La Orotava - Tenerife (6).min

La Orotava

La Orotava er en by i den nordlige del af Tenerife. Den er beliggende på en af Teide-bjerget og anses for at være en af de smukkeste byer på Tenerife.

En stor del af byens areal er skovskov, og det er den kommune, der huser den største udvidelse af Teide Nationalpark med i alt 80 % af dens areal.

Det historiske centrum af La Orotava har siden 1976 haft udmærkelsen som historisk-kunstnerisk område på grund af skønheden i bygningerne, som er bevaret i perfekt stand på trods af turisternes gennemstrømning.

La Orotava - Tenerife (11).min

Gå langs dens gader, hvor du kan indånde en karakteristisk statelig luft, nyde udsigten og observere de forskellige koloniale huse med farverige blomster på deres balkoner.

La Orotava-dalen

Orotava-dalen er kendt for sine strålende haver, vandveje og det fantastiske klima, der tilsammen udgør et utroligt landskab, der ledes af vulkanen Teide. I dalen finder du:

  • Teide National Park
  • Naturparken Corona Forestal
  • Pinoleris naturreservat
  • Det beskyttede landskab La Resbala

winter landscape of Teide National Park

Strande i La Orotava

Selv om kun en lille del af byen grænser op til havet, og det meste af byen består af klipper, er der tre strande med mørkt sand af vulkansk oprindelse:

  • Playa Ancon: Det er en vild strand, som kun få mennesker kommer til på grund af dens komplicerede adgang. Du skal gå ca. 30 minutter ad en sti fra det sted, hvor du parkerer din bil. Af denne grund er det en eksklusiv strand og ideel for dem, der søger lidt privatliv.
  • Playa de los Patos: Den er mest besøgt af surfere, der nyder de aktive bølger, og naturister, der er interesseret i regionens endemiske arter.
  • Playa Bollullo: er en smuk vild strand, der er meget populær på Tenerife. Den er let tilgængelig og tilbyder fremragende faciliteter, så den modtager mange badegæster, især om sommeren. Den har et parkeringsområde og kan lejes med liggestole og parasoller.

Corpus Christi-festlighederne

Dette er en af de mest repræsentative fester i denne region. Den afholdes mellem maj og juni, og det er skik at lave tæpper med blomster foran rådhuset. Det vigtigste tæppe er lavet med vulkansk sand, der er hentet fra Teide-bjerget. Det er et stort tæppe, der fylder hele pladsen, og der bruges sand i alle farver til det.

Denne fejring fik større betydning fra det 19. århundrede og frem, da familien Monteverde lavede et tæppe af blomster for at fejre, at Corpus Christi-processionerne passerede foran deres hus.

La Orotava - Tenerife (9).min

Påskeugen

Dette er en begivenhed af stor betydning i La Orotava. Hvert år modtager den et stort antal mennesker til minde om Kristi lidelse, død og genopstandelse. Gaderne er fyldt med processioner med lokale og udenlandske billeder. Mange familier organiserer sig for at holde billederne, som bæres på trætroner eller sølvtroner. Dette er en af de fester, hvor byens arkitektoniske arv blandes med indbyggernes antropologiske værdier.

Gastronomi

Her finder man et bredt udvalg af typiske retter, der kombinerer lokale fisk med afgrøder fra det mellemste landområde, samt gryderetter, kød, oste og lokale vine. Men du finder også internationale restauranter, så du har et bredt udvalg af muligheder til din rådighed.

La Orotava - Tenerife (13).minLa Orotava - Tenerife (12).minLa Orotava - Tenerife (9).minLa Orotava - Tenerife (8).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (5).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (4).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (3).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (2).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (1).min

Locations: