пеша. Там ще откриете комфортна природна среда, която ви приканва да се отпуснете. Ако искате да резервирате екскурзия с лодка, която включва тези точки, просто ни пишете на WhatsApp и ние с удоволствие ще ви помогнем да изберете най-подходящата за вас дейност.

Китоподобни, които можете да видите в Тенерифе

В този раздел бихме искали да ви разкажем за някои от видовете китоподобни, които ще можете да видите по време на екскурзиите с лодка за наблюдение на китове.

Делфин бутилконос (Tursiops truncatus)

Full HD - shortbeaked-common-dolphin-delphinus-delphis-malaga-spain (1)Това е най-известният вид делфин във водите на Тенерифе. Той може да бъде открит в непосредствена близост до брега, като плува на групи от 20 до 30 индивида. В зряла възраст достигат размер от 3 метра, а в ранна възраст – средно около 2,7 метра. Можете да ги видите през цялата година в определени райони на югозападното крайбрежие на Тенерифе.

Пилотски кит (Globicephala macrorinchus)

Full HD - pilot-whale-globicephala-melas-atlantic-oceanИзвестен също като пилотен кит. Той е вид, принадлежащ към семейство делфини, но заради размера си принадлежи към наименованието кит. Той е зъбато китоподобно, което може да надхвърля 5 метра дължина и да тежи повече от 2 тона. Среща се целогодишно в Тенерифе.

В допълнение към тези видове китоподобни, Тенерифе е дом и на други през определени периоди от годината. Тенерифе е част от миграционния път на други китоподобни, така че ако отидете в подходящия момент, ще можете да ги видите. В следващия списък ви показваме някои от делфините или китовете, които можете да видите в Тенерифе:

  • финландски кит
  • кит на Брайд
  • Северен финвал
  • Ивичест делфин
  • Делфин на Фрейзър
  • Кит-убиец
  • Делфин на Рисо
  • Кашалот
  • Пигмейски кашалот
  • и др.

Частна екскурзия за наблюдение на китове и делфини в Пуерто де ла Крус

По-долу ще намерите преглед на нашите частни екскурзии с лодка в Пуерто де ла Крус. В края на текста ще намерите пълния списък на дейностите. Когато кликнете върху всяка от тях, ще видите повече подробности и формуляра за резервация.

Чартър на моторна лодка за наблюдение на китове с Fairline 42

Tenerife motor boat charter Fairline 42 foot

Това е впечатляваща моторна лодка с капацитет 12 души, която ще ви позволи да се насладите на морето в комфорт. Отплаваме от пристанището на Пуерто Колон към най-подходящите райони за наблюдение на китовете и делфините на Тенерифе. След като се насладите на морските животни, лодката хвърля котва, за да могат всички да слязат да поплуват и да се гмуркат с шнорхел.

Чартър на частна лодка Neptuno за групи

Neptuno Tenerife Private Boat CharterС тази прекрасна лодка за до 22 гости ще забравите за всички проблеми. Насладете се на един незабравим ден във водите на южното крайбрежие на Тенерифе. Ще можете да видите китоподобни отблизо в естествената им среда. След като оцените красотата на делфините, лодката се насочва към залив за плуване и гмуркане с шнорхел.

Частен чартър на лодка за наблюдение на китове с Galatea

Sailing Boat Charter in Tenerife GalateaНаемете тази сензационна ветроходна лодка за до 7 пътници точно сега. Елате и се насладете на завладяващо приключение, за да видите китове и делфини в естествената им среда. Празнувайте с приятелите и семейството си в Атлантическия океан с изключителност. Лодката пристига съвсем близо до местата, където преминават китоподобните, така че ще можете да ги видите и чуете. След наблюдението ще можете да се разхладите в красив залив. Включено е оборудване за гмуркане с шнорхел, напитки и закуски.

Споделени екскурзии за наблюдение на делфини и китове от Пуерто де ла Крус

По-долу е представен списък на екскурзиите и наличните лодки за наблюдение на китове и делфини от Пуерто де ла Крус.

Наблюдение на китове и делфини в Тенерифе с Freebird

catamaran tour with freebird to los gigantesПредлагаме ви тази фантастична екскурзия с взимане от основните хотели в Пуерто де ла Крус. С продължителност 4 часа и половина ще можете да се разделите с китоподобните на Тенерифе от Пуерто де ла Крус.

Отпуснете се по време на тази спокойна морска екскурзия, при която можете да посетите и скалите Лос Гигантес и залива Маска. Лодката се насочва към районите, където е най-вероятно да се наблюдават китове, за да бъде пътуването успешно.

Екскурзията включва разходка покрай скалите Лос Гигантес, за да се полюбувате на тяхното величие, а след това спиране в залива Маска за освежаващо плуване. След това ще се насладим на вкусен обяд и накрая ще се върнем на пристанището. Насладете се с приятелите и семейството си на един забавен ден в морето с китове и делфини.

Екскурзия за наблюдение на китове в Тенерифе с Royal Dolphin от Пуерто де ла Крус

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)Каним ви да се качите на борда на Роял Делфин – голям катамаран, за да празнувате с приятели и да се забавлявате. Ако се намирате в Пуерто де ла Крус, това занимание е за вас.

С продължителност 4,5 часа, Royal Dolphin ви предлага забавна и приятна екскурзия за наблюдение на китове и делфини в Тенерифе. С тази лодка преживяването е по-забавно и оставя у нас най-добри спомени. Лодката е оборудвана с подводни прозорци в пода, през които можете да видите животните, плуващи спокойно под водата.

Лодката е оборудвана и с подводни камери, които записват красиви видеоклипове на подводната дейност, които се прожектират на борда. Чрез телевизорите ще можете да се насладите на спокойния и безгрижен ход на животните, които се приближават към лодката.

След наблюдението лодката се отправя към скалите Лос Гигантес, които ще ви впечатлят с големите си размери и височина. След това ще пристигнем в залива Маска, за да поплуваме и поиграем на плажа с приятели. Екскурзията завършва с вкусен обяд на шведска маса, преди да се върнем на пристанището.

Тази дейност предлага взимане от Пуерто де ла Крус, всичко, което трябва да направите, е да ни пишете на нашия WhatsApp, за да проверите наличността на трансфера според мястото, където сте отседнали.

Екскурзия с катамаран Maxicat до гигантите

С тази 5-часова дейност ще можете да видите делфини и китове от Пуерто де ла Крус. Предлагаме трансфер по заявка, не забравяйте да ни пишете предварително на WhatsApp, за да направите резервацията си.

maxicat catamaran tenerifeПо време на тази екскурзия ще можете да видите отблизо най-очарователните морски животни на острова. В района близо до Ла Гомера има много делфини и китове, които често идват до лодките, за да се поздравят.

След наблюдението Maxicat се отправя към залива Маска, за да могат всички да се разхладят в морето. Водите на Атлантическия океан ви очакват, за да се насладите на един сензационен ден. Можете да правите слънчеви бани, да играете на пясъка, да плувате и да се гмуркате с шнорхел. Ще прекарате един страхотен ден със семейството и най-добрите си приятели.

Транспорт

Предлагаме посрещане от различни места в Пуерто де ла Крус. За да ви дадем повече информация, свържете се с нас още сега на нашия WhatsApp, за да проверите наличността на трансфера според мястото, където сте отседнали.

Каним ви да резервирате нашите дейности за наблюдение на китове от Пуерто де ла Крус. Разполагаме с всичко, от което се нуждаете, за да се насладите на преживяването. Разполагаме с първокласни лодки, опитни капитани и маршрути, съобразени с вкусовете на нашите клиенти. Оставете всичко в нашите ръце. Поставяме нашия WhatsApp на ваше разположение, за да ни уведомите за съмненията си и да направите резервацията си. В списъка в края на текста ви показваме по-конкретни подробности за нашите дейности, а когато влезете във всяка от тях, ще намерите всичко, което предлагат, заедно с форма за контакт за вашата резервация. Очакваме ви, за да се насладите на едно вълшебно преживяване по време на почивката си в Тенерифе.

Какво казват нашите клиенти:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Свързани статии: