Candelaria Tenerife (1)

Candelaria

Candelaria er en kommune i Santa Cruz de Tenerife, som ligger i den sydøstlige del af Tenerife. Det er en by med en masse historie, kultur og stærke religiøse værdier.

Den er berømt for at bevare arven fra Guanches (aboriginerne på Tenerife) og for at være det sted, hvor aboriginerne fandt billedet af Virgen de la Candelaria (De Kanariske Øers skytshelgen) i det 14. århundrede. Selv om det egentlige billede gik tabt i en storm i det 19. århundrede, er Candelaria stadig det centrale sted, hvor tusindvis af troende strømmer til for at hylde deres skytshelgen.

Candelaria Tenerife (2)

Her finder du Basilica of Nuestra Señora de la Candelaria, det første mariatempel på De Kanariske Øer og stedet, hvor skytshelgenen beskyttes. Rundt om kirken er der ni bronzestatuer af Guanche-menceyes, som er der for at minde os om, hvem der var de første bosættere på stedet.

Basilikaen er Candelarias emblematiske monument og det mest besøgte af turisterne. Hver 15. august kommer tusindvis af pilgrimme tidligt om morgenen fra forskellige dele af øen for at ære deres skytshelgen og fejre skytshelgenes festligheder. Det var den 15. august engang i det 15. århundrede, at billedet af skytshelgenen første gang dukkede op på landsbyens kyst. Meget populære er også festlighederne Carmen og Santa Ana, som afholdes hvert år i juli i byen.

Men Candelaria handler ikke kun om kultur og religion, som det er typisk for byerne på Tenerife, Candelaria har også smukke landlige omgivelser med et stort turistpotentiale. Den tilbyder mange muligheder for en god ferie og er et drømmested for vandrere, som inden for kommunen finder forskellige ruter til at udforske regionens mellemland og tætte skove.

Samtidig er den afgrænset af et udsnit af smukke strande med fortryllende landskaber. Det er strande med mørkt sand på grund af deres vulkanske oprindelse, men de er lige så attraktive og forfriskende. Bag dem ligger majestætiske bjerge fulde af vegetation, der giver farve og harmoni til udsigten. Nyd bådture og besøg grotterne, der gemmer på øens hemmeligheder.

Da øen er en fiskerby, vil du altid være omgivet af havne og både, og du vil kunne se fiskerne langs kysten. Søfarerånden er ikke kun til stede på kysten, men du kan mærke den i gaderne og i indbyggernes væsen.

Gastronomien er også et stærkt punkt i Candelaria. Spis frokost med frisk fisk frisk fra havet, og nyd en lækker lokal dessert med familien. På promenaden finder du et stort udvalg af restauranter, barer og fastfoodsteder.

Hvis vi taler om strande, kan du nyde Playa de Las Caletillas, hvor du kan nyde havbrisen langs strandpromenaden. En anden strand i Candelaria er Playa de Punta Larga, der er kendetegnet ved sine småsten og grus, hvor du kan komme og nyde havets ro.

Du finder også mange alternativer til at få en god tid på land, f.eks. kan du besøge den gamle kongevej med butikker og restauranter, rådhuset, håndværkscentret, basilikaen og Plaza de la Patrona.

Locations: