La Laguna - Tenerife North (4).min

La Laguna

San Cristóbal de La Laguna eller blot La Laguna ligger i den nordøstlige del af Tenerife. Den har sit navn efter en enorm lagune, som tidligere lå ved siden af byen, men som senere tørrede ud, og byen Vega Lagunera blev etableret på den.

La Laguna - Tenerife North (3).min

La Laguna er en by fuld af liv og unge mennesker. Her finder du historiske bygninger blandet med moderne travlhed. På den ene side finder du majestætiske kirker, palæer, paladser og historiske bygninger og på den anden side fashionable forretninger, prestigefyldte butikker og mange luksusbutikker.

Langs gaderne finder du også barer, restauranter og underholdningssteder, hvor du kan have det sjovt. Siden 1927 har den været hjemsted for det første universitet på De Kanariske Øer, som i dag fortsat bringer viden og glæde til byen. I dens gader kan du mærke en stærk universitetsstemning, og du vil af og til støde på muntre unge mennesker.

La Laguna - Tenerife North (7).min

Nogle indbyggere på De Kanariske Øer kalder stadig byen for “Aguere”, dens gamle guanche-navn fra før erobringen af Tenerife. Efter denne begivenhed blev den øens hovedstad og var på det tidspunkt øens økonomiske, politiske, militære, kirkelige og kulturelle centrum. Den blev valgt som hovedstad, fordi den lå i midten af øen og havde en strategisk god beliggenhed for at afværge piratangreb.

La Laguna - Tenerife North (8).min

De, der besøger den, søger kultur og fritid, og den er blevet et referencepunkt i hele øgruppen. På grund af dens karakteristika og den tiltrækning, den har, ser det ud til, at den igen er Tenerifes hovedstad, som den var i sin tid. Så meget, at indbyggerne i Santa Cruz de Tenerife (øens hovedstad) i dag tager til La Laguna i jagten på sjov.

Kolonialt design

La Laguna - Tenerife North (9).min

Byen har stadig bevaret den oprindelige indretning, som den havde i det 15. århundrede, så når du går gennem dens gader, bliver du transporteret tilbage til de koloniale år. La Laguna har endda tjent som model for udformningen af mange kolonibyer i Amerika. Det er disse karakteristika, der gjorde, at Unesco i 1999 udnævnte den til verdensarvsliste.

tenerife shopping.min.min

Efter at byen fik denne anerkendelse, gennemgik den nogle positive forandringer, der blev foretaget nogle renoveringer af de historiske bygninger, og hovedgaderne blev gjort gågader, og nu er byen en sand perle at besøge.

Den har den turistmæssige fordel at ligge meget tæt på Puerto de la Cruz og at have Tenerife Nord lufthavn, som har gode forbindelser med resten af øerne i øgruppen, resten af landet og udlandet.

Strande i La Laguna

  • El Arenisco: er en strand med mørkt sand og mange klipper, hvor man kan beundre det landskab, der er skabt af vulkansk aktivitet. Denne strand ligger ved siden af en naturlig swimmingpool og modtager flest besøgende i weekenderne.
  • El Arenal: Det er en af de smukkeste og mest overfyldte strande på Tenerife. Den er omgivet af meget høje bjerge, der får os til at tro, at vi er undsluppet byens stress. Nyd dens krystalklare vand og havets ro. Her egner bølgerne sig til surfing, og vores pelsede venner, hunde, er velkomne.
  • El Roquete: Det er en strand med moderat velstand, der har et godt hoteludbud i omgivelserne og et godt ankerpladsområde.
  • Punta del Hidalgo: et af de mest besøgte steder i La Laguna med charmerende naturlige pools, der tiltrækker turister fra hele landet. De har overvågning og alle tjenester for badegæster.
  • Bajamar: det er et andet sted med naturlige pools, der vil fange din opmærksomhed for sin charme og gode service. Det har det blå flag og tilbyder alle tjenester til badegæster. Slap af og nyd svømningen med børnene og hele familien. Her finder du mange rastepladser, der tiltrækker både lokale og besøgende.

Langs promenaden finder du mange barer og restauranter, hvor du kan smage lækre retter og dele drinks med venner.

Locations: