Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (1)

Masca Bay

Denne gangen vil vi gjerne fortelle deg om Masca-bukten, en nesten jomfruelig strand hvor nesten ingen går. Men det er ikke fordi det ikke er attraktivt, men fordi det er vanskelig tilgjengelig.

Vi snakker om en vill strand som du finner ved enden av Barranco de Masca, ved foten av klippene i Los Gigantes og midt i Punta de la Higuera og Punta de la Galera.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (5)

Masca Bay er en eksklusiv strand som få har tilgang til, ideell for et privat øyeblikk borte fra folkemengdene. Badingen er fredelig på grunn av sin eksklusivitet og forfriskende vann.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (3)

Dette er et ideelt sted for dykkere med dybder på opptil 18 meter. Det er derfor mange dykkereksperter på alle nivåer samles her.

Slik kommer du deg til Masca Bay

Det er to måter å komme seg til stranden på, fra sjøen og ned i ravinen.

Velger du å gå ned ravinen, skal du vite at det er en svært krevende nedoverbakke. Det tar i gjennomsnitt 4 timer å komme seg ned avhengig av tempoet ditt. Under nedstigningen vil du nyte vakker utsikt og deretter kan du ta en velfortjent svømmetur i det krystallklare vannet i Masca.

Stranden er svart vulkansk sand og byr på det vakreste landskapet for postkortbilder. Det er definitivt et veldig fint sted å gå til.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (2)

Ravinestien starter fra grenda Masca, er 5 km lang, men er av middels høy vanskelighetsgrad, så du bør være i god fysisk form. Hvis du velger denne stien, anbefaler vi at du går om sommeren for å unngå sølepytter forårsaket av regn. Stien blir glatt så vær forsiktig.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

Men du kan også komme deg dit sjøveien, i dette tilfellet kan du ta en utflukt for å se klippene i Los Gigantes, som går fra havnen i Los Gigantes. Lei en båt som tar deg til Masca-bukten, nyt utsikten over klippene og hvalsafari. Hvis du er heldig kan du se delfiner og hvaler som boltrer seg. Båten tar kun 15 minutter å komme seg fra havnen til stranden. Noen av disse utfluktene går så langt som til Punta de Teno. Under disse turene er det vanlig å se marine dyr som krepsdyr, murene og grindhval.

royal delfin tenerife los gigantes (59)

royal delfin tenerife los gigantes (59)

Du kan kombinere de to tilgangsmåtene. Hvis du ønsker, kan du gå ned ravinen og returnere med båt til havnen i Los Gigantes. For dette må du leie båten på forhånd for å sikre deg plass.

Utflukt til klippene

royal delfin tenerife los gigantes (59)

Etter å ha ankommet Masca-bukten, kan båten ankre på en dybde på 10 meter slik at du kan ta en svømmetur og nyte det blå og rolige vannet i Middelhavet.

Noen båter kan slippe deg av i den ene enden av øya slik at du kan dykke og nyte vannet og deretter møte deg for ombordstigning i den andre enden.

Plasser rundt ved siden av enorme fjellformasjoner som ser ut som festninger som naturen skapte for å beskytte oss mot skade.

Locations: