Garachico tenerife air view.min

Гарачико

Гарачико се намира в североизточната част на остров Тенерифе и е историческо селище, което някога е било главното пристанище на острова за риболов и търговски дейности. Така е било до момента, в който през XVIII в. то е поразено от вулкана Тревехо.

Там ще откриете исторически паметници и добре запазена емблематична архитектура, поради което от 1994 г. Гарачико се счита за ценност от културно значение.

Garachico (5) Church.min

Улиците на града се отличават с пъстрите си калдъръми, по които можете да опознаете историческите му сгради и църкви, изпълнени с вяра и надежда. Не можете да си тръгнете, без да посетите замъка Сан Мигел, църквата Нуестра Сеньора де лос Анхелес и манастирите Санто Доминго и Сан Франциско.

Преди бедствието, причинено от вулкана, градът е бил важно място, което е привличало много богати семейства, и именно те са се заели със задачата да украсят улиците му с калдъръм и да му придадат онази уникална същност, която все още можем да усетим, когато се разхождаме по улиците му.

Garachico Tenerife Pools.min

Тук се провежда известният фестивал „Сан Роке“, който привлича национални и международни туристи. Това е оживен и популярен фестивал, по време на който всички излизат по улиците, за да придружат светеца. Ако се случи да бъдете там на 16 август, ще можете да празнувате заедно с каруците, стадата животни, радостта на хората и музикалните групи, като всички заедно напредват към отшелничеството.

Този фестивал се празнува от XVII в. насам и сега е обявен за фестивал от национален туристически интерес. По време на тях, освен поклонението в селото, рибарите извършват поклонение по вода. Различни лодки придружават светеца по крайбрежието.

Пейзажът на Гарачико е покрит с канарски борови дървета, които покриват повече от половината от територията, придружавайки вулканичния пейзаж. По крайбрежието има много бананови плантации, а в средната част на страната до малките къщички се отглеждат различни култури за самозадоволяване.

Garachico coastal view tenerife.min

Крайбрежните плажове са съставени от черен пясък с вулканичен произход, а някои участъци са с камъчета. Наред с това пейзажът се отличава с внушителни скали и гъста растителност. Ел Калетон е плажът, който привлича най-много посетители, популярен е с естествения си плувен басейн. Тук ще намерите всички услуги, от които се нуждаете, за да се насладите на един сензационен ден на плажа.

Garachico Tenerife Beach.min

На брега на морето се намира яхтеното пристанище, където могат да се намерят различни рибарски и морски спортни лодки.

Garachico Tenerife Harbour .min

От това, което видяхте, Гарачико интегрира плажна среда, яхтено пристанище, исторически пейзаж и вулканични гледки, което прави този град едно от най-красивите и привлекателни места за посещение в Тенерифе.

Locations: