Първо публикуване: ноември 10, 2022 |

Гледане на китове в Лос Кристианос
Чартъри за лодки в Лос Кристианос
Наблюдение на делфини и китове от Лос Кристианос

Наблюдението на китове и делфини от Лос Кристианос Тенерифе е една от най-желаните дейности от нашите клиенти. Лос Кристианос е много важен туристически район на острова, така че приема туристи, които търсят топлина и забавление през цялата година.

В тази статия ви представяме списък с наличните дейности за наблюдение на китове в Тенерифе, които можете да резервирате от Лос Кристианос. Разполагаме с транспорт за този район на острова и за други важни туристически центрове. Всичко, което трябва да направите, е да пишете на нашия WhatsApp, за да изясните съмненията си, да прецените наличността на датите и да направите резервацията си.

Наблюдение на делфини и китове от Лос Кристианос Тенерифе

Не пропускайте възможността да видите китоподобни в естествената им среда. Нашите лодки са безопасни за околната среда и морските животни, така че няма да се налага да се притеснявате за нищо.

Dolphins jumping in Tenerife SouthЛодките, които предлагат тази услуга, се стремят да предоставят качествена туристическа услуга, като същевременно зачитат морските обитатели. Насладете се на завладяващо преживяване, без да засягате живота на делфините, пилотните китове и китовете.

Чрез тази дейност ще можете да видите китове и делфини, които се разхождат щастливо, а от време на време и игрив кит, който кръстосва напред-назад в океана. Туристите са удивени да видят този природен спектакъл, който трудно може да се открие на други места. Каним ви да правите снимки, да записвате видеоклипове и да ги гледате с уважение.

По време на екскурзията с лодка в Тенерифе можете да правите слънчеви бани, да се отпуснете на лодката, да се наслаждавате на гледката към крайбрежието, да споделите със семейството, приятелите и партньора си, да разгледате величието на скалите Лос Гигантес и залива Маска. Възползвайте се от възможността да поплувате и да поиграете с водни играчки с екскурзиите, които включват спирка в някоя точка по крайбрежието на Тенерифе.

Списък на морските видове, които можете да видите в Тенерифе

Сега ще ви разкажем за различните видове, които могат да се видят от лодка в южната част на Тенерифе. Напомняме ви, че има видове, които обитават този район постоянно, и други, които се появяват в определени периоди от годината.

Делфин бутилконос

Районите в югозападната част на Тенерифе са с най-висок процент на възпроизводство на бутилконоси делфини в цяла Европа. Тъй като са един от най-известните и най-многобройни видове в Тенерифе, лесно можете да ги видите в залива.

Научното им наименование е Tursiops truncatus. В горната си част те имат тъмносив цвят, който преминава в по-светли тонове към долната част на тялото. Те се появяват на малко разстояние от брега на Тенерифе и са най-известният вид делфини в района. Средният им размер е 2,6 метра, като женските са по-малки от мъжките. По-възрастните екземпляри обаче достигат дължина над 3 метра. Те могат да бъдат наблюдавани през цялата година в определени райони на залива.

Пилотски кит

Научното му наименование е Globicephala macrorinchus. Този вид принадлежи към семейството на делфините и е част от категорията китове. Той е голям китоподобен, който може да достигне 5 метра дължина и да тежи до 2 тона. Той се появява през цялата година.

Обикновен делфин

Научното му наименование е Delphinus delphis. Това е най-популярният вид в световен мащаб, така че вероятно сте ги виждали и преди. Ако посетите Тенерифе през зимата, е много вероятно да ги видите да преминават по миграционния си път. Дължината им достига 2,5 метра, а теглото им е 120 килограма. Можете да ги различите по жълтото оцветяване отстрани на тялото.

Лъжекит

Научното му име е Pseudorca crassidens. Те са много дружелюбни китоподобни и са истински любимец на публиката. Характеризират се със стройна, издължена форма на тялото и перки с лакти в краищата. Те са тъмно сиви на цвят. Те могат да достигнат до 1500 кг тегло и до 6 метра дължина. Те са мигриращ вид, така че ще можете да ги видите само ако почивката ви съвпадне с времето, когато преминават през Тенерифе.

Освен тези видове ще можете да видите и други китоподобни, като например:

  • кит Брайд
  • ивичест делфин
  • делфин на Рисо
  • Кашалот
  • Северен минокос кит
  • Фин кит
  • Пигмейски кашалот
  • Делфин на Фрейзър
  • Кит-убиец
  • и др.

Частна екскурзия за наблюдение на китове и делфини в Лос Кристианос

В списъка по-долу ще намерите лодките, които са на разположение за ексклузивни екскурзии за наблюдение на китове и делфини. Отпразнувайте специалните събития с любимите си хора и с никой друг.

Наемете просторен катамаран за 11 души с Kalima

Tenerife - Boat Charter - (6).min

Отдайте се на живота в морето на борда на този просторен 36-футов катамаран. В него ще откриете достатъчно пространство за комфорта на вас и вашите гости. Изберете от 3 до 8 часови круизи за максимално удоволствие.

Ще имате възможност да видите китоподобни в естествената им среда, да плувате и да се гмуркате с шнорхел, да посетите впечатляващите скали Лос Гигантес и залива Маска.

3-часов чартър със скоростна лодка с White Heaven

Tenerife Speed Boat Charter, Puerto Colon

Елате и се насладете със семейството или приятелите си на морето с тази прекрасна лодка. Това занимание е достъпно за 11 души, така че всеки ще се чувства удобно и спокойно. В допълнение към наблюдението на китове ще посетите заливите Пуертито де Адехе или Диего Ернандес. Оборудването за гмуркане с шнорхел, напитките и закуските са включени в цената.

Частен чартър на лодка за наблюдение на китове с Galatea

Sailing Boat Charter in Tenerife Galatea

Споделете с приятелите и семейството си на тази прекрасна ветроходна лодка с максимален капацитет от 7 пътници. Ще можете да видите китоподобните в естествената им среда и да направите красиви снимки. След наблюдението ще отидете да се разхладите в красив залив. Насладете се на един прекрасен ден в океана в пълна изключителност. Включени са оборудване за шнорхелинг, напитки и закуски.

Споделени екскурзии за наблюдение на китове и делфини от Лос Кристианос Тенерифе Юг
В следващия списък ще намерите наличните лодки за споделено наблюдение на китове и делфини. Насладете се на морето, слънцето, морския бриз и китоподобните.

Екскурзия с лодка до Лос Гигантес с Freebird

catamaran tour in Tenerife with Freebird
С тази 3-часова екскурзия с лодка можете да видите китове и делфини в Тенерифе, да посетите скалите на Лос Гигантес и да се разхладите в кристално чистите води на залива.

Лодката се насочва към водите между Тенерифе и Ла Гомера, където е по-вероятно да видите бутилконоси делфини и пилотни китове. Освен това ще можете да видите и други видове, които преминават през района през различни периоди от годината, като атлантическия петнист делфин и кашалота.

След наблюдението на китове Freebird се отправя към скалите Лос Гигантес, за да се възхити на тяхното величие. След това лодката ви отвежда до красивия залив Маска, за да поплувате и да поиграете на пясъка. Накрая ще хапнете вкусен обяд и ще се върнете на пристанището.

Наблюдение на делфини и китове с катамаран Eden от Лос Кристианос

eden catamaran tour tenerifeНасладете се на това 2-часово занимание за наблюдение на китове и делфини в Тенерифе. Лодката тръгва от Пуерто Колон към остров Ла Гомера. Търсим конкретни места, където е най-вероятно да се наблюдават китове и делфини, така че има голяма вероятност да видите китоподобни в естествената им среда.

Можете също така да наемете катамарана Eden за 3 часа, за да се разхладите в морето. Ако изберете 3-часовата дейност, ще имате възможност да слезете в залива, за да поплувате и да споделите с приятели. Тази дейност включва вода, безалкохолна напитка и бира.

Екскурзия с Royal Dolphin за наблюдение на китове и делфини в Лос Кристианос

royal delfin tenerife los gigantes (59)Ако сте отседнали в Лос Кристианос, не бива да пропускате възможността да видите китове и делфини на борда на нашия сензационен Royal Dolphin. Става дума за страхотен катамаран с големи размери и отлични характеристики, с който да прекарате един невероятен ден в морето.

Royal Dolphin има стъклени прозорци на пода, през които ще можете да видите морските животни, които се разхождат спокойно под лодката. Освен това той е оборудван с различни камери, които записват морската активност в близост до лодката и след това я предават чрез телевизорите на палубата. Както виждате, тази лодка ви предлага различен и пълноценен начин да видите китове и делфини в Тенерифе.

Екскурзията тръгва от пристанището Пуерто Колон във водите между Ла Гомера и Тенерифе – зоната с най-голямо присъствие на китоподобни. Тук ще имате щастието да видите бутилконоси делфини и пилотни китове. Не можем да гарантираме, че ще видите тези китоподобни, но има голяма вероятност те да се появят близо до лодката. Вероятно е да видите и преминаващ кашалот или грубозъб делфин, но те се появяват само в определени периоди от годината. Дейността включва спирка в залива Маска за освежителни напитки и обяд.

Екскурзия за наблюдение на китове в Лос Гигантес с Maxicat

maxicat catamaran tenerifeПредлагаме ви това чудесно занимание за 3 часа, за да видите китоподобни от Лос Кристианос в Тенерифе. Можете също така да резервирате дейността за 5 часа, за да се насладите на преживяването по-дълго и да видите и други места в залива на южната част на Тенерифе.

Maxicat е страхотна лодка, с която ще можете да видите китове и делфини в естествената им среда. Лодката тръгва от пристанището на Пуерто Колон в търсене на китове и делфини. След като се озовем в района, вероятно ще видим някои от морските животни, които излизат да се поздравят. Не забравяйте, че китоподобните на Тенерифе са свикнали с лодките и не се страхуват да се приближат.

Дейността включва и спирка в залива Маска за плуване и гмуркане с шнорхел. Включени са обяд и транспорт.

Трансфер от различни места в Лос Кристианос

Full HD - los-cristianos-beach-compressedНапомняме ви, че на нашия уебсайт има различни лодки за различни цели. Можете да дойдете на Тенерифе, за да отпразнувате ергенското си парти или да заявите любовта си на борда на лодка. Предлагаме величествени ветроходни лодки, удобни яхти и други лодки. Ако искате да се насладите на един незабравим ден в морето, ние имаме това, от което се нуждаете.

Ако желаете да резервирате някое от тези занимания за наблюдение на китове от Лос Кристианос, просто ни пишете на WhatsApp, за да направите своята резервация.

Не забравяйте да направите резервацията си няколко дни предварително, за да сте сигурни, че ще намерите свободни места за желаната дата. За нас е чест да ви обслужваме и знаем точно от какво се нуждаете, така че не се колебайте да се свържете с нас.

В края на текста ще намерите списък с дейности, достъпни за туристите, отседнали в Лос Кристианос. Приканваме ви да разгледате различните дейности и да влезете, за да научите повече подробности. Към всяка дейност ще намерите и формуляр за контакт, който можете да попълните, за да се свържете с нас. Очакваме ви в Тенерифе, започнете да планирате почивката си и ни се доверете, имаме голям опит в сектора и можем да ви помогнем да изберете най-подходящата за вас дейност.

 

Какво казват нашите клиенти:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0