Bussutflykter från La Caleta

Bussutflykter från La Caleta

Guide

I den här artikeln presenterar vi allt du behöver veta innan du bokar dina bussutflykter från La Caleta till olika platser på Tenerife. Vi har hjälpt våra kunder att välja de bästa aktiviteterna för att njuta av sin semester på Teneriffa i mer än 15 år. Vi vet vad du behöver och vi är här för att vägleda dig med de bästa rekommendationerna.

Om du har några frågor kan du skriva till oss direkt till WhatsApp som du hittar på den här sidan. Därifrån kommer vi att besvara dina frågor och göra dina bokningar. Läs vidare för att ta reda på de bästa platserna på Teneriffa och hur du kan besöka dem med våra buss- och minibussresor i La Caleta.

La Caleta

Om du är på semester på vår fantastiska ö Teneriffa hoppas vi att du har ditt livs tid. Missa inte chansen att njuta av allt vi har att erbjuda. Se våra strålande och alltid soliga stränder. Promenera längs våra otaliga naturstigar och besök historiska monument. Glöm inte att besöka våra vulkaner, klippor och naturliga pooler.

La Caleta är en plats med stor turistisk och vetenskaplig attraktion på Teneriffa. Det är en by med en unik charm och en vacker strand som är rik på biologisk mångfald. Förutom att njuta av ett välförtjänt bad i det turkosa vattnet som badar på dess stränder kan du inte åka härifrån utan att njuta av en god tallrik fisk och skaldjur på bästa kanariska vis. Kom ihåg att detta är ett område som är känt för sina skaldjur och det är det första du bör prova under ditt besök.

Nu, efter att ha njutit av La Caleta som det ska vara, är det dags att fortsätta utforska Teneriffa och det är vad vi är här för. Vi tar gärna med dig till andra intressanta platser på Teneriffa. Vi har olika utflykter med buss och VIP-minibuss som vi berättar om i följande text.

Busutflykter till berget Teide

Bussutflykter från La Caleta

Teide nationalpark är den vackraste platsen på ön. Det sägs att ursprungsbefolkningen Guanches hade den som en speciell och gudomlig plats. För dem var det en helig plats och vulkanen var deras beskyddare. Parken har speciella egenskaper som är svåra att hitta någon annanstans. Här kan du se olika djur- och växtarter. En annan fördel med Teide är dess astronomiska station där du kan se stjärnorna och kosmos stjärnor. Vi bjuder in dig att komma med hela familjen för att titta närmare på planeterna och stjärnorna. Upptäck stjärnornas skönhet och bli förvånad över den intensiva aktiviteten på vår solens yta. I detta område får du också stanna över natten för att njuta av en trevlig och lugn natt och sedan upptäcka skönheten i Teneriffas soluppgång. Här finns en linbana för besökare som inte vill klättra, och den är lämplig för hela familjen inklusive barn och äldre.

Besök Masca, Vilaflor och Garachico

Bussutflykter från La Caleta

Under din semester på Teneriffa måste du besöka byn Masca, som är oöverträffad för sin skönhet och lugn. Du bör också besöka Masca-ravinen, som är berömd bland vandrare på Teneriffa. Här kan du vandra ner till kusten efter en svår väg för erfarna vandrare. Slutet av ravinen är den bästa delen eftersom du når en magisk strand som kallas Masca Bay. Detta är en strand som endast kan nås med båt eller genom att gå ner i ravinen, den har mörk sand som ett resultat av vulkanisk aktivitet och tar emot de milda smekningarna från Atlantens vatten.

Vilaflor är en stad nära Teide och ligger på öns högsta punkt. Kom och besök den för att njuta av dess historiska monument och naturattraktioner. Vi rekommenderar dig att besöka ”Paisaje Lunar” (månlandskap) full av lugn och naturens ljud. Här kommer du att ta fantastiska bilder eftersom denna typ av landskap inte upprepas på någon annan plats.

Vi vill också nämna staden Garachico, en vacker stad på norra Teneriffa som bevarar minnena av vad som tidigare var en viktig handelshamn. Numera bevarar den sin hamnessens tillsammans med nya former av kultur och konst. Här får du lära känna olika historiska monument. Kom och upptäck dess torg, kloster, kyrkor och andra traditionella byggnader.

Privat tur på Teneriffa

Autentiska städer på Teneriffa och dess naturlandskap

Vi har en utflykt till Santa Cruz de Tenerife, La Laguna och den vackra byn Taganana. I slutet av texten hittar du den fullständiga listan över guidade bussutflykter för att upptäcka de vackraste hörnen av vår ö. Kom ihåg att du kan skriva till oss på WhatsApp när du vill göra dina bokningar och lösa eventuella tvivel.

Santa Cruz de Tenerife har ett mycket viktigt historiskt arv som du kan njuta av genom sin koloniala arkitektur. Här hittar du modern arkitektonisk utveckling som står i kontrast till det traditionella. Som stopp för de största kryssningsfartygen som anländer till ön är det fortfarande en av de viktigaste städerna när det gäller turism.

Vi tar dig också med på en rundtur i La Laguna, en av de städer du inte får missa. Den har rykte om sig att vara en livlig stad med en ung och förnyad anda. Den är i full utveckling och har under de senaste åren positionerat sig som ett exempel för andra städer när det gäller framsteg och utveckling. På dess gator hittar du historiska byggnader och mycket kultur i en modern och bevarad atmosfär. Här finns också Kanarieöarnas första universitet, vilket bidrar till att fylla gatorna med livliga och roliga ungdomar. Glöm inte att inkludera La Laguna i dina planer och bussturer på Teneriffa.

La Laguna - Teneriffa norra (1).min

Slutligt vill vi prata om landsbygdsparken Anaga. Denna park ligger på ett gammalt bergsmassiv som är täckt av gröna skogar och mycket dimma. Ta en promenad längs dess slingrande vägar och magiska landskap. Det kommer att kännas som om du rörde vid himlen från marken. Det finns många människor här som vet hur man lever i harmoni med naturen, så jordbruk är den viktigaste kommersiella verksamheten. Vi inbjuder dig att upptäcka dess vackra stränder vid foten av ravinerna. Ett verkligt paradis med stort turistintresse som är internationellt erkänt. Inom denna vackra park bor olika byar med jordbruksverksamhet och perfekt anpassning till det lantliga landskapet. En av dessa byar är Taganana, som vi tar dig till med våra bussturer så att du kan njuta av upplevelsen att gå genom dess gator och lära känna dess kultur.

Busresa till Teneriffa och dess magiska byar

Det är ett sant nöje att ta dig med på upptäcktsfärd på Teneriffa, dess historia, kultur och traditionella arkitektur. I det här avsnittet vill vi berätta om våra bussturer genom charmiga byar och naturlandskap med stort turistvärde. Vi bjuder in dig till La Candelaria, La Orotava, Icod de los Vinos, Garachico, Los Gigantes och topparna i Erjos.

Först och främst vill vi berätta om La Candelaria, en vacker stad på sydöstra Teneriffa. Dess religiösa betydelse började när bilden av Jungfrun av La Candelaria, Kanarieöarnas skyddshelgon, hittades där. Vår skyddshelgons basilika tar emot hundratals hängivna som kommer till henne i jakt på mirakel och för att hedra henne.

Candelaria Tenerife (2)

En annan av Teneriffas viktigaste sevärdheter är La Orotava, en vacker by i norra delen av ön och precis vid Teidebergets sluttningar. Där hittar du många historiska hus, museer, kyrkor, trädgårdar och restauranger med den bästa kanariska maten. Det är en bra idé att besöka dess restauranger för att smaka på den kanariska skärgårdens autentiska smaker. Icod de Los Vinos är en vacker stad som är känd för sin gastronomi och sitt kulturella värde. Men det som mest lockar turisterna till denna stad är närvaron av världens äldsta drakträd. Här finns det välkända Drago Milenario, som med sina långa levnadsår ger skugga åt sina besökare.

La Orotava - Teneriffa (9).min

Du bör inte ge dig av utan att besöka Jättarnas klippor, Teneriffas eviga beskyddare. Dessa enorma klippskärmar har sitt ursprung i de forntida eruptioner som avsatte sediment på öns västkust. Idag kan vi njuta av deras oändlighet och stora skönhet. Dess raviner faller ner mot havet och skapar på vissa ställen vackra vikar med mörk sand och kristallklart vatten. Denna region är en av de viktigaste när det gäller turism och rekreation. Erjos är en by som ligger i landsbygdsparken Teno med vackra bergssluttningar och magiska stigar. Vi tar dig med på upptäcktsfärd i dess dalar och raviner, och därifrån kan du se ön från ett annat perspektiv.

jet ski safari los gigantes tenerife (1)

Smaka på smakerna och vinerna på Teneriffa

Slutligen vill vi berätta om en annan typ av busstur i La Caleta där du får lära känna några av Teneriffas plantager på nära håll. Bussturen inkluderar vinprovning och en måltid som är representativ för Teneriffas gastronomi.

Busutflykter för att lära känna La Gomera

.
VIP-exkursion La Gomera (9)

Vi har andra bussturer i La Caleta för att lära känna grannön La Gomera. Lär känna dess byar, kultur och historia. Du kan boka den delade utflykten eller VIP-alternativet med förstklassig service.

Kontakt och bokningar

.
För att göra dina bussturer i La Caleta är det bara att skriva till oss på WhatsApp, vi väntar på dig för att klargöra dina tvivel och boka din plats. Kom ihåg att kontakta oss i förväg för att vara säker på att du kan åka det datum du har valt eftersom vi får många förfrågningar. Glöm inte att du kan göra privata eller delade bussturer. Du väljer själv vilken typ av aktivitet som passar dina intressen och om du reser med din familj. Vi vill att du ska njuta av Teneriffa till fullo, lära känna varje hörn, andas luften från dess skogar och smaka på dess livliga smaker.

Bussutflykter i La Caleta
Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Relaterade artiklar:
Stränder i La Caleta