Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)

Landsbyen Masca

Landsbyen Masca ligger på Teno-massivet, en av de tre fjellformasjonene som utgjør øya Tenerife. I likhet med andre samfunn på øya, har landsbyen Masca blitt erklært en aktiva av kulturell interesse med status som historisk sted. Det er 600 meter over havet og er omgitt av de imponerende Teno-fjellene, som er en fryd i sin ro og sjarm.

Det er omgitt av enorme kløfter og klipper som utgjør en del av Los Gigantes-klippene.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Hva kan jeg gjøre i Masca Village?

Det er en vakker landsby nordvest på Tenerife i provinsen Santa Cruz de Tenerife. Her finner du en kirke fra 1700-tallet, noen få restauranter og mange små hus med mur og tre som gir liv til stedet. I sentrum kan du ta rolige spaserturer og slappe av i noen av barene.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)

I sentrum av landsbyen finner du Masca-museet, som presenterer landsbyens historie og utvikling gjennom årene. Her kan du se tidligere tiders landbruksredskaper og møbler, samt et komplett bildegalleri med en trofast historie om landsbyens utvikling.

I landsbyen kan du også besøke Masca Nature Centre, hvor du vil få fullstendig informasjon om geologi, fauna og flora i regionen. På denne måten forbereder de turgåerne på utfluktene, slik at de får vite litt mer om stedets særtrekk og nyte turen enda mer.

Masca Bay

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (1)

Stien fra ravinen til stranden er den mest populære og spennende ruten av alle og samtidig en av de mest utfordrende. Under turen må du krysse en enorm canyon som vil teste dine fysiske evner.

Du starter med å gå gjennom noen gamle avlingsfelt etterfulgt av endemisk vegetasjon. Du fortsetter nedover og etter ca 3 timer kommer du til stranden for en velfortjent dukkert. Hvis du kommer tilbake med båt, kan du nyte klippelandskapet og besøket av noen lekne hvaler. Dersom du ønsker å returnere med båt må du gi en dags varsel for å reservere plass på båten.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)

Hvordan komme seg til landsbyen

Det er flere måter å komme seg til landsbyen på. Det er de som kommer med bil, eller du kan dra på en organisert utflukt. En annen måte å komme dit på er å ta en båttur fra Los Gigantes til Masca-bukten. Vel fremme må du klatre opp ravinen, som er en komplisert rute på ca. 4 timer og bør kun tas av personer som er i fysisk form.

Fra veien til landsbyen vil du føle energien fra fjellene gjennom de trange, sikksakk-gatene som vil få deg til å kjenne adrenalinrushet. Nyt naturen mens du kjører, de enorme kløftene og fjellutsiktene som tar fantasien fra oss siden de er unike og ugjentakelige severdigheter.

Landsbyen som sådan tiltrekker seg ikke mange turister, men den mottar mye bevegelse av mennesker på jakt etter turstiene, spesielt den til bukten. Noen besøkende til Masca-bukten er ikke klar over at hvis de går inn i landsbyen kan de også nyte den rike gastronomien, mange fritidssteder, historie og spennende turstier.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (10)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (8)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (2)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Locations: