Candelaria Tenerife (1)

Канделария

Канделария е община в Санта Крус де Тенерифе, разположена в югоизточната част на Тенерифе. Това е град с богата история, култура и силни религиозни ценности.

Известен е с това, че е запазил наследството на гуанчите (аборигените на Тенерифе) и че е мястото, където през XIV в. аборигените намират образа на Дева Мария де ла Канделария (покровителка на Канарските острови). Въпреки че действителният образ е изгубен по време на буря през XIX в., Канделария остава централното място, където хиляди вярващи се стичат, за да отдадат почит на своята покровителка.

Candelaria Tenerife (2)

Тук се намира базиликата Нуестра Сеньора де ла Канделария – първият мариански храм на Канарските острови и мястото, където светецът покровител е защитен. Около църквата са разположени девет бронзови статуи на гуанче менче, които са там, за да ни напомнят кои са първите заселници на това място.

Базиликата е емблематичният паметник на Канделария и най-посещаваният от туристите. Всяка година на 15 август хиляди поклонници идват рано сутринта от различни части на острова, за да почетат своя светец-покровител и да отпразнуват празника на светеца-покровител. Именно на 15 август, някъде през XV в., образът на светеца-покровител за първи път се появява на брега на селото. Много популярни са и фиестите на Кармен и Санта Ана, които се провеждат всяка година през юли в града.

Но Канделария не е само култура и религия, както е характерно за градовете на Тенерифе, Канделария има и красиви селски околности със силен туристически потенциал. Тя предлага много възможности за чудесна почивка и е мечтано място за любителите на пешеходния туризъм, които ще открият в рамките на общината различни маршрути за опознаване на средните и гъстите гори на региона.

В същото време тя е ограничена от контур от красиви плажове с очарователни пейзажи. Това са плажове с тъмен пясък, дължащ се на вулканичния им произход, но са също толкова привлекателни и освежаващи. Зад тях са разположени величествени планини, пълни с растителност, които придават цвят и хармония на гледката. Насладете се на разходки с лодка и посетете пещерите, които крият тайните на острова.

Тъй като е рибарско селище, винаги ще бъдете заобиколени от докове и лодки и ще можете да наблюдавате рибарите по крайбрежието. Моряшкият дух присъства не само на брега, но можете да го усетите по улиците и в същността на жителите му.

Гастрономията също е силна страна в Канделария. Обядвайте с прясна риба, дошла от морето, и се насладете на вкусен местен десерт със семейството. На крайбрежната алея ще откриете голямо разнообразие от ресторанти, барове и заведения за бързо хранене.

Ако говорим за плажове, можете да се насладите на Playa de Las Caletillas, където можете да се насладите на морския бриз по крайбрежната алея. Друг плаж в Канделария е Playa de Punta Larga, характерен със своите камъчета и чакъл, където можете да дойдете и да се насладите на спокойствието на морето.

Ще намерите и много алтернативи за приятно прекарване на сушата, като например да посетите стария кралски път с неговите магазини и ресторанти, кметството, центъра за занаяти, базиликата и площад „Пласа де ла Патрона“.

Locations: